ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται και στην συνείδηση των ψηφοφόρων του.

Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται
















Όλα τελικά σ' αυτή την ζωή είναι θέμα προτεραιοτήτων. Και η προτεραιότητα πολλών κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να είναι η προσωπική πολιτική τους επιβίωση.

Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο κάποιοι προσπαθούν να μείνουν την επικαιρότητα και να βγουν μπροστά όταν κρίνουν ότι θα αρχίσει επι της ουσίας η μάχη της διαδοχής. Την ίδια ώρα όμως κάποιοι από αυτούς έχουν θέσεις ευθύνης! Είναι υπουργοί μιας κυβέρνησης που καλείται να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της χώρας.

Το δικό τους μέλλον όμως φαίνεται να μπαίνει σε πρώτη μοίρα. Την ίδια ώρα ο επικεφαλής του πρώτου σε δύναμη κόμματος του ελληνικού κοινοβουλίου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επέλεξε να σώσει τον κόσμο πηγαίνοντας στην Κόστα Ρίκα και να επιτρέψει σε εκείνους που καλοβλέπουν την καρέκλα του να δινουν την χαριστική βολή στην όποια συνοχή υπάρχει στο κόμμα τους.

Το ΠΑΣΟΚ, διαλύεται και αυτό αποτυπώνεται όχι μόνο στις δημοσκοπήσεις σαν κι αυτή της VPRC, που το φέρνει να είναι 5ο κόμμα, αλλά και στην συνείδηση των ψηφοφόρων του.

Το μπαμ έγινε με την ανταρσία στην Βουλή και την καταψήφιση της τροπολογίας Λοβέρδου. Κανένας συντονισμός, ως είθισται, καμμία συνοχή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Τι κι αν ο κ. Λοβέρδος σήμερα δηλώνει ότι οι βουλευτές γνώριζαν από την περασμένη Πέμπτη την τροπολογία. Σημασία έχει ότι την καταψήφισαν!

Ο κ. Λοβέρδος παραδέχθηκε κιόλας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι «ακέφαλο». Και ποιός ευθύνεται γι' αυτό;

Νωρίτερα, ένα άλλο στέλεχος και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καστανίδης δήλωνε ότι :«δεν είναι δυνατόν να μπαίνουμε στην πιο κρίσιμη φάση ως χώρα και εμείς στο ΠΑΣΟΚ να χτενιζόμαστε».

Kαι βεβαίως, ο και υποψήφιος Πρόεδρος, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει Μιχάλης Χρυσοχοϊδης να προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Να προσπαθεί να εξηγήσει γιατί δεν διάβασε το Μνημόνιο και να το κάνει ακόμα χειρότερο λέγοντας σε σημερινή πρωινη τηλεοπτική εκπομπή ότι: "Ψήφισε το Μνημόνιο με το πιστόλι στον κρόταφο!"

Άρα δεν είναι απορίας άξιο, πως ένα ακέφαλο κόμμα στο οποίο "χτενίζονται" και ψηφίζουν νόμους που αλλάζουν την ζωή των κατοίκων της χώρας με το πιστόλι στον κρόταφο, βρίσκεται από κυβερνών στην πέμπτη θέση των δημοσκοπήσεων και από κοινοβουλευτική πλειοψηφία οδηγείται σε ποσοστά - σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις - της τάξης του 12%!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ