ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Η Συρία του Άσαντ τιμά την Ορθοδοξία: Εγκαίνια μεγαλοπρεπούς ναού για τον Άγιο Παϊσιο στην ελεύθερη Δαμασκό




Την στιγμή που στην πατρίδας μας έχουν εισβάλει δεκάδες χιλιάδες «πρόσφυγες» από την Συρία (στην πλειοψηφία τους ισλαμιστές και πολέμιοι της νόμιμης κυβέρνησης Άσαντ) η ορθόδοξη κοινότητα παρά τις διώξεις που υφίσταται από τους τζιχαντιστές και τους «μετριοπαθείς» παραμένει ακλόνητη και σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Συρίας πραγματοποίησε εγκαίνια νέου ιερού ναού για τον Άγιο Παϊσιο. 

Στην ελεύθερη Δαμασκό έγιναν τα εγκαίνια του ναού του Αγίου Γέροντος Παΐσιου. Ο μεγαλοπρεπής ναός που του αφιερώθηκε στη Δαμασκό στην πρωτεύουσα της αντίστασης κατά της νέας τάξης δεν έχει όμοιό του, ούτε στην Ελλάδα για την οποία ακόμη αποτελεί σημείο αμφιλεγόμενο. Ο ναός ανεγέρθηκε στην περιοχή της Jaramana της ελεύθερης Δασμακού.


Παρόντες κατά τα εγκαίνια πλήθος κόσμου, o πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννης ο 10ος και σύσσωμη σχεδόν η ιεραρχία των ελληνορθόδοξων μητροπόλεων της ιστορικής Συρίας, τοποτηρητές άλλων εκκλησιών, πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι.


Ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος από τα Φάρασα της Καππαδοκίας με απήχηση και αποδοχή τεράστια από τη Ρωσία τα Βαλκάνια ως και τη Μέση Ανατολή, Συρία, Λίβανο τιμάται επί προεδρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ μ΄ έναν ναό αντάξιο του έργου του, της φήμης του και της απήχησής του.


Με πληροφορίες από το dimpenews.com 

Περισσότερες εικόνες 
Ο Χριστιανισμός στη Συρία
















Η Χριστιανική παρουσία στη Συρία ξεκινάει από την εποχή του Αποστόλου Παύλου. Εκατομμύρια χριστιανοί γεννήθηκαν και ανατράφηκαν επί αιώνες στην περιοχή της σημερινής Συρίας. Εζησαν δεκάδες πολέμους κι όμως κατάφεραν ν' αντέξουν. 

«Η ακμάζουσα Ορθόδοξη κοινότητα, με τις ενορίες κόσμημα για τη παγκόσμια κοινότητα, με τα νοσοκομεία, τα δικά της γηροκομεία, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, με τα μέλη της που περιελάμβαναν από περήφανους καλλιεργητές της γης, εμπόρους, διανοούμενους, βουλευτές και υπουργούς σήμερα αργοπεθαίνει…. Και πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται μήπως μήπως ακολουθήσει την τραγική μοίρα των χριστιανών του Ιράν και του Ιράκ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ