ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

" Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ "

" Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ "


Έχει γραφτεί και έχει ειπωθεί πολλές φορές ότι η «Ελληνική κρίση» είναι κατασκευασμένη και το διακύβευμα της είναι τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο του Αιγαίου. 
Σύμφωνα με έρευνες 9 τρις εκατομμύρια δολάρια «περιμένουν» στον βυθό του Ελληνικού Αιγαίου. Μόνο που οι μνηστήρες είναι πολλοί και τα διεκδικούν για τον εαυτό τους. 


Ο Ψυχρός Πόλεμος, τότε που η πολιτική των Αμερικανών αφορούσε στη συνολική αντιπαράθεση με τη σοβιετική Ρωσία, είναι πια μακρινό παρελθόν. Σήμερα, η αντιπαράθεση εστιάζει στα ενεργειακά. Συγκεκριμένα, στην αποτροπή της ενεργειακής συνεργασίας Ευρωπαίων και Ρώσων. Το δε Αιγαίο είναι και πάλι μέρος της αντιπαράθεσης.


Η  αμερικανική τοποθέτηση για τη μοιρασιά των πετρελαίων του Αιγαίου διατυπώνεται την ώρα της οικονομικής κρίσης και του ΔΝΤ. Αυτό που υπονοείται είναι ότι, αφού η Ελλάδα χρωστάει, αφού είναι δέσμια του ΔΝΤ, τη… συμφέρει να εκχωρήσει τον εθνικό της πλούτο. 

Οι γερμανικές «χοντράδες» του στυλ –«μπατιρο-Έλληνες, πουλήστε την Ακρόπολη και τα νησιά σας»…– φαντάζουν αστεία καφενείου μπροστά στην επίσημη αμερικανική θέση για εκμετάλλευση των πετρελαίων του Αιγαίου κατά 60% απ’ αυτούς, αφού Ελλάδα και Τουρκία έχουν άλυτες διαφορές και η δε Ελλάδα χρωστάει…

Δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδας Guardian, χαρακτηρίζει την Κύπρο ρωσική αποικία αφού πλέον, όπως υποστηρίζει, η Κύπρος κάνει πλάτες στα ρωσικά συμφέροντα. Iδιαίτερη αναφορά γίνεται για τη ρωσική παρουσία στην πόλη της Λεμεσού.

Το δημοσίευμα αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πρόσφατη αποδέσμευση του πλοίου MS Chariot, από το λιμάνι Λεμεσού, το οποίο μετέφερε συνολικά 60 τόνους με πυρομαχικά για πυροβόλα AK-47 και αντιαρματικά όπλα, τα οποία είχαν ως προορισμό το καθεστώς Άσαντ στη Συρία.

Ο δημοσιογράφος ασκεί έντονη κριτική για την αποδέσμευση του πλοίου από την κυπριακή δημοκρατία, αφού όπως υποστηρίζει, ένα κράτος της ΕΕ θα έπρεπε να κατάσχει το φορτίο. Στόχος δεν ήταν άλλος από το να μην κακολογηθεί η Ρωσία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάτι το οποίο δικαιολογείται και από το γεγονός ότι το Κρεμλίνο έδωσε δάνειο στην Κύπρο.


Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον αριθμό Ρώσων επιχειρηματιών οι οποίοι ζουν στην Λεμεσό. Αναφέρουν επίσης ότι οι κυριότεροι λόγοι που έρχονται στην Κύπρο, είναι οι χαμηλοί εταιρικοί φόροι οι οποίοι δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για τους επιχειρηματίες, καθώς και το γεγονός ότι είναι εύκολο να πάρεις βίζα. Ένα τρίτο των συνολικών υπεράκτιων επενδύσεων στην Κύπρο προέρχεται από τη Ρωσία αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Σε δηλώσεις του ο καθηγητής Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Hubert Faustmann, ανέφερε ότι η Ρωσική μαφία χρησιμοποιεί εκτενώς την Κύπρο και ότι αυτός είναι ο λόγος που η Ρωσία δεν θέλει σε καμία περίπτωση την οικονομική κατάρρευση της Κύπρου.

Τέλος, το δημοσίευμα αναφέρει ότι πλέον η Κύπρος είναι πιο κοντά στη Ρωσία παρά στη Βρετανία. Αυτό γιατί η Βρετανία τάσσεται υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. Υπογραμμίζεται επίσης ότι γίνεται αναφορά για έντονη παρουσία Ρώσων κατασκόπων στο νησί.
 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ