ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Το σχέδιο ευρωπαϊκών πολιτικών μηχανισμών και επενδυτικών τραπεζών για την έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ βρίσκεται σε εξέλιξη – Θα χρησιμοποιήσουν ως πρόσχημα τον Τσίπρα του ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερή στροφή της χώρας….



Σε πλήρη εξέλιξη φαίνεται ότι βρίσκεται σχέδιο μηχανισμών στην Ευρώπη ώστε η Ελλάδα να εκδιωχθεί από το ευρώ.

Με βάση πηγή στην RBS τονίζεται ότι «ορισμένοι ισχυροί πολιτικοί κύκλοι στην Ευρώπη – δεν μπορώ να αναφέρω ότι είναι μόνο η Γερμανία ή και η Γερμανία – δεν επιθυμούν την Ελλάδα στην ευρωζώνη. 

Θεωρούν την Ελλάδα μολυσματικό ιό και ότι πρέπει να τελειώνουν με την υπόθεση Ελλάδα. 

Ταυτόχρονα οι οραματιστές της καθαρής και εξυγιασμένης Ευρώπης έχουν υποστηρικτές και επενδυτικές τράπεζες οι οποίες θεωρούν ότι οι εξελίξεις στην Ελλάδα σε οικονομικό και τώρα σε πολιτικό επίπεδο είναι τέτοιες που βλάπτουν τα συμφέροντα τους.

Η παρατεταμένη ελληνική κρίση βλάπτει την παγκόσμια επενδυτική εικόνα και αυτό πρέπει να αλλάξει. 

Η πρόταση που έχει εξεταστεί και πλέον έχει αποκτήσει πολλούς οπαδούς είναι η έξοδος από το ευρώ. 

Όμως μέχρι τώρα αυτό δεν ήταν εφικτό καθώς η επίσημη πολιτική εξουσία της Ελλάδος δήλωνε ότι η κοινωνία επιθυμεί την παρουσία της στο ευρώ.
Αν το σύστημα και ορισμένοι ισχυροί πολιτικοί μηχανισμοί στην Ευρώπη αναβαθμίσουν τεχνικά τον Τσίπρα του ΣΥΡΙΖΑ και ωθήσουν σε ακόμη υψηλότερα ποσοστά τα Αριστερά κόμματα τότε είναι πολύ πιθανό η Ευρώπη να βρει καλό, πρόσφορο έδαφος ώστε να υλοποιήσουν το στρατηγικό τους σχέδιο.

Το σχέδιο είναι ότι άπαξ και ο μολυσματικός ιός η Ελλάδα δεν θεραπεύεται τον σκοτώνουμε»

Προφανώς η Αριστερά βρίσκεται μπροστά σε μια ιστορική ευθύνη.
Ο λαός καταδίκασε το ΚΚΕ το οποίο επιζητεί την έξοδο από το ευρώ αλλά ενδυνάμωσε τις δυνητικές φιλοευρωπαϊκές αριστερές δυνάμεις.
Αυτή η εξέλιξη δεν είναι τυχαία. 

Το ισχυρό πολιτικό λόμπι της Ευρώπης δεν μπορεί να καθοδηγήσει την ψήφο. 

Μπορεί να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις ώστε η ψήφος να οδηγηθεί προς μια ή άλλη κατεύθυνση ως αντίδραση στα διαδραματιζόμενα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ιστορική ευθύνη να μην χρησιμοποιηθεί ως ένα πιόνι σε μια πολυσύνθετη σκακιέρα όπου τα συμφέροντα είναι τεράστια.
Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Ελλάδος πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτος για όλους.
Μην γίνει το ιστορικό λάθος γιατί τότε θα είναι αργά. H Αριστερά δεν έχει διαδραματίσει ποτέ θεσμικό ρόλο στην Ελλάδα. 

Ήταν κόμματα που απλά ασκούσαν κριτική και είχαν καταγγελτικά χαρακτηριστικά. 

Τώρα που πλέον απέκτησαν θεσμικό ρόλο ως αξιωματική αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ οι ιστορικές ευθύνες είναι μεγάλες.
Μην δείξει πολιτική ανωριμότητα και επιπολαιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ