ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011


Προδοσία... κατά λάθος
Παπανδρέου: «Εκανα λάθη - κάναμε λάθη»
Θ. Πάγκαλος: Εμείς αποτύχαμε...


Κάτω από την φράση, «εμείς αποτύχαμε», υπάρχουν ένα εκατομμύριο άνεργοι, άνθρωποι που έχασαν την δουλειά τους, άνθρωποι που θα την χάσουν, υπάρχουν, κλειστά μαγαζιά, διαμαρτυρημένες επιταγές, χρέη, υπάρχουν οικογένειες που δανείζονται και δεν τα βγάζουν πέρα.

Υπάρχει αγωνία, τρόμος, για το σήμερα και το αύριο, υπάρχει γκρίνια, ένταση και τσακωμός, στα σπίτια, υπάρχει ανασφάλεια, υπάρχει μαυρίλα και απαισιοδοξία.


Υπάρχει η μεγαλύτερη μιζέρια, που έχει ζήσει αυτός ο λαός, η οποία συγκρίνεται, με περιόδους πολέμου και εθνικών καταστροφών.
Είναι τεράστια υποκρισία, να βγαίνει ο νούμερο δύο, της αποτυχίας και να δηλώνει, την αποτυχία. 

Είναι αισχρό, γιατί πριν τα πει ο ίδιος, τα έλεγαν πάρα πολλοί άλλοι, τα φώναζαν με έντονο τρόπο, προειδοποιούσαν για τα καταστροφικά μέτρα.

Είναι πρόστυχο, γιατί όλους τους άλλους που τα επεσήμαναν, επί δύο χρόνια τους κατακεραύνωνε, με τον χειρότερο τρόπο και με την γνωστή έπαρση, και τον τσαμπουκά του, «είναι μονόδρομος, αυτό που κάνουμε».

Είναι άτιμο, γιατί η διαπίστωση γίνεται, αφού έχει κλείσει ένας κύκλος, και τώρα πια, είναι της μόδας η κριτική στην κατοχική κυβέρνηση Παπανδρέου.

Και τέλος είναι ανήθικο, γιατί ενώ γίνεται μια διαπίστωση, δεν συνοδεύεται, από μια συγνώμη. Όχι ότι θα άλλαζε κάτι, στην καθημερινότητα, αλλά είθισται, το λάθος να συνοδεύεται από συγνώμη. 

Αυτό το πολιτικό σύστημα, με αυτούς τους πολιτικούς εκπροσώπους, με αυτή την ποιότητα συμπεριφοράς και λόγων, με αυτή την πολιτική αισθητική, αυτοί οι μικροπρεπείς, οι εγωπαθείς, οι άξεστοι, αγενείς, οι λίγοι, κατέστρεψαν την χώρα και τον λαό της, και αντί να κρυφτούν, για πάντα, στα λαγούμια τους, έχουν το θράσος και συνεχίζουν το δούλεμα, με παρωχημένα και παλαιοκομματικά τερτίπια, τύπου αυτοκριτικής, αυτογνωσίας, και εκ του ασφαλούς διαπιστώσεις. 

Αυτοί νομίζουν, ότι κάνοντας αυτονόητες διαπιστώσεις, με συνεντεύξεις και δηλώσεις, απαλλάσσονται από την ευθύνη. Δίνουν δε, την εικόνα, ότι πρέπει να τους δοξάσουμε, επειδή «είχαν την τόλμη και το θάρρος να τα πουν».

Το παραλήρημά τους, εκτός από επικίνδυνους, και αδίστακτους, τους μετατρέπει και σε θλιβερούς. Ποτέ, τόσοι λίγοι, ποσοτικά, τόσο ελάχιστοι ποιοτικά, δεν κατάφεραν τόσο κακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ