ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Αδιέξοδο στις διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Τα «έσπασαν» Παπανδρέου – Βενιζέλος


Αδιέξοδο στις διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ σημειώνεται, μετά την άκαρπη τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Γ. Παπανδρέου και τον Ευ. Βενιζέλο, πριν την έναρξη του Πολιτικού Συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Ο κ. Παπανδρέου φέρεται να πρότεινε στον κ. Βενιζέλο την εκλογή νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ, με απ΄ευθείας εκλογή από τη βάση, πριν από τις εθνικές εκλογές, αλλά μετά την ολοκλήρωση του PSI και της νέας δανειακής σύμβασης (πρόταση με την οποία φέρονται να συμφωνούν η τρόικα και ο Μ. Χρυσοχοίδης), ενώ από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος επέμεινε στο άμεσο των διαδικασιών, υποστηρίζοντας ότι αυτός είναι ο τρόπος προστασίας της λειτουργίας της κυβέρνησης και όχι η παράταση της εκκρεμότητας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από αυτήν την εξέλιξη, τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου που στηρίζουν τον κ. Βενιζέλο αποφάσισαν να μην πάρουν θέση στη συνεδρίαση, που ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής και να μιλήσουν όλοι στο εθνικό συμβούλιο, με ισχυρότερο σενάριο εκεί να γίνει και το οριστικό ξεκαθάρισμα. 

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή πάντως, η τοποθέτηση του κ. Παπανδρέου στο πολιτικό συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ