ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ της Πανηπειρωτικής



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος 
την Τρίτη 24-01-2012, με αντικείμενο
 ''Ο Άραχθος και το ιστορικό γιοφύρι της Πλάκας, βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο''.


ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ . ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 
ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 15, 105 52 ΑΘΗΝΑ . ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 15, 105 52
ΤΗΛ.: 210-3243822 FAX: 2103243281 ΤΗΛ.: 6977349607 

www. Panepirotiki.com – email.info@panepirotiki.com


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Τζουμερκιωτών σας προσκαλούν σε συνάντηση – συνέντευξη Τύπου που διοργανώνουν την Τρίτη 24-1-2012 και ώρα 13.00 στα γραφεία της Πανηπειρωτικής, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος με θέμα:

«Ο ΆΡΑΧΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ»

γιατί το Περιβαντολλογικό Νομοσχέδιο που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή των Ελλήνων, προβλέπει διαδικασίες κατασκευής μεγάλου υδροηλεκτρικού φράγματος.


Για το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Σ.Ε.             Για το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας  Τζουμέρκων                         
                                                                                                                                           
             Ο Πρόεδρος                                                                Ο Πρόεδρος

      Γιώργος Δ. Οικονόμου                                                  Χρήστος Λαναράς 



Αναρτήθηκε από ROMIANEWS



Ιστορικό Γεφύρι Πλάκας














Το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας στον Αραχθο ποταμό στα Τζουμέρκα.

Με άνοιγμα επιβλητικού τόξου περί τα σαράντα μέτρα και ύψος 20 μέτρα, είναι το μεγαλύτερο πέτρινο μονότοξο γεφύρι στην Ελλάδα.
Στις άκρες υπάρχουν δύο μικρά τόξα με άνοιγμα έξι μέτρων. Συνολικό μήκος γέφυρας εξήντα μέτρα και πλάτος περίπου τρία μέτρα.
Το ονομαστό Γεφύρι της Πλάκας, είναι ένα από τα ωραιότερα, μεγαλύτερα και γνωστότερα πέτρινα γεφύρια που βρίσκονται στην Ελλάδα.
Βρίσκεται στον Αραχθο ποταμό, στα όρια των νομών Αρτας και Ιωαννίνων, στο συνοικισμό Πλάκας Ραφταναίων.
Εξυπηρετούσε τις μετακινήσεις των κατοίκων και των κοπαδιών που περνούσαν τον ορμητικό Αραχθο.
Χτίστηκε από τον πρωτομάστορα Κωνσταντίνο Μπέκα το 1866, αφού πριν το γεφύρι χτίστηκε και έπεσε δυο φορές, το 1860 και το 1863, μάλιστα το 1863 έπεσε την ημέρα των εγκαινίων του.
Κατά την διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου υπέστη σοβαρή ζημιά από απόπειρα καταστροφής της από τμήματα των Γερμανικών κατοχικών δυνάμεων το 1944.
Κοντά στο γεφύρι βρίσκεται το παλιό Χάνι που υπεγράφη το «σύμφωνο της Πλάκας», μεταξύ των αντιστασιακών οργανώσεων Ε.Δ.Ε.Σ. και Ε.Λ.Α.Σ. (η περιοχή υπήρξε σύνορο ΕΛΑΣ – ΕΔΕΣ από το 1943 έως το 1944), για παύση των μεταξύ τους εχθροπραξιών, κατά την διάρκεια της κατοχικής περιόδου, και σε απόσταση 300 μέτρων, φυλάκιο του Ελληνικού στρατού, χάνι και τελωνείο, που λειτουργούσε την περίοδο 1881-1913 όταν Άραχθος αποτελούσε το σύνορο της Ελλάδας Τουρκίας.
Σήμερα η συγκοινωνία διεξάγεται από μία μεταλλική γέφυρα, λίγο πιο κάτω από το ονομαστό γεφύρι (Τελευταία φωτό). Τόπος για καφέ, φαγητό, αλλά και αφετηρία για εντυπωσιακές διαδρομές με ράφτινγκ ή κανόε στον ποταμό Αραχθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ