ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Επιμένει για εκλογές στις 8 Απριλίου ο Σαμαράς


Επιμένει για εκλογές στις 8 Απριλίου
 ο Σαμαράς












Σε κάλπες το αργότερο στις 8 Απριλίου επιμένει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς ενώ, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, διατυπώνει την εκτίμηση πως η συμφωνία με τους πιστωτές για την ανταλλαγή ομολόγων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 5 Μαρτίου.

«Μόλις επιτευχθεί η συμφωνία για το νέο δάνειο και το ελληνικό χρέος θεωρηθεί και πάλι βιώσιμο πρέπει να προχωρήσουμε σε εκλογές», δήλωσε και πρόσθεσε: 

«Η ανταλλαγή ομολόγων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 5 Μαρτίου, μπορούμε να πάμε σε εκλογές στις 8 Απριλίου. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε στιγμή». 

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο κ. Σαμαράς δηλώνει επίσης ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον 5ό συνεχόμενο χρόνο βαθιάς ύφεσης, μία κατάσταση «άνευ προηγουμένου» για τη χώρα αλλά και για την Ευρώπη. «Αν δεν κάνουμε κάτι θα βυθιστούμε ακόμα περισσότερο, δεν θα βγούμε από την κρίση», τόνισε. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως τα οικονομικά μέτρα δεν είναι αποτελεσματικά, αφού οι δραστικές περικοπές των μισθών και οι αυξήσεις των φόρων, χωρίς ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις, δυσκολεύουν την μείωση του ελλείμματος σε επίπεδο κάτω του 10% του ΑΕΠ.

«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα ισχυρό φάρμακο αλλά αυτό που δόθηκε ήταν λάθος αφού δεν υπήρξε καμία ανάκαμψη», πρόσθεσε και επισήμανε την ανάγκη να μειωθούν οι φόροι και να προχωρήσουν διαρθρωτικές αλλαγές ούτως ώστε να επιταχυνθεί ο περιορισμός του ελλείμματος και η ανάκαμψη. 

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε επίσης ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης Παπαδήμου να συνάψει νέα δανειακή συμφωνία και να λάβει μέτρα στην κατεύθυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των προσπαθειών για καταπολέμηση της χρόνιας φοροδιαφυγής και της γραφειοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ