ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

ΜΗ ΣΠΡΩΧΝΕΤΕ, ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!

xrysh_aygh

Η πολιτική σκηνή στην Ελλάδα, και ειδικά εις ό,τι αφορά την αξιωματική αντιπολίτευση, είναι για κλάματα. 

Μπορεί τα γκάλοπ (έχουν και το ανάλογο στήσιμο) να φέρνουν πρώτη* την α-δεξιά, η πραγματικότητα όμως και ειδικά ο σφυγμός της κοινωνίας αντιλαμβάνεται άλλα πράγματα. 

Δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο, ο νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, να μας δείξει τις πολιτικές του ανικανότητες και μάλιστα σε σημείο εξευτελιστικό τόσο για τον ίδιο όσο και για την παράταξη που εκπροσωπεί. 

Ο λόγος, για τη νέα μεταγραφή του κ. Καλλιάνου στο κόμμα της ψευτοδεξιάς. Για όσους δεν γνωρίζουν ο κ. Καλλιάνος μέχρι πρότινος -πριν ένα μήνα- ήταν εκπρόσωπος τύπου του κόμματος του κ. Λεβέντη. 

Με τυμπανοκρουσίες λοιπόν η Πειραιώς ανήγγειλε την μεταγραφή, σαν να πρόκειται για την μεταγραφή των μεταγραφών. Ο δε Μητσοτάκης δήλωσε ότι η παράταξη υποδέχεται κάθε δημιουργικό άνθρωπο που θέλει να συμβάλλει στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία υπέρ των μεταρρυθμίσεων. Δηλαδή, άμα πάρουν και τον Ρουβά θα αιτηθούν νέα εθνική επέτειο 

Αυτό το ονομάζουν οι α-δεξιοί ανανέωση του κόμματος μέσω διεύρυνσης! ! Να σε κόβει η νίλα και το λυπητερό. Εν τω μεταξύ ή αντίδραση της Πειραιώς στα κυβερνητικά σχέδια, αν μη τι άλλο, μόνο χάδι θυμίζει. Και δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά γιατί είναι προσηλωμένοι στη μνημονιακή πολιτική. Αυτές οι χλιαρές αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνάμα με τη χθεσινή «βαρύγδουπη» μεταγραφή -ακούγεται ότι θα ακολουθήσουν και άλλες- έχουν κάνει τους συστημικούς δημοσιογράφους να λυσσάν καθημερινά εναντίον της Χρυσής Αυγής. Ο λόγος είναι η ατολμία και η ανυπαρξία της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τα πολιτικά δρώμενα, με αποτέλεσμα ο κόσμος να συγκλίνει προς άλλες εθνικιστικές απόψεις. 

Δείτε τι έγραψε σήμερα ο γνωστός και μη εξαιρετέος κ. Μανδραβέλης στην Καθημερινή: 

«Και μπορεί οι νυν να είναι ανίκανοι για τα πάντα, αλλά σε μία χώρα με τέτοια κρίση μπορεί να έρθουν κάποιοι άλλοι ικανοί για όλα». 

Οι «νυν», που δεν τους ονοματίζει ο αρθρογράφος, έχει διπλή έννοια. Πέρα από τους ανίκανους συριζαίους ο αρθρογράφος συγκαταλέγει και τους τωρινούς ψευτοδεξιούς αποφεύγοντας να τους χαρακτηρίσει για προφανείς λόγους. Στη συνέχεια κρούει ει τον κώδωνα του κινδύνου για τα συστημικά κόμματα κάνοντας λόγο για την έλευση των Ελλήνων Εθνικιστών. 

Είναι ευνόητη και ξεκάθαρη πλέον η ανυπαρξία και η μη πολιτική βούληση που υπάρχει από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι ξεκάθαρη όμως και η επιλογή του εκλογικού σώματος. Δεν τυχαίες αυτές οι μπηχτές από αρθρογράφους (βρώμικους μεν), αλλά πολύ περισσότερο από αυτούς που έχουν πραγματικά δημοσιογραφική μύτη ώστε να αντιλαμβάνονται καίρια την μεταστροφή του πολιτικού κλίματος. 

Εμείς απ’ την πλευρά μας δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι άλλο παρά μόνο ετούτο: 

«μη σπρώχνετε, ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ»! 

μπορεί η ψευτοδεξιά να βγει πρώτο κόμμα στις εκλογές, αλλά η πολιτική των μνημονίων, που θέλοντας και μη θα ακολουθήσει, θα κάνει και την παραμονή της στην εξουσία ολιγόχρονη…

Σ. Παιδάκος


H πλαστογραφία που μας οδήγησε στην ομηρία του Ευρώ



Ξεχωριστή θέση στις «μαύρες σελίδες» (δεν έχουμε και άλλες…) της νεοελληνικής πολιτικής ιστορίας, έχει σίγουρα η σκοτεινή περίοδος του Κωνσταντίνου Σημίτη, του πρωθυπουργού της προδοσίας των Ιμίων και του… εκσυγχρονισμού που μας οδήγησε στην ομηρία του ευρώ με τα γνωστά αποτελέσματα.

Η «εποχή Σημίτη» δεν είναι απλά ένα χρονικό σημείο. Είναι μια ολόκληρη νοοτροπία. Για κάποιους συμπατριώτες μας, αγγίζει τα όρια της… ιδέας, με τον εύκολο πλουτισμό, το χρηματιστήριο και εν τέλει την «θεοποίηση» ενός νομίσματος και της ύλης.

Όμως η αλήθεια είναι ότι αυτή η περίοδος ήταν η γιορτή της διαφθοράς, όπου κάποιοι ελάχιστοι απέκτησαν τεράστια δύναμη και πολύ χρήμα, εις βάρος των πολλών.

Είναι επίσης η περίοδος των δημοσιονομικών ελλειμάτων και του μαγειρέματος των στοιχείων ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της κατάργησης του Εθνικού μας νομίσματος και η είσοδος της Ελλάδας στην ζώνη του Ευρώ. 

Είναι τα ίδια στοιχεία που έσβηναν και ξαναέγραφαν τα επόμενα χρόνια ώστε να εγκλωβίσουν την Πατρίδα μας στον εφιάλτη των Μνημονίων που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ

Ακούγεται κάπως ειρωνικό, αλλά οι κομπίνες εκείνης της εποχής, μένει να επαληθευτούν από ένα «αγαπημένο» πρόσωπο του Κ. Σημίτη και αυτός δεν είναι άλλος από τον σημερινό Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα. Ο πρώην «τσάρος» της οικονομίας μας (επί κυβερνήσεως ΝΔ), μόλις έναν χρόνο μετά την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1993, ανέλαβε το πόστο του προέδρου του ΣΟΕ, του βασικού συμβούλου του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και στο πλευρό ενός άλλου «ταλέντου», του Γιάννου Παπαντωνίου, κατηύθυνε, από το 1994 έως το 2001 την προσπάθεια ένταξης της Ελλάδας στην ΟΝΕ.

Τα πρόσωπα της εποχής πρωταγωνίστησαν λοιπόν στην μεγαλύτερη απάτη που στήθηκε στις πλάτες της Εθνικής μας Οικονομίας, ώστε να φωτογραφίζεται πανευτυχής στην συνέχεια ο Κ. Σημίτης δίπλα στον Παπαδήμο, κρατώντας θριαμβευτικά μερικά χαρτονομίσματα που θα τα πληρώσουν χρυσάφι οι επόμενες γενιές…

Έχουν περάσει 20 χρόνια και ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί το μέγεθος της κομπίνας. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο και που έχουν την σφραγίδα της Eurostat, το έλλειμμα το 1998 ήταν 6,3% (μείον 7,852 δισ. ευρώ) και το 1999, 5,8% (μείον 7,751 δισ. ευρώ). Ο Σημίτης το έλλειμμα 6,3% του 1998 το παρουσίασε στην ΟΝΕ ότι ήταν 4,3% και το 5,8% του 1999 στο 3,5%!

Αυτή η πλαστογραφία του Σημίτη, που εμφάνισε το έλλειμμα κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες μικρότερο, κόστισε στον ελληνικό λαό περί τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ αλλά και το «αναθεωρημένο» έλλειμμα από την κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, που το εμφάνισε στο 15,8%, αλλά με βάση την έκθεση ευταξίας της Eurostat είχε μειωθεί στο 15,2%, δείχνει ότι το έλλειμμα ήταν ακόμα 1 δισ. ευρώ λιγότερο.

Όλα τα παραπάνω, ελάχιστα απασχολούν το πολιτικό σύστημα σήμερα. Η αριστερά υπέκυψε στις απειλές της ευρωμαφίας, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ, πιστεύει ότι τον Λαό «δεν τον απασχολεί τι έγινε τότε, αλλά τι θα κάνουμε από σήμερα»… Και όμως, ό,τι συμβαίνει ΣΗΜΕΡΑ και στα επόμενα χρόνια είναι απόλυτα συνδεδεμένο με ό,τι συνέβη ΤΟΤΕ.

Από το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, μέχρι το ξέφρενο πλιάτσικο των Olympic Games του 2004 και την πλαστογραφία για την είσοδο στην ΟΝΕ, μέχρι την δυστυχία των Μνημονίων και της ταπείνωσης ενός ολόκληρου Έθνους με την κατάργηση της Εθνικής του Κυριαρχίας, μας χωρίζουν ελάχιστα χρόνια και μερικές… ποσοστιαίες μονάδες ενός κίβδηλου «εκσυγχρονισμού», του πολιτικού αφηγήματος του Κ. Σημίτη.

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ