ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Τό Βατερλώ της ιδεοληπτικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.


Οι ΠΑΣΟΚοι μας κοροϊδεύουν χοντρά


Από τη στιγμή που ο Γ. Παπανδρέου αποφάσισε να μας αδειάσει τη γωνία, παρατηρείται ένα φαινόμενο εντυπωσιακής κωλοτούμπας στις απόψεις κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Οι υποψήφιοι μνηστήρες για την προεδρία ξαφνικά θυμήθηκαν τους πολίτες, την κοινωνία, πόσο δύσκολα περνά ο κόσμος, τη συγκρότηση ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου και άλλα τέτοια. Αυτονόητα για τον κόσμο, αδιανόητα τα τελευταία δύο χρόνια για το ΠΑΣΟΚ.

Οι ίδιοι πολιτικοί, οι ίδιοι υπουργοί που ήταν ακραιφνείς Μνημονιακοί, που έκαναν το σταυρό τους από ευλάβεια μπροστά στους τροικάνους, που ψήφιζαν απίστευτα μέτρα που καταρράκωσαν την ελληνική κοινωνία, τώρα ξαφνικά άλλαξαν προσωπείο.

Έβαλαν τη μάσκα του φιλολαϊκού, του προστάτη των φτωχών και των αδικημένων, έγιναν ξαφνικά Ρομπέν των φτωχών. Των ίδιων φτωχών που οι ίδιοι έφεραν στην κατάσταση αυτή.

Τι άλλαξε, τούς  τσίμπησε καμιά μύγα;

Φυσικά, η μύγα της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ λες και ο κόσμος τρώει κουτόχορτο.

<<Δε θέλω να απαξιώσω τους ανθρώπους που ψηφίζουν Πασόκ. Αλλά είναι παρα πολύ επιρεπείς στο δούλεμα απο πλευράς του κόμματος του Πασόκ. Τους ξεγελάνε παρα πολύ εύκολα. Μπορούν να τους ξεγελαστούν ακόμη και απο τη φωνή του Ανδρέα απο τον τάφο, σε βίντεο εννοώ και να ξαναψηφίσουν  Πασόκ.
Η μετάλλαξη τους είναι απίστευτη. Λες και δε κυβέρνησαν τα τελευταία δυο χρόνια. Λες και προήλθαν από παρθενογένεση. Αν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις για να καταλάβετε ποσο μαζόχες ειναι οι Πασόκοι ψηφοφόροι, θελουν για αρχηγό σε πλειοψηφία τον Βενιζέλο. Ποιόν? τον Βενιζέλο.
Την μεγαλύτερη καρικατούρα όλων των εποχών. Ο ανθρωπος που απο τότε που ανέλαβε το υπουργείο οικονομικών κατέστρεψε τη χώρα. Μας έκανε να αναζητήσουμε τον Παπακωνσταντίνου!!!!!!!!!!!!!! Τώρα βγαίνει και λέει πως τα μέτρα του τα επέβαλλαν και πως δεν ήταν δικής του έμπνευσης  και γιατί δε παραιτήθηκε αφου του τα επεβαλλαν τα μετρα ?. και γιατί παραμένει ακόμη στη θέση του? 
σε λίγο θα βγει και θα φορά φανέλα του Τσε Γκεβάρα και θα μιλά για επανάσταση κατά του Μνημονίου.
Και αυτός ο άνθρωπος θέλει αύριο να γίνει αρχηγός του Πασόκ και πρωθυπουργός, οπως και οι υπόλοιποι αποτυχημένοι φυσικά.>>


Τι δείχνουν όλα αυτά τα φαινόμενα; Επιβεβαιώνουν την παθογένεια του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Στην κυβέρνηση είναι όλοι θεσμικοί και όταν γίνονται αντιπολίτευση κατεβαίνουν στο λαό. 

Οταν έχουν την εξουσία οι πολιτικοί ξεχνούν την κοινωνία κι όταν χάνουν τη θεσούλα τους, γίνονται ξανά ένα με τον κόσμο.

Είναι ένα καλό παράδειγμα προς αποφυγή και για τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος θα κληθεί να κυβερνήσει σε μια δύσκολη στιγμή. 

Ας προσέξει λοιπόν αυτούς που θα επιλέξει να κυβερνήσουν γιατί πλέον ο κόσμος δεν ξεχνά εύκολα και τα γιαούρτια είναι μια πολύ εύκολη υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ