ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011


ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΑΜΑΡΑ
ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΤΑΙ Η Ν.Δ
ΕΚΛΟΓΕΣ όσο νωρίτερα γίνεται!. Να καθαρίσει το τοπίο.


Ο Ευ. Βενιζέλος, εξουθενωμένος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και παραίτησής του από την κυβέρνηση, κάτι που αποδομεί πλήρως όλη τη συλλογιστική περί παράτασης του πολιτικού βίου του κ. Παπαδήμου. Ο κ. Αντιπρόεδρος, άλλωστε, είπε ότι χρειάζεται νωπή λαϊκή εντολή, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι θέλει εκλογές κι ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν τραβάει. Παράλληλα, μαθαίνουμε ότι πιέζει τον Γ. Παπανδρέου να ξεκαθαρίσει τη θέση του ώστε να ξέρει κι αυτός τι θα κάνει με το ΠΑΣΟΚ.

Στην κομματική βάση του ΛΑΟΣ επικρατεί αναβρασμός και αρκετά κομματικά μέλη επικρίνουν έντονα τις επιλογές του κ. Καρατζαφέρη, θεωρώντας ότι είναι μεγάλο λάθος που συμμετέχει και στηρίζει την κυβέρνηση και κάνουν λόγο για απόφαση που «έρχεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις αρχές και τις αξίες του κόμματος».

Η… λάμψη Παπαδήμου που θα θάμπωνε τους ξένους οι οποίοι θα μας άνοιγαν τις πόρτες να περάσουμε, ξεθωριάζει. Κι όσοι πόνταραν πάνω στον.. golden boy των αγορών τώρα βλέπουν ότι δεν τραβάει. Όπως και να έχει, η σημερινή κατάσταση της κυβέρνησης θυμίζει τις τελευταίες ημέρες αυτής του κ. Παπανδρέου. Τα διαλυτικά φαινόμενα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή κάνουν απίστευτο κακό στη χώρα.

Κάποιοι μάλιστα δεν αποκλείουν ότι ο βίος αυτής της κυβέρνησης ίσως να μην είναι τόσο μεγάλος όσο κάποιοι πιστεύουν. Η «πόρτα» για παραίτηση που άνοιξε ο κ. Βενιζέλος ίσως να είναι πόρτα για παραίτηση όλης της κυβέρνησης και προκήρυξης εκλογών. 

Από την στιγμή όμως που ο κ. Βενιζέλος καταδικάζει το Μνημόνιο, στην ουσία καταδικάζει και την πολιτική που μας οδήγησε μέχρις εδώ. Δηλαδή την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Αυτό όμως δικαιώνει καταρχήν πλήρως τον Α. Σαμαρά και τη ΝΔ για όσα επέμεναν τόσους μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ