ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Στα δύσκολα η Τουρκία


Στα δύσκολα η Τουρκία στο ΝΑΤΟ


Ολλανδικό κόμμα θέτει θέμα εξόδου της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ!

Το τρίτο μεγαλύτερο πολιτικό κόμμα της Ολλανδίας ,σύμφωνα με την Jerusalem Post προτείνει να επανεξεταστεί η συμμετοχή της Τουρκίας στη Συμμαχία! 

Ο επικεφαλής του Κόμματις της Ελευθερίας Wim Kortenoeven κατηγόρησε την Τουρκία ότι "έχει εγκαταλείψει συμμάχους όπως το Ισραήλ και τη Γαλλία".
 
Η Τουρκική κυβέρνηση έχει εφαρμόσει κυρώσεις κατά της Γαλλίας, αμέσως μετά τη ψήφιση από το γαλλικό Κοινοβούλιο νομοσχεδίου που τιμωρεί την άρνηση της Γενοκτονία των Αρμενίων το 1915. 

Ο Kortenoeven φέρεται να δήλωσε στη Jerusalem Post ότι «η Τουρκία είχε μια σύντομη αλλά ενοχλητική ιστορία εγκατάλειψης των συμμάχων της» και «θα μπορούσε να είναι θανάσιμο λάθος να τις αναθέσουμε ρόλο στο νέο δυτικό ευρωπαϊκό σύστημα άμυνας κατά των πυρηνικών κρατών όπως το Ιράν και το Πακιστάν. " 

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος του κόμματος θέτει επίσης ερωτήματα για την αξιοπιστία της Τουρκίας ως εταίρου του ΝΑΤΟ.






<<ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ για τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ερντογάν προκαλεί και η σκέψη μόνο η Τουρκική Εθνοσυνέλευση να απορρίψει ενδεχόμενο αίτημα των ΗΠΑ να χρησιμοποιηθεί η βάση Ιντσιρλίκ, αλλά και η μεθόριος Τουρκίας - Ιράκ για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη δεύτερη, όπως θέλει ο Αμερικανός Πρόεδρος Ομπάμα. 

Έχοντας κατά νουν την πικρή εμπειρία του παρελθόντος, το επίμαχο για την Τουρκία ψήφισμα για την αρμενική γενοκτονία που εκκρεμεί στο αμερικανικό Κογκρέσο και το γεγονός ότι κύριος στρατηγικός σύμμαχος των Αμερικανών στην περιοχή είναι οι Ισραηλινοί, οι σχέσεις με τους οποίους έχουν διαταραχθεί μετά το επεισόδιο στο Νταβός, η τουρκική κυβέρνηση τρέχει να προλάβει.>>

Σύμφωνα με τους Times της Νέας Υόρκης, από τα σχεδόν 2.000 αμερικανικά όπλα που υπήρχαν στην Ευρώπη στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου, είχαν απομείνει μέχρι πέρυσι περίπου 200.

Ο Τζορτζ Ρόμπερτσον που διετέλεσε γγ του ΝΑΤΟ από το 1999 έως το 2004 αναφέρει:

«Η Τουρκία διαθέτει πυρηνικά όπλα»


90 πυρηνικές κεφαλές σε τουρκικό έδαφος
Ενενήντα πυρηνικές βόμβες Β61 Μοd11 βρίσκονται σε τουρκικό έδαφοςστο Incirlik σχεδιάστηκαν για να μπορούν να εφαρμοστούν και να πυροδοτηθούν από Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη σύμφωνα με την έκθεση.

Συγκεκριμένα η 142η μοίρα βομβαρδιστικών αεροσκαφών της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, με το ψευδώνυμο «Gazelles”, έχει αναλάβει την μεταφορά των βομβών αυτών. Η μοίρα αποτελείται από μαχητικά τύπου F-16A/B.


Η άρνηση της Τουρκίας να επιτρέψει σε αεροπλάνα του ΝΑΤΟ με δυνατότητα να κουβαλούν πυρηνικές βόμβες, να βρίσκονται στη συγκεκριμένη βάση, αποτελεί δύσκολη υπόθεση για τις βάσεις του ΝΑΤΟ.

Amir Ali Hajizadeh: Θα επιτεθούμε στη Τουρκία!
“Σε περίπτωση που μας επιτεθεί το Ισραήλ και οι ΗΠΑ, εμείς θα στοχοποιήσουμε και θα πλήξουμε το ραντάρ και το αντιπυραυλικό σύστημα του ΝΑΤΟ που θα εγκατασταθεί στην Τουρκία”, δήλωσε πριν λίγο ο Ιρανός Διοικητής των αεροπορικών και διαστημικών δυνάμεων, Στρατηγός Amir Ali Hacizade! 



“Εκτός της Τουρκίας θα χτυπήσουμε και άλλους στόχους. Το αντιπυραυλικό σύστημα που εγκαθίσταται στην Τουρκία, είναι ουσιαστικά σύστημα των ΗΠΑ και όχι του ΝΑΤΟ με μοναδικό σκοπό την προστασία του Ισραήλ”, πρόσθεσε.

“Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να εγκαταστήσουν περιφερειακά του Ιράν και άλλα τέτοια συστήματα για την προστασία του Ισραήλ”, ολοκλήρωσε.


Μέτωπο Κύπρου-Ελλάδας-Γαλλίας-Γερμανίας στην Ε.Ε.

κατά Τουρκίας

 με την υποβολή ένστασης από την πρώτη για πιθανή συμμετοχή της Τουρκίας σε ασκήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εμποδίζοντας σχετική προσπάθεια του ΝΑΤΟ.

























Την πρόταση είχε υποβάλει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ρασμούσεν, στο πλαίσιο της άτυπης συνόδου των υπουργών Άμυνας της ΕΕ και των υποψηφίων προς ένταξη χωρών, στη Μαγιόρκα.

Την κυπριακή ένσταση στήριξαν η Ελλάδα, η Γερμανία και η Γαλλία.



Ενεργοποιείται το ραντάρ του ΝΑΤΟ στην Τουρκία


Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το ραντάρ του ΝΑΤΟ, μέρος της αντιπυραυλικής ασπίδας της Συμμαχίας, που είναι εγκατεστημένο στη Μαλάτεια της Τουρκίας.

Η ενεργοποίηση του ραντάρ έρχεται μία στιγμή που το Ιράν έχει οξύνει τη ρητορική του, καθώς δέχεται τα πυρά της διεθνούς κοινότητας για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Η Τεχεράνη θεωρεί την ανάπτυξη της αντιπυραυλικής ασπίδας ως εχθρική ενέργεια και έχει απειλήσει ότι θα πλήξει τις εγκαταστάσεις της ακόμα και σε έδαφος της Τουρκίας, σε περίπτωση που οι ΗΠΑ ή το Ισραήλ επιτεθούν στο έδαφός του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ