ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση


Ένας «κυβερνήτης» και μία κυβέρνηση χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση



Του Δημήτρη Μπεκιάρη


Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο διορισμός του Λουκά Παπαδήμου, γνήσιου εκπροσώπου του τραπεζικού και πολυεθνικού Κεφαλαίου, ως «μεταβατικού πρωθυπουργού» της Ελλάδας αποτέλεσε μία επιβεβλημένη «λύση» από οικονομικά και πολιτικά κέντρα του εξωτερικού και από τμήματα των ντόπιων ξενόδουλων συμφερόντων. Η αποστολή του είναι σαφής: Να εφαρμόσει, ως εντολοδόχος διορισμένος κυβερνήτης από τα κέντρα πολιτικών και οικονομικών αποφάσεων της υπερεθνικής ελίτ, όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά και σκληρά, την επιβεβλημένη, από την Τρόικα και από το Βερολίνο, πολιτική του μνημονίου και να εφαρμόσει το σχέδιο εξανδραποδισμού της χώρας και του λαού μας.


Η κυβέρνηση – συγκυβέρνηση – σύμπραξη, η οποία συγκροτείται δεχόμενη τον εγγυητικό ρόλο του ΠΑΣΟΚ, της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς, έρχεται για να εφαρμόσει με πιο σκληρό τρόπο την πολιτική, την οποία δεν μπόρεσε να υλοποιήσει η κυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού κου Γιώργου Παπανδρέου, η οποία συνετρίβη ανάμεσα στις λαϊκές αντιδράσεις για την καταστροφική πολιτική λιτότητας και στις ασφυκτικές πιέσεις που άσκησαν οι νεοφιλελεύθεροι ταγοί, τα εξαρτημένα τμήματα της medioκρατίας και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα για πιο σκληρή επιβολή της νέο – αποικιοκρατίας. Ο διορισμός του κυβερνήτη Λουκά Παπαδήμου συνιστά μεγαλύτερη εθνική ταπείνωση από εκείνη, την οποία προκάλεσαν οι δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελάρίου Άνγκελας Μέρκελ και του Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί μετά τη συνάντηση την οποία είχαν με τον Γιώργο Παπανδρέου στο περιθώριο της G20 στις Κάννες της Γαλλίας.


Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών υπενθύμισαν το περιεχόμενο του σχετικά πρόσφατου τηλεγραφήματος του πρακτορείου Reuters, το οποίο, εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών αποκάλυπτε τη δήλωση αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι «Χρειαζόμαστε κάποιον που να μιλάει Ελληνικά, αλλά να μην είναι με την πλευρά των Ελλήνων». Το πρακτορείο Reuters έκανε τότε λόγο για μία νέα μορφή αποικιοκρατίας.


Η τοποθέτηση του πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη θέση του προέδρου της «μεταβατικής κυβέρνησης» συνιστά ξεκάθαρη αλλοίωση της λαϊκής κυριαρχίας και παραβίαση των άρθρων 37, 38 και 120 του Συντάγματος. Οι πεμπτοφαλαγγίτες της μνημονιακής πολιτικής στην Ελλάδα και τα ντόπια δουλικά της υπερεθνικής ελίτ κατέβαλαν λυσσαλέο αγώνα, ώστε να διοριστεί κυβερνήτης της Ελλάδας ο Λουκάς Παπαδήμος, έχοντας εκ προοιμίου απορρίψει οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο για τη θέση του «μεταβατικού πρωθυπουργού» και θέτοντας εκβιαστικά διλλήματα προς στον ελληνικό λαό. Κυρίως, όμως, αγωνίστηκαν ενάντια στη βούληση του λαού, ο οποίος ζήτησε μαζικά και ξεκάθαρα, ολόκληρο το προηγούμενο χρονικό διάστημα «Εκλογές εδώ και τώρα» και δημοκρατική διέξοδο από την κρίση του πολιτικού συστήματος. Επόμενος στόχος των δομημένων συμφερόντων που προαναφέρθηκαν είναι να επιβάλλουν την παραμονή αυτής της κυβέρνησης για όσο γίνεται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το επόμενο χρονικό διάστημα, ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός απέναντι στην προπαγάνδα και στους μηχανισμούς της. 


Ο «μεταβατικός πρωθυπουργός» Λουκάς Παπαδήμος, χωρίς να υπολογίζει κανένα πολιτικό κόστος, χωρίς να λογαριάζει τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως χωρίς να έχει δημοκρατική νομιμοποίηση για την άσκηση των καθηκόντων του θα υλοποιήσει το πολιτικό πρόγραμμα, το οποίο έχουν προαποφασίσει και επιβάλλουν το διεθνές τραπεζικό σύστημα και οι αγορές. Τα εξαρτημένα τμήματα της medioκρατίας, μετατόπισαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα το επίκεντρο της συζήτησης από το κορυφαίο ζήτημα των αντιλαϊκών μέτρων και της εκχώρησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων σε εκείνο της δήθεν επιτακτικής ανάγκης για τη συγκρότηση κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» ή «εθνικής σωτηρίας» έχοντας αποκρύψει σκόπιμα ότι αποστολή αυτής της κυβέρνησης είναι η υλοποίηση ακόμη σκληρότερης αντιλαϊκής πολιτικής. Τώρα έχουν ξεκινήσει αγώνα δρόμου με στόχο την απαξίωση του πολιτικού συστήματος, της πολιτικής και της πάλης των ιδεών, για να πείσουν μελλοντικά τον ελληνικό λαό , και αφού θα έχουν παρουσιάσει ως θετικά τα αποτελέσματα της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου, ότι ο διορισμένος από τις αγορές και τις τράπεζες πρόεδρος της νέας κυβέρνησης πρέπει να συνεχίσει το έργο του. Σε αυτή τη βάση θα κάνουν χρήση του επιχειρήματος ότι το «χρεοκοπημένο» πολιτικό σύστημα δεν θα είναι έτοιμο να διαχειριστεί τις νέες κρίσεις που έρχονται. Παράλληλα με αυτή τη διαδικασία, στο παρασκήνιο θα δρομολογήσουν τις εξελίξεις για τη διαμόρφωση της άνευ περιεχομένου «κουλτούρας συναίνεσης» με αντικειμενικό σκοπό την αποδόμηση των ιδεολογιών, η οποία αποτελεί τμήμα του διαδικαστικού πλαισίου συρρίκνωσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών.


Αυτή τη διαρκή εκτροπή ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να την επιτρέψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ