ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΣΤΙΣ 8


ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΣΤΙΣ 8


Με εμφανή ικανοποίηση αλλά και προτροπές για μη πανηγυρισμούς αλλά και προβληματισμό των αιτιών που οδήγησαν την χώρα εδώ, ο Πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος ανακοίνωσε και επισήμως στο υπουργικό συμβούλιο την επιτυχή ολοκλήρωση του PSI.

«Είναι μια ιστορική επιτυχία λόγω της μεγάλης συμμετοχής στο κούρεμα» τόνισε στην εισήγηση του τονίζοντας πως «με την ολοκλήρωση και των υπολοίπων βημάτων η Ελλάδα θα περάσει σε στέρεο έδαφος».


Έδωσε το σύνθημα ότι «τώρα πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά» και έσπευσε να προειδοποιήσει τους υπουργούς του: «Θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν πρέπει να είναι μόνο ημέρα πανηγυρισμών η σημερινή, αλλά και περισυλλογής γιατί υπήρξαν επενδυτές που κατέγραψαν σημαντικές ζημιές μεταξύ οποίων και πολλοί απλοί πολίτες αυτής της χώρας. 

Και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει και να σκεφτούμε τα λάθη μας που μας οδήγησαν μέχρι εδώ». Είναι προφανές, πως η αναφορά αυτή του κ. Παπαδήμου εμπεριείχε σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς των προηγούμενων κυβερνήσεων.



Βενιζέλος


Να τι σημαίνει θράσος των κυβερνώντων:

Να ρητορεύουν ασυστόλως πατώντας στα ερείπια μιας χώρας που οι ίδιοι δημιούργησαν δηλώνοντας από πάνω και «εξουθενωμένοι» για το «πατριωτικό» τους επίτευγμα.

Να επιδίδονται σε «κρίσεις μεγαλείου» και να ασελγούν με ύφος βαρύγδουπο κατά του κοινού νού.

Να παριστάνουν τους «σωτήρες» την ώρα που βυθίζουν την κοινωνία στην καταστροφή και την απόλυτη χρεοκοπία.

Να μετέρχονται τον έσχατο ποπουλισμό, τον πιο χυδαίο λαϊκισμό, εμφανιζόμενοι σαν «συμπάσχοντες» των εργατών και των συνταξιούχων, την ώρα που κόβουν τους μισθούς των εργατών και πετσοκόβουν τις συντάξεις των συνταξιούχων.

Να εκφωνούν «οραματικούς λόγους» σε ένα λαό που την ίδια ώρα τον μετατρέπουν σε «πιστωτικό υπόλοιπο», τον αλυσοδένουν χειροπόδαρα και τον καταδικάζουν σε ρόλο εμπράγματης υποθήκης ενός «ειδικού λογαριασμού»αφιερωμένου σε κεφαλαιοκράτες, τραπεζίτες και τοκογλύφους.


Ο κ. Βενιζέλος το έχει αποδείξει πολλές φορές, το απέδειξε και χτες:

Διαθέτει αστείρευτες ποσότητες τέτοιου - και ακόμα περισσότερου - θράσους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ