ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011


Οι δημοσκοπήσεις δίνουν... φτερά στη ΝΔ


Στην κατάκτηση της αυτοδυναμίας ελπίζει το επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας, πιστεύοντας πως η δημοσκοπική άνοδος μπορεί να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, έως τις εκλογές, προσδίδοντας κέρδη στο κόμμα, παρά τη γενικότερη απαξίωση του πολιτικού συστήματος.

Οι πρόσφατες έρευνες, με το σταθερό και διευρυνόμενο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η καλή δημοσκοπική εικόνα του προέδρου της παράταξης, Αντώνη Σαμαρά, σκορπίζουν χαμόγελα στο «γαλάζιο στρατηγείο», με υψηλόβαθμα στελέχη να παραδέχονται μεν πως τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν δείχνουν αυτοδυναμία, διαπιστώνοντας όμως παράλληλα, πως τα έως σήμερα στοιχεία δείχνουν, έστω και εν μέσω αξιοπιστίας, ένα «σταθερό και επίμονο προβάδισμα της ΝΔ» το οποίο, όπως λένε, συνιστά πρωτοφανή «ανατροπή».

Οι τελευταίες μάλιστα έρευνες, της MRB για το Mega, με τη ΝΔ να περνά μπροστά 13,6 μονάδες έναντι του ΠΑΣΟΚ και της ALCO για τον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα», όπου συγκέντρωσε ποσοστό 30% έναντι 17% του ΠΑΣΟΚ, δημιούργησαν σε πολλά στελέχη τη βαθιά πεποίθηση πως η νίκη της ΝΔ, αποτελεί μονόδρομο.

Την ίδια ώρα, επιτελικά στελέχη, επαναλαμβάνουν πως η νίκη δεν είναι αρκετή, αφού σκοπός της ΝΔ παραμένει η αυτοδυναμία ώστε μέσω μιας νωπής, ισχυρής λαϊκής εντολής να μπορέσει ο Αντώνης Σαμαράς με τους συνεργάτες του να πιέσουν προς τη μετατροπή ειλημμένων αποφάσεων και να φέρει εις πέρας τις τροποποιήσεις που θεωρεί απαραίτητες, για να βγει ο τόπος από την παρατεταμένη ύφεση.

Τα «εντυπωσιακά» -όπως τα χαρακτηρίζουν τα αρμόδια όργανα-, ευρήματα των δημοσκοπήσεων, αποτελούν έναν ακόμη λόγο για τον οποίο η ΝΔ, ζητά επιμόνως την τήρηση της αρχικής συμφωνίας για άμεση προσφυγή στις κάλπες τον Φλεβάρη.


Ο πρόεδρος του κόμματος μάλιστα, δεν άφησε κανένα περιθώριο υπαναχώρησης, ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει ακόμη 2 μήνες ζωής και «μετά τέλος!».

Στη Συγγρού είναι ωστόσο έκδηλος ο προβληματισμός, καθώς διαπιστώνουν πως ολοένα και περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΛΑ.Ο.Σ. είναι έτοιμα να πιέσουν με κάθε τρόπο για την «παραβίαση» της αρχικής συμφωνίας, ζητώντας πιεστικά και επαναλαμβανόμενα, παράταση του βίου του υπάρχοντος σχήματος.

Δεν είναι άλλωστε τυχαία, η οργισμένη αντίδραση του γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Λυκουρέντζου, που μίλησε για «αγαστή συμπόρευση», των προέδρων της Καλλιρρόης και της Ιπποκράτους, που εξυπηρετεί σκοπιμότητες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ