ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011


Το πολιτικό σύστημα πετάει στη θάλασσα τα παιδιά του.


Μπροστά στον κίνδυνο να απολέσει τα προνόμιά της η επαγγελματική πολιτική ελίτ της χώρας (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) και κυρίως μπροστά στον κίνδυνο να απολέσει την αυτονομία της απέναντι στην κοινωνία, εμπλεκόμενη άμεσα στα κοινωνικά προβλήματα, αποβάλει πλέον τα ίδια τα επικίνδυνα παιδιά της, τους βραχίονες δηλαδή ελέγχου της κοινωνίας, πάνω στους οποίους στηρίχτηκε τόσα χρόνια. Δημόσιοι υπάλληλοι, συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα, δικηγόροι, ταξιτζήδες, φορτηγατζήδες και λοιπές επαγγελματικές ομάδες, που αποτέλεσαν βραχίονες στήριξης....
του κρατικοδίαιτου καθεστώτος, ρίχνονται στον καιάδα της επαγγελματικής διάλυσης και της εξαθλίωσης.

Το κρατικοδίαιτο πολιτικό σύστημα, πετάει στη θάλασσα  ότι του είναι πλέον βάρος και περιορίζεται στον στενότερο μόνο κρατικό τομέα, καθώς και στους κρατικοδίαιτους νταβατζήδες και τα καθεστωτικά ΜΜΕ που το στηρίζουν, για να διατηρήσει την αυτονομία του και να επιπλεύσει.

Είναι απίστευτη η σκληρότητα με την οποία φέρεται το πολιτικό κατεστημένο (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) απέναντι σε ορισμένες αγαπημένες του επαγγελματικές ομάδες, η αντιπαράθεση στην οποία τις εξωθεί με το  υπόλοιπο κοινωνικό σώμα, ώστε να προκαλέσει κοινωνικούς αυτοματισμούς, καθώς και η πλήρης εγκατάλειψή τους.

Τούτο γίνεται για το λόγο ότι το πολιτικό σύστημα φοβάται τυχόν συμμαχία των επαγγελματικών ομάδων με στόχο την ανατροπή του. Αν για παράδειγμα συμμαχήσουν οι εργαζόμενοι στον κρατικό τομέα, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ, οι δικηγόροι, οι ταξιτζήδες, οι φορτηγατζήδες  κ.λ.π. σε ένα κοινό μέτωπο καθολικής απεργίας με κάποιο κοινό αίτημα (π.χ. εκλογές), τότε το πολιτικό κατεστημένο θα χάσει την αυτονομία του και θα αναγκαστεί να υπακούσει.
Ε, αυτό ακριβώς δεν θέλει με τίποτα. Δηλαδή την απώλεια της αυτονομίας του.

Δυστυχώς, προς το παρόν, οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες εξακολουθούν να παίζουν το παιχνίδι στήριξης του πολιτικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ