ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΟΡΙΔΗ

ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΟΡΙΔΗ





















Καλά για τον Σαμαρά το περιμέναμε ότι θα γινόταν δεκτός με ενθουσιασμό από τους συμπατριώτες του. Ωστόσο, αναλόγως θερμή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν οι Μεσσήνιοι και στον υπουργό Μεταφορών, ο οποίος κατά την ομιλία του έκανε ειδική αναφορά -όπως και ο πρόεδρος της ΝΔ άλλωστε- στο θέμα της Ανάπτυξης, τονίζοντας αυτός θα είναι μετεκλογικά ο βασικός προσανατολισμός του κόμματος. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, και μόνο το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να εγκαινιάσει την προεκλογική του εκστρατεία έχοντας στο πλευρό του τον Μάκη Βορίδη, καταδεικνύει την πρόθεσή του να δώσει πρωταγωνιστικλό ρόλο στον ιδιαίτερα δημοφιλή, στις τάξεις των κεντροδεξιών ψηφοφόρων, υπουργό.

Μάλιστα ο ένας, συνεχάρη δημόσια τον άλλο, για την συμβολή τους στις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών, με τον Μεσσήνιο αρχηγό να υπογραμμ'ίζει την αποτελεσματικότητα του Βορίδη στο υπουργείο και την πρόοδο που σημείωσαν επί ημερών του, έργα όπως η γέφυρα του περιμετρικού της Καλαμάτας. Ενδεικτικό της απόφασης του Σαμαρά να δώσει γήπεδο στον Βορίδη, ήταν το γεγονός ότι ο τελευταίος επισκέφθηκε μόνος του τον δημαρχείο Καλαμάτας για τα περαιτέρω...




Η ΝΔ είναι «λαϊκή παράταξη» που πιστεύει στην ανάπτυξη, είπε από την Καλαμάτα ο Σαμαράς






Η Νέα Δημοκρατία είναι «η λαϊκή παράταξη που πιστεύει πραγματικά στην ανάπτυξη και του τελευταίου Έλληνα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από την Καλαμάτα όπου βρίσκεται μαζί με τον υπουργό Υποδομών Μ. Βορίδη, για τα εγκαίνια της μεγάλης γέφυρας του Νέδοντα.
Ο κ. Σαμαράς, από την ιδιαίτερη πατρίδα του, ουσιαστικά ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ αύριο με την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, αναμένεται να δώσει και το πολιτικό στίγμα για την εποχή μετά την αναδιάρθρωση του χρέους.

Στην ομιλία του, ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε το έργο ως «ένεση αισιοδοξίας, τόνωσης στο ηθικό όλων των Ελλήνων» και σημείωσε ότι «λύνει πολλά προβλήματα της πόλης, δίνει υπεραξία στη γη και ταυτόχρονα αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο ότι εργαζόμαστε και βάζουμε τις υποδομές όλοι οι Έλληνες μαζί, προκειμένου να υπάρχει τουρισμός, γρήγορη διέλευση και πάνω απ' όλα το δικαίωμα στη μαγική λέξη που όλη σήμερα αγωνιζόμαστε και πρωτίστως η παράταξη της ΝΔ, την ανάπτυξη». Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι στις δύσκολες ώρες που περνά η πατρίδα μας, ο νους μας πρέπει να είναι στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και δοκιμάζονται σήμερα, στους ανέργους και στους συνταξιούχους. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι «η μαγική λέξη για την οποία αγωνίζεται το κόμμα του είναι η ανάπτυξη που αποτελεί και κεντρικό στόχο την επομένη των εκλογών».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης, τόνισε ότι ο ελληνικός λαός θα πρέπει στις εκλογές να απαντήσει ποια κυβέρνηση θα ανατρέψει το υφεσιακό κλίμα. «Η μόνη απάντηση είναι: η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς», είπε. Χαρακτήρισε επίσης σημαντική την ημέρα γιατί με τη θεμελίωση του έργου εξασφαλίζεται η κατασκευή του περιμετρικού της Καλαμάτας ενός πολύ κρίσιμου έργου και με αυτό ολοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος του Μοριά, που ουσιαστικά δίνει απάντηση και λύση στις μεταφορικές ανάγκες της Πελοποννήσου. «Έως στιγμής» είπε «έχουν δαπανηθεί 695 εκατομμύρια ευρώ, είναι ένα δύσκολο έργο με πολλά προβλήματα που επιλύθηκαν».
Ο υπουργός Υποδομών είπε ότι υπάρχει μόνον ένας δρόμος για να φύγει η χώρα από τη δύσκολη συγκυρία και αυτός ο δρόμος είναι ο δρόμος της ανάπτυξης, που στην πραγματικότητα σημαίνει ότι «πρέπει να κάνουμε ανταγωνιστική την οικονομία μας και για να γίνει αυτό πρέπει να κάνουμε έργα υποδομών που επιτρέπουν στην Ελλάδα να διαμορφώσει ένα άλλο περιβάλλον, να διασυνδεθεί με την Ευρώπη, να ανοίξει αποτελεσματικότερα από όσο το κάνει τις πόρτες της».
Επίσης, ευχαρίστησε τον κ. Σαμαρά για την «καταλυτική», όπως είπε, παρέμβαση στο θέμα της χρηματοδότησης των μεγάλων οδικών έργων και διευκρίνισε πως «μετά την παρέμβαση αυτή, η επικοινωνία με τον κ. Ράιχενμπαχ υπήρξε άμεση και ένας προγραμματισμός, που έφτανε σε βάθος χρόνου Σεπτεμβρίου για να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν τα μεγάλα έργα, επισπεύδεται στο σύνολο
των ευρωενωσιακών θεσμών και νομίζω ότι θα υπάρχει μια πολιτική απάντηση μέχρι τα τέλη Απριλίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ