ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

19 εκατομμύρια οι άποροι Ευρωπαίοι


19 εκατομμύρια οι άποροι Ευρωπαίοι


Σε μία συζήτηση για τη συνέχιση του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας προς τα εκατομμύρια των απόρων πολιτών της ΕΕ ευρωβουλευτές επεσήμαναν ότι 19.000.000 άνθρωποι πεινάνε στην Ευρώπη και περιμένουν από αυτήν βοήθεια για να ζήσουν, ενώ πάνω από σαράντα εκατομμύρια νεόπτωχοι κινδυνεύουν να βρεθούν σύντομα στην ίδια κατάσταση.

Ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος Ντάτσιαν Τσιόλος αναγκάσθηκε να παραδεχθεί ότι οι άνθρωποι που προσφεύγουν για βοήθεια στα προγράμματα βοήθειας αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο στην Ευρώπη, αποδεχόμενος την τριετή καθυστέρηση που υπήρξε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ευρωκοινοβουλίου και Επιτροπής για την έγκριση της χορήγησης επισιτιστικής βοήθειας στους ευρωπαίους απόρους.

Η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου θα κληθεί να ψηφίσει σήμερα υπέρ της χορήγησης αυτού του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας προς τους απόρους, που θα διαρκέσει μέχρι και το 2013 και θα έχει ανώτατο ετήσιο προϋπολογισμό τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, στη συζήτηση στην Ολομέλεια, την Τρίτη , οι ευρωβουλευτές επεσήμαναν ότι το ζητούμενο είναι να μην καταργηθεί αυτό το πρόγραμμα μετά το τέλος του 2013 και να συνεχισθεί και για τα επόμενα χρόνια, αφού όπως υπογράμμισαν όλα δείχνουν ότι ο αριθμός των απόρων και των ανθρώπων που θα στερούνται την τροφή στο μέλλον θα αυξάνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ