ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Φαντάζομαι ότι ούτε ένας δε θα πάει να ψηφίσει στις εκλογές – παρωδία του ΠΑΣΟΚ


Υπάρχουν Έλληνες που θα πάνε αύριο 
να αναστήσουν το νεκρό ΠΑΣΟΚ;







Φαντάζομαι ότι ούτε ένας δε θα πάει να ψηφίσει στις εκλογές – παρωδία του ΠΑΣΟΚ.

Σίγουρα δεν είναι του… γούστου των αναγνωστών το κόμμα. Άλλωστε όλοι οι σοβαροί άνθρωποι δεν θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε ένα δημοψήφισμα α λα Αζερμπαϊτζάν όπου ο μοναδικός υποψήφιος σίγουρα θα είναι και ο νικητής.

Ούτε φυσικά είναι τόσο ηλίθιοι στο ΠΑΣΟΚ ώστε να ανακοινώσουν την πραγματική συμμετοχή του κόσμου, τα λευκά και τα άκυρα. Διότι τότε είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι ο Βενιζέλος θα έβγαινε … δεύτερος και καταϊδρωμένος.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι αυτοί που θα πάνε να ψηφίσουν Βενιζέλο είναι κάποιοι αμετανόητοι ΠΑΣΟΚοι που πιστεύουν ότι πάλι με χρόνους με καιρούς πάλι δικά τους θα’ ναι.

Το ερώτημα που είναι πιο σοβαρό είναι ένα: Ποιος θα πάει να ψηφίσει το Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές; Και μαζί μ’ αυτόν και κάποιους όψιμους επαναστάτες και αντιμνημονιακούς όπως ο Καστανίδης και η Λούκα ή ακόμη οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συμμαχούν με τον Κουβέλη σε μια δήθεν αντιμνημονιακή μπάντα.

Το ερώτημα γίνεται διότι κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι κάποιοι ξέχασαν τα 2,5 χρόνια πίκρας και απογοήτευσης. Ποιοι μπορεί να ξέχασαν δηλαδή ότι αυτοί που ζητούν τώρα την ψήφο του ελληνικού λαού, είναι αυτοί που κρατούσαν την εξουσία στα χέρια τους και διέλυσαν την Ελλάδα.

Ο Βενιζέλος για παράδειγμα, ζητά να τον ψηφίσουν την Κυριακή αλλά και στις εθνικές εκλογές για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα το ΠΑΣΟΚ. Με μια συγγνώμη και μια μεγάλη αγκαλιά πιστεύει ότι καθάρισε. Ακόμη και η Siemens εκτός από συγγνώμη έδωσε και καμιά 300αριά εκατομμύρια ευρώ για αποζημίωση. Τι πιστεύει ο Μπένι ότι έτσι εύκολα θα καθαρίσει;

Και με ποια πολιτική θα πάει να διεκδικήσει την ψήφο; Τις λέξεις επαναδιαπραγμάτευση και βελτίωση των όρων τις ακούει και βγάζει σπυράκια. Τι καλύτερο μπορεί να προσφέρει δηλαδή;

Βεβαίως δεν πρέπει να ξεχνάμε τη συμβολή του ίδιου στην κατάρρευση της χώρας. Ξέχασε ότι συμμετείχε επί 2,5 χρόνια στα υπουργικά συμβούλια; Ότι ψήφιζε τους σκληρούς κι αντιλαϊκούς νόμους, ότι ο ίδιος επέβαλε φόρους (χαράτσια στα ακίνητα π.χ. ή ΦΠΑ) που δεν τους χωράει ο ανθρώπινος νους. Ή ότι αυτός είναι που έχει κρυφά συμφωνήσει να γίνει η Ελλάδα… Κροατία; Με τι θράσος λοιπόν ξεκινά από αύριο την πορεία προς το λαό;


Ο Καστανίδης και η Λούκα από την άλλη, τι θέλουν; Να πάθουμε γενική αμνησία; Να ξεχάσουμε ότι η Λούκα ήταν υπεύθυνη της οικονομικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ; Ότι ο Καστανίδης ήταν κορυφαίος υπουργός ή ότι αυτός είχε τη φαεινή ιδέα του δημοψηφίσματος; Μήπως τόσο καιρό δεν ήξερε να διαβάζει όπως ο Χρυσοχοϊδης ή μήπως ήταν απασχολημένος στα του υπουργείου του και σε κάθε υπουργικό δεν ήξερε που έβαζε την υπογραφή του;

Οι δε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που αίφνης ανακάλυψαν ότι το Μνημόνιο είναι κακή συνταγή μπορούν άραγε να διεκδικούν επανεκλογή;

Όλα αυτά είναι ερωτήματα που προκύπτουν από μια και μόνη παραδοχή. Ότι από τον Οκτώβριο του 2009 κάποιος κυβερνούσε αυτή τη χώρα. Έπαιρνε αποφάσεις, χάρασσε στρατηγικές, διαπραγματευόταν με τους ξένους. 
Αν λοιπόν το ΠΑΣΟΚ θέλει τώρα να αποκηρύξει το παρελθόν του, ας το κάνει. Το κοντέρ όμως έχει γράψει: 2,5 χρόνια στην Ελλάδα είχαμε είτε ακυβερνησία είτε κυβέρνηση ανίκανων. Πάρτε το όπως θέλετε όσοι πιστεύετε ότι αξίζει τον κόπο να αναστήσετε το κόμμα του Ανδρέα και του Γιωργάκη.

Αλλά είπαμε: Λίγοι είναι πια τόσο ανόητοι σ’΄αυτή τη χώρα.

Όσο κι αν μας βομβαρδίζει με βερμπαλισμούς για να ξεχάσουμε ο Βενιζέλος πρέπει να καταλάβει ότι το Πασοκιστάν πέθανε.

Και είναι αυτό ένα καλό παράδειγμα για τον τρόπο που θέλει να κυβερνήσει η ΝΔ. 

Ας δει τα χάλια του ΠΑΣΟΚ για να παραδειγματιστεί και να αποφύγει τα λάθη του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ