ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Νευρική κρίση στην κυβέρνηση

Νευρική κρίση στην κυβέρνηση


Σε βαρύ κλίμα, με δεδομένη την απόφαση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη να μην ψηφίσει τα μέτρα, αλλά και τις παραιτήσεις υπουργών και υφυπουργών, άρχισε η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ανάμεσα στα παραιτηθέντα μέλη της κυβέρνησης και η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Έντονες οι αναταράξεις και στα τρία κομμάτα που στηρίζουν την κυβέρνηση. 

Στις 18:00 έγινε γνωστό ότι παραιτήθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών κυρίαΜαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό. Η επιστολή της έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Γνωρίζω και αναγνωρίζω τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλετε από κοινού με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς και τις δύσκολες και επίπονες διαπραγματεύσεις που διεξάγετε σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές περιβάλλον για τη χώρα μας.

Ως Υπουργός υπεύθυνη για τα Ευρωπαϊκά θέματα, έχοντας θητεύσει τα τελευταία 25 χρόνια σε πολλές ευρωπαϊκές θέσεις ευθύνης και πιστεύοντας σταθερά στην ευρωπαϊκή θέση της Ελλάδας, αισθάνομαι απογοήτευση και διάψευση από τη διγλωσσία και την ιδεοληψία που επιδεικνύει η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στη κρίση και στις επιλογές που επιχειρεί, μέσω της Τρόικα, να επιβάλλει στη Βουλή και τον Ελληνικό λαό.

Στην πραγματικότητα η εμμονή αυτή παραβιάζει ευθέως την ίδια τη Συνθήκη της Λισσαβόνας που αναγνωρίζει ως βασικές αρχές την κοινωνική συνοχή, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και την αυτονομία των κοινωνικών εταίρων, κάτι που εξάλλου αναφέρει και η νέα Συνθήκη της Δημοσιονομικής Ένωσης που συμφωνήθηκε στο πρόσφατο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 30 Ιανουαρίου.

Δυστυχώς, η Τρόικα και οι θεσμοί που εκπροσωπεί δεν λαμβάνουν υπόψη τα διδάγματα από την εφαρμογή του πρώτου μνημονίου, γιατί πέραν των όποιων αδυναμιών και καθυστερήσεων έχουν υπάρξει στην υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών, επιχειρούν να επιβάλλουν μέτρα που τελικά θα αυξήσουν δραματικά την ύφεση και θα ωθήσουν ακόμη περισσότερο την κοινωνία σε απόγνωση.

Η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, κυρίως μέσα από την ολοκλήρωση του PSI και τη μείωση του χρέους αποτελεί χειροπιαστή ελπίδα για την ανάκαμψη της χώρας μας, εφόσον όμως η διαδικασία αυτή συνοδευθεί, πέραν της αναγκαίας δημοσιονομικής προσαρμογής, με πολιτικές που αντιμετωπίζουν την ύφεση και αναθερμαίνουν την οικονομία, στηρίζοντας ταυτόχρονα τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.

Η προσπάθεια για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας δεν μπορεί να βασίζεται στη μείωση των μισθών και στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Δεν μπορεί να τίθεται ως προϋπόθεση και στόχος του νέου προγράμματος η «βαλκανοποίηση» της ελληνικής κοινωνίας και η κατάλυση δημοκρατικών κοινωνικών κατακτήσεων που αποτελούν πολύτιμο και αναπόσπαστο κομμάτι του ευρωπαϊκού πολιτικού και νομικού πολιτισμού.

Σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες για τη χώρα μας και με αίσθημα ευθύνης σας υποβάλλω την παραίτηση μου από την θέση της Αναπληρωτού Υπουργού Εξωτερικών, επειδή δεν μπορώ να συνυπογράψω τα μέτρα που καταλύουν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τα εργασιακά δικαιώματα.

Σας ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη σας»

Αποχώρηση ΛΑΟΣ

Δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα δήλωσε σήμερα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, τονίζοντας παράλληλα πως «εάν ο Πρωθυπουργός της χώρας, τον οποίο προσωπικά εξακολουθώ να στηρίζω, θέλει τους υπουργούς μου, δεν θα τους αποσύρω».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Καρατζαφέρης επανέλαβε την ανάγκη ανασχηματισμού της κυβέρνησης και ακόμα καλύτερα του σχηματισμού κυβέρνησης τεχνοκρατών.

Την παραίτησή τους στο Γραφείο του Πρωθυπουργού υπέβαλαν ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης και οι υφυπουργοί Αστέριος Ροντούλης και Αδωνις Γεωργιάδης.

Πρώτος την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αστέριος Ροντούλης, ο οποίος στη σχετική επιστολή του αναφέρει πως θεωρεί την παραμονή του στην κυβέρνηση ασύμβατη με τη διαμορφωθείσα πραγματικότητα και αφού ευχαριστεί τον κ. Παπαδήμο για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, δηλώνει ότι εκτιμά και σέβεται το πρόσωπό του. Όπως διευκρίνισε ο κ. Ροντούλης, πρόθεσή του είναι να καταψηφίσει τα μέτρα του νέου μνημονίου.

Ακολούθησαν οι παραιτήσεις των κ.κ. Βορίδη και Γεωργιάδη, οι οποίοι ωστόσο φαίνεται πως διαχωρίζουν τη θέση τους από τη θέση που διατύπωσε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και να υπερψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση.Τόσο ο κ. Βορίδης όσο και ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαιώνουν στις επιστολές τους τον Πρωθυπουργό ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνησή του: «Θα συνεχίσω να στηρίζω την κυβέρνησή σας στο δύσκολο έργο για τη σωτηρία της χώρας μας», αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Βορίδης. Επιπλέον, σε σύντομη συνομιλία του ο κ. Βορίδης με δημοσιογράφους μετά την επίδοση της παραίτησης του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «πολιτική σημασία έχει η ψήφος στη Βουλή». Με τη σειρά του ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει πως από τη θέση του απλού βουλευτή θα στηρίζει τις προσπάθειες του κ. Παπαδήμου για έξοδο της χώρας από την κρίση.

«Σε αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή, που διακινδυνεύεται το μέλλον της χώρας και του Ελληνικού λαού, ο κ. Καρατζαφέρης επιλέγει την φυγή για να μην αναλάβει, έμπρακτα, την εθνική ευθύνη που του αναλογεί», παρατήρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης.

«Το αδιέξοδό του είναι προφανές. Δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μεγαλόσχημες λέξεις», είπε χαρακτηριστικά.

Τελευταίος υπέβαλε την παραίτησή του και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιώργος Γεωργίου

Κρίση στο ΠΑΣΟΚ 

Στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται τα ρήγματα στην ΚΟ καθώς την παραίτησή του από τη βουλευτική του έδρα υπέβαλε ο βουλευτής Αρτας, Παύλος Στασινός, μία μέρα μετά την παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας και βουλευτή Ηλείας του Κινήματος, Γιάννη Κουτσούκου.

Την απόφασή της να μην ψηφίσει το νέο μνημόνιο γνωστοποίησε εξάλλου και η ανεξάρτητη βουλευτής (πρωην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ) Μιλένα Αποστολάκη, καθώς όπως αναφέρει σε δήλωσή της, είναι ανυπόστατο πλέον το επιχείρημα ότι η ψήφιση της δανειακής σύμβασης αποτρέπει τη χρεοκοπία της χώρας.

Ο βουλευτής Τρικάλων Χρήστος Μαγκούφης δήλωσε επίσης ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα. 

Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει τα νέα μέτρα έκανε γνωστή ο βουλευτής Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη, επισημαίνοντας πως «η ηθική και πολιτική του ακεραιότητα δεν του επιτρέπουν να ψηφίσει το νέο μνημόνιο, προϊόν της αποτυχίας του πολιτικού συστήματος».

Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση, γνωστοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου Ιω. Μιχελογιαννάκης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο, τον γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Β. Έξαρχο και τον γραμματέα του εθνικού συμβουλίου του κόμματος Μ. Καρχιμάκη.

Πολύωρη συνάντηση των Ευ.Βενιζέλου και Ανδρ.Λοβέρδου με στελέχη του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα συναντήθηκαν με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη

Η συνάντηση των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης.

Κατά την αποχώρησή τους, συμμετέχοντες στη σύσκεψη ανέφεραν ότι επρόκειτο για μια συζήτηση υπουργών περί των πολιτικών εξελίξεων, καθώς επίσης και για τα «ενδεχόμενα» στην επικείμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Η κυβέρνηση για να ανταποκριθεί στο ρόλο της μπροστά στη μεγάλη πρόκληση πρέπει και αυτή να αλλάξει» δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, καλώντας τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες.

«Είναι φανερό ότι ευρύτερες σκοπιμότητες, εντός και εκτός Ελλάδας, υπαγορεύουν τη διαχείριση αυτού του προγράμματος για τη διαμόρφωση μιας υποτιμητικής εικόνας για τον ελληνικό λαό, τα κόμματα και την χώρα μας. Αυτό δεν είναι δεκτό. Οφείλουμε να σπάσουμε αυτόν τον κλοιό. Δημοσιονομική πολιτική και διαρθρωτικές αλλαγές με πολιτική ανάπτυξης οδηγούν την Ελλάδα στο να πάψει να είναι ο φτωχός συγγενής και εταίρος β΄κατηγορίας» τόνισε.

«Η κυβέρνηση για να ανταποκριθεί στο ρόλο της μπροστά στη μεγάλη πρόκληση πρέπει και αυτή να αλλάξει» δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, καλώντας τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες.

«Είναι φανερό ότι ευρύτερες σκοπιμότητες, εντός και εκτός Ελλάδας, υπαγορεύουν τη διαχείριση αυτού του προγράμματος για τη διαμόρφωση μιας υποτιμητικής εικόνας για τον ελληνικό λαό, τα κόμματα και την χώρα μας. Αυτό δεν είναι δεκτό. Οφείλουμε να σπάσουμε αυτόν τον κλοιό. Δημοσιονομική πολιτική και διαρθρωτικές αλλαγές με πολιτική ανάπτυξης οδηγούν την Ελλάδα στο να πάψει να είναι ο φτωχός συγγενής και εταίρος β΄κατηγορίας» τόνισε.

Διαρροές και από τη Νέα Δημοκρατία 

O πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ανέβαλε για το Σάββατο τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με στόχο να εξηγήσει γιατί το κόμμα πρέπει να στηρίξει τα υφεσιακά μέτρα του νέου Μνημονίου. 

Εκτός της παραίτησης του Γ.Μανώλη από τη θέση του γραμματέα Συνδικαλιστικού, ο πρόεδρος της ΝΔ έρχεται αντιμέτωπος και με τη διαφωνία επί των μέτρων που έχουν εκφράσει τις προηγούμενες ημέρες ορισμένοι βουλευτές του κόμματος. Μεταξύ αυτών, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος τόνισε ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα, αλλά θα ψηφίσει το PSI.

Προβληματισμό για τα νέα μέτρα εξέφρασε ο βουλευτής Ηλείας και τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ