ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011


Έλληνες φοιτητές στη Λυών 

διέκοψαν ομιλία Μπακογιάννη-Πρετεντέρη






Μία ομάδα Ελλήνων φοιτητών στη Λυών διέκοψε την ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη και του Γιάννη Πρετεντέρη στο φόρουμ της εφήμερίδας Liberation με θέμα «H Ελλάδα υπό ευρωπαϊκή κηδεμονία;».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Γιάννης Πρετεντέρης αναφέρθηκαν υποτιμητικά στην παρουσία του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση συνεργασίας.

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν τους παίρνουμε στα σοβαρά», είπε η κ. Μπακογιάννη «κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά τις φασιστικές αντισημιτικές ιδέες τους…… Τους αφήνουμε να συμμετέχουν γιατί ξέρουμε πως δεν πιστεύουν τίποτε από όλα αυτά»

Αμέσως μετά ο κ. Πρετεντέρης έθεσε το ζήτημα της δημοκρατικής νομιμότητας: «Ζούμε με ένα κοινοβούλιο κυριαρχούμενο από ένα κόμμα το οποίο εξελέγη πριν δύο χρόνια με σύνθημα «λεφτά υπάρχουν».

Μετά από λίγο έγινε παρέμβαση από τους Έλληνες φοιτητές . Οι φοιτητές δήλωσαν την έκπληξή τους που η εφημερίδα «κάλεσε αυτά τα άτομα να μιλήσουν καθώς πρόκειται για δύο προσωπικότητες που αντιπροσωπεύουν απόλυτα την πολιτική η οποία οδήγησε την χώρα στο αδιέξοδο που βρίσκεται σήμερα».

Ο Γιάννης Πρετεντέρης κατηγορήθηκε από τους φοιτητές για το ότι μέσω του δελτίου ειδήσεων του MEGA «αντιτίθεται συστηματικά σε κάθε είδους αγωνιστική εκδήλωση». Έγινε επίσης αναφορά στα ρεπορτάζ του MEGA για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, για τον εορτασμό της 17 Νοέμβρη καθώς και για ένα άρθρο του με το οποίο στηρίζει την κυβέρνηση συνεργασίας.

Για την Ντόρα Μπακογιάννη οι φοιτητές ανέφεραν πως η ίδια καταδίκασε τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων χαρακτηρίζοντάς τους ως πρόβλημα και πως η ίδια έχει στηρίξει με την ψήφο της το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση συνεργασίας.

Οι φοιτητές καταχειροκροτήθηκαν και όπως φαίνεται στο βίντεο, παρά τα χαμόγελά τους, η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Πρετεντέρης ήρθαν σε δύσκολη θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ