ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Η Βουλγαρία δημοσιεύει όλα τα ονόματα όσων χρηματίζονταν από τις μυστικές της υπηρεσίες την δεκαετία του ΄90

Η Βουλγαρία δημοσιεύει όλα τα ονόματα όσων χρηματίζονταν από τις μυστικές της υπηρεσίες την δεκαετία του ΄90










Η Βουλγαρία ενέκρινε σήμερα μια νομοθετική τροποποίηση, σύμφωνα με την οποία, για πρώτη φορά, θα επιτραπεί η δημοσίευση ονομάτων ατόμων τα οποία από τις κομμουνιστικές αρχές της χώρας είχαν πάρει εκατομμύρια τη δεκαετία του ’90, του περασμένου αιώνα, λόγω δεσμών τους με τη Βουλγαρική Μυστική Υπηρεσία.

Μέχρι τώρα, η επιτροπή που ήταν υπεύθυνη για τον αποχαρακτηρισμό των αρχείων της κρατικής ασφάλειας και είχε τη δυνατότητα να ελέγξει τους πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών που έγιναν εκατομμυριούχοι, δεν είχε την άδεια να δημοσιεύσει τα ευρήματά της. 

Λίγο πριν και μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος το 1989, χορηγήθηκαν σχεδόν 10.800 τραπεζικά δάνεια, τα περισσότερα των οποίων ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια λέβα με χαλαρούς τραπεζικούς όρους, σε περίπου 3.000 εταιρείες, που βρίσκονταν κοντά στο κομμουνιστικό καθεστώς. 

Τα περισσότερα από τα χρήματα αυτά τα οποία είναι περισσότερα από 2,7 τρισεκατομμύρια λέβα δεν επιστράφηκαν ποτέ και προκάλεσαν μια άνευ προηγουμένου κρίση και την πτώχευση 14 τραπεζών στη Βουλγαρία το 1996.

Σήμερα είναι δύσκολο να υπολογιστεί η αξία των δανείων, δεδομένου ότι το βουλγαρικό νόμισμα αποτέλεσε αντικείμενο εμπορίου και έφθασε να κυμαίνεται από 3 έως και 1830 λέβα, έναντι του δολαρίου, μεταξύ των ετών 1987 και 1998. 

Περίπου το 60% των αρχείων της κρατικής ασφάλειας καταστράφηκε στη δεκαετία του ’90 και σύμφωνα με εικασίες, που βγήκαν στη δημοσιότητα, αυτό έγινε για να αποκρυφτούν οι χαμένοι πόροι του κομμουνιστικού καθεστώτος- τα λεγόμενα ‘κόκκινα χρήματα’- που μεταβιβάστηκαν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις παραγόντων του ολοκληρωτικού αθεστώτος.

Πηγή
Агенция "Фокус"

<<Δυστυχώς, η Βουλγαρία αλλά και μια σειρά από άλλες χώρες αδυνατούν να απεμπλακούν δραστικά από το παρελθόν τους το οποίο χαρακτηριζόταν από την παντοδυναμία των μυστικών υπηρεσιών, όπου οι πολίτες, είτε το επιθυμούσαν είτε όχι, δεν είχαν άλλη επιλογή από το να συνεργάζονται με τις μυστικές υπηρεσίες, είτε εργαζόντουσαν σε αυτές βιοποριστικά, είτε ως πληροφοριοδότες.

Το ζητούμενο βέβαια είναι πως η αλλαγή νοοτροπίας κατά το δημοκρατικότερο να μην πραγματοποιούνται σε βάρος της λογικής και της εμπειρίας – πρακτικής αιώνων στις διακρατικές σχέσεις. 

Πολλοί φαίνεται να πιστεύουν ότι ανακάλυψαν τον τροχό μη αντιλαμβανόμενοι την παραδοσιακή λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών, μια λειτουργία εξαιρετικά κρίσιμη για την εθνική ασφάλεια ενός εκάστου κράτους.>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ