ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Διάγγελμα παροχών από τον Τσίπρα: Μας θύμισε την εποχή που πρόδιδε το «ΟΧΙ» και το έκανε «ΝΑΙ»


Ξαφνικό διάγγελμα του Τσίπρα είχαμε προχθές το βράδυ και όπως όλοι γνωρίζουμε ο Τσίπρας βγάζει διαγγέλματα μονάχα όταν προετοιμάζεται για μία μεγάλη απατεωνιά.

Βγήκε και έταξε λαγούς με πετραχήλια, θυμίζοντας τον Σαμαρά σε παλαιότερες εποχές που βλέποντας ότι χάνει πολιτικό έδαφος έλεγε ότι θα «επιστρέψει το πρωτογενές πλεόνασμα» στον Λαό.

Το ουσιαστικό νόημα των δηλώσεων του Τσίπρα, πέρα από τις φανφάρες για 13η σύνταξη και «αντισυμμετρική» μοιρασιά των πλεονασμάτων είναι ακριβώς το ίδιο. Ο Τσίπρας βλέπει ότι το κόμμα του καταποντίζεται, παράλληλα ετοιμάζεται για την υπογραφή μίας ακόμας συμφωνίας και έτσι επιλέγει να «μοιράσει το πρωτογενές πλεόνασμα».

Βέβαια, λίγες μέρες πριν, ο Τσακαλώτος υπέγραψε την αποδοχή πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% για 3 έως 10 χρόνια, οπότε δεν υπάρχει και πολύ... περίσσευμα για να μοιράσει, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία για έναν λαοπλάνο της αριστεράς.

Αυτό που κάνει ο Τσίπρας είναι από την μία να κοροϊδέψει τον Λαό με ψεύτικα επιδόματα, που ουδέποτε πρόκειται να δώσει και παράλληλα να κοιτάξει τις αντιδράσεις των διεθνών τοκογλύφων. 

Τα επιδόματα έτσι κι αλλιώς θα μεταφερθούν χρονικά για «μετά τις εκλογές», συνεπώς οι εξαγγελίες και τα διαγγέλματα είναι τσάμπα.

Αν ο Τσίπρα δει στήριξη από τους διεθνείς τοκογλύφους, όπως είχαν πράξει στην περίπτωση των εξαγγελιών Σαμαρά, θα κλείσει άρον άρον την αξιολόγηση, θα υπογράψει τα νέα μέτρα, αν απαιτηθεί θα τα ψηφίσει κιόλας και μετά θα κραδαίνει την 13η σύνταξη ως προεκλογικό σύνθημα για το μπαλκόνι.

Αν οι διεθνείς τοκογλύφοι δείξουν δυσαρέσκεια απέναντι στις εξαγγελίες του, θα στήσει ένα επικοινωνιακό σόου «σκληρής διαπραγμάτευσης», προκειμένου να πάρει πίσω τις εξαγγελίες του ή θα προχωρήσει σε άμεση προσφυγή στις κάλπες πριν υλοποιήσει το διάγγελμά του, χρησιμοποιώντας το και πάλι ως προεκλογικό σύνθημα, που θα ξεχαστεί μετά τις εκλογές, ακόμα και αν τις κέρδιζε ο Τσίπρας.

Το γεγονός ότι οι πρώτες αντιδράσεις από τις Βρυξέλλες δείχνουν έκπληξη μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μάλλον ζούμε την δεύτερη εκδοχή. Ουσιαστικά ο Τσίπρας ετοιμάζεται να πετάξει την «καυτή πατάτα» του 4ου Μνημονίου στον Κυριάκο Μητσοτάκη, φροντίζοντας για την διάσωση όσο μεγαλύτερων ποσοστών του Σύριζα γίνεται.

Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την παρακάτω σχετική ανακοίνωση:

«Ο πολιτικός απατεώνας Τσίπρας άρχισε τις μαϊμού παροχές για να καλύψει το ξεπούλημα της Ελλάδος στα κοράκια του ΔΝΤ.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ