ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ


Δεν πρόλαβε να συμπληρώσει παρά μερικές ώρες εκτός πρωθυπουργίας, και ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται ήδη αντιμέτωπος με την πρώτη «ανταρσία» στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Με αφορμή το γεγονός ότι δεν θα είναι πλέον πρωθυπουργός, ώστε να παραταθεί αυτοδικαίως και η θητεία του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, πολλά στελέχη του Κινήματος εκφράζουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις την άποψη ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει να… παραμερίσει, και να κινήσει ο ίδιος τις διαδικασίες για την ανάδειξη του διαδόχου του.

Μια προοπτική βέβαια την οποία οι συνεργάτες του απερχόμενου πρωθυπουργού απορρίπτουν χωρίς δεύτερη συζήτηση, έχοντας ήδη διαμορφώσει, σε παρασκηνιακό επίπεδο, τις κατάλληλες ισορροπίες και συμμαχίες, προκειμένου να μην απειληθεί το imperium του γιου του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα ωστόσο, είχαμε τον πρώτο επώνυμο πυροβολισμό προς την κατεύθυνση αυτή. Με τον βουλευτή Δημήτρη Λιντζέρη, ο οποίος ανήκει στον ευρύτερο κύκλο των υποστηρικτών του Ευάγγελου Βενιζέλου, να ανοίγει θέμα ηγεσίας για το ΠΑΣΟΚ, στο αμέσως προσεχές μέλλον.

Ο κ. Λιντζέρης ο οποίος διαχώρισε πρόσφατα τη θέση του από τον αντιπρόεδρο και Υπουργό Οικονομικών, απειλώντας ευθέως την κυβέρνηση Παπανδρέου με καταψήφιση, την προηγούμενη εβδομάδα, στη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, δήλωσε σήμερα ότι θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία για την εκλογή νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Προκειμένου να μην χάνει το Κίνημα άλλο χρόνο, να ξεκινήσει όσο πιο σύντομα γίνεται τη διαδικασία ανασυγκρότησής του, και έτσι να διαμορφώσει με ταχείς ρυθμούς τις προϋποθέσεις για την πολιτική ανάκαμψή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ