ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Αποκάλυψη σοκ αυτή την στιγμή από τον Βασίλη Μιχαλολιάκο.



Αποκάλυψη σοκ 

από τον Βασίλη Μιχαλολιάκο.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιανουαρίου 28, 2012
































Το αίμα των ηρώων ήταν ζεστό και αυτοί πανηγύριζαν επειδή είχαν “καθαρίσει” τις εκλογές!



Από το βήμα της εκδήλωσης “από τα Ίμια στο ΔΝΤ” σε μία πύρινη ομιλία, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος αποκάλυψε συνομιλία Λαλιώτη – Τζουμάκα λίγο μετά το “Ευχαριστώ τους Αμερικανούς” του Σημίτη. Αντικείμενο του διαλόγου ήταν η διαβεβαίωση πως τα “συμφέροντα” θα τους βοηθούσαν να κερδίσουν τις εκλογές, μετά την επίδειξη ενδοτισμού και μειοδοσίας βεβαίως.

Ο δήμαρχος Πειραιά, ηγέτης του μόνου κρατικού, διοικητικού κλπ. Φορέα που θα τιμήσει επίσημα τους ήρωες των Ιμίων, επιτέθηκε ενάντια της κυβέρνησης συνεργασίας, αλλά και της ηγεσίας του υπουργείου αμύνης. Κατηγόρησε ευθέως όσους καλλιεργούν ηττοπάθεια έναντι της Τουρκίας, κατηγορώντας τους για ύπουλη και ψευδή προπαγάνδα.

“Η ιστορία των Ελλήνων, γράφεται με τα ΌΧΙ”.!

Αναλυτικότερα σε λίγο, από έναν πολιτικό που επιμένει να κρατά ψηλά την σημαία της Εθνικής υπερηφάνειας, έμπρακτα. Γι’ αυτό



και γίνεται στόχος άνομων συμφερόντων που βέβαια θα συνθλιβούν. Νομοτελειακά.

"Παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές το Φεβρουάριο"


"Παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές το Φεβρουάριο"




Σήμερα κιόλας

Την παραίτηση της κυβέρνησης και την προσφυγή σε εκλογές εντός του Φεβρουαρίου, ζητά ο ...
πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με σημερινή δήλωσή του, σχολιάζοντας τα περί επιτρόπου στην Ελλάδα και τις νέες προτάσεις της Τρόικας.

Ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι οι απαιτήσεις της Τρόικας για την ολοκλήρωση της συμφωνίας του PSI, που έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να καταστήσει βιώσιμο το χρέος, ξεπερνούν κάθε όριο λογικής, καθώς, όπως αναφέρει, δεν πρόκειται για νέα μέτρα, αλλά για σχέδιο λεηλασίας της χώρας και εκχώρησης της κυριαρχίας της στην ευρωπαϊκή τραπεζοκρατία και στη διεθνή τοκογλυφία.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί και ο πρωθυπουργός περιορισμένης θητείας, που επέλεξαν προ διμήνου να παρακάμψουν τη λαϊκή κατακραυγή, δεν έχουν καμιά νομιμοποίηση να υπογράψουν στο όνομα όλων των Ελλήνων, την καταδίκη της χώρας. Η μόνη επιλογή εθνικής ευθύνης που τους έχει απομείνει είναι, σήμερα κιόλας, να αποφασίσουν την παραίτηση της κυβέρνησης και την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, μέσα στο Φλεβάρη».

Οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα είναι εγκληματική για το λαό και επιζήμια για τη χώρα, καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Τσίπρας.



Το ΛΑΟΣ αναζητεί την οδό της απεμπλοκής.


Θα φύγει από την κυβέρνηση 
ο Γιώργος Καρατζαφέρης και γιατί;







Πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι το κόμμα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ)… δηλαδή ο πρόεδρός του, Γιώργος Καρατζαφέρης, εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την κυβέρνηση Παπαδήμου. 

Σύμφωνα με το εν λόγω σενάριο (προς το παρόν), ο Γ. Καρατζαφέρης φέρεται να έχει ανησυχήσει από τα χαμηλά ποσοστά που συγκεντρώνει το κόμμα του στις δημοσκοπήσεις, κάτι το οποίο το αποδίδει στην κυβέρνηση Παπαδήμου, με αποτέλεσμα να αναζητεί την οδό της απεμπλοκής.

Ήδη, σε δηλώσεις του ξεκαθαρίζει ότι εάν δεν ικανοποιηθούν συγκεκριμένοι όροι που θέτει τότε θα αποχωρήσει. Να σημειωθεί, ότι μια «μεσοβέζικη» λύση στην οποία επίσης έχει αναφερθεί ο αρχηγός του ΛΑΟΣ, είναι η απόσυρση των στελεχών του κόμματός του από το επιτελείο της κυβέρνησης (π.χ. Γεωργιάδης, Βορίδης, Γεωργίου κ.λπ.). 

Ωστόσο, δεδομένου του ότι οι υπουργοί παραιτήθηκαν από το βουλευτικό αξίωμα για να ενταχθούν στο κυβερνητικό σχήμα, οδηγεί στην έγερση αντιρρήσεων για την επιλογή της αποχώρησης. Ο αρχηγός του ΛΑΟΣ όμως δεν φημίζεται για το πόσο ακούει τους συνεργάτες του, αν και στην προκειμένη περίπτωση η ανησυχία θα προέλθει από το ενδεχόμενο «δραπέτευσης» πρωτοκλασάτων στη Νέα Δημοκρατία, στελέχη της οποίας θεωρούν ότι με μια «τελική επίθεση» μπορούν να πετύχουν ακόμη και το θαύμα: την αυτοδυναμία. 

Στη ΝΔ πιστεύουν, ότι οι Έλληνες πολίτες θα αντιληφθούν έστω και την τελευταία στιγμή τους κινδύνους της ακυβερνησίας σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, ενώ η αντιμνημονιακή ρητορική του Αντώνη Σαμαρά, θύμιζε πιο πολύ κόμμα της Αριστεράς, σε ένα πολιτικό σύστημα που οι διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος είναι απλώς διακοσμητικές…

Πολιτικοί αναλυτές, ωστόσο, επιμένουν ότι ως φαινόμενο τα σταθερά στην περιοχή του 4-5% έως και πτωτικά ποσοστά του ΛΑΟΣ στις δημοσκοπήσεις αν και έχουν κατεξοχήν επηρεαστεί από τη «συνενοχή», όπως το αντιλαμβάνεται αρκετός κόσμος, κυρίως οι εκ των παραδοσιακών ψηφοφόρων του, δεν αρκεί μόνο αυτός ο παράγοντας για να ερμηνεύσει την πτωτική πορεία. Αβεβαιότητες που διακρίνουν αναφορικά με το ιδεολογικό στίγμα και η ευκολία με την οποία συνεργάζεται το ΛΑΟΣ με τα κόμματα εξουσίας φέρονται να έχουν παίξει τον δικό τους ρόλο στο αποτέλεσμα.

Τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι το ΛΑΟΣ έχει στερηθεί τη δυνατότητα να λειτουργήσει ως «κόμμα διαμαρτυρίας» αφού πλέον θεωρείται μέρος του ελληνικού πολιτικού συστήματος – κατεστημένου. Τον ρόλο των κομμάτων διαμαρτυρίας παίζουν πλέον τα κόμματα της Αριστεράς τα οποία σημειώνουν και θεαματική άνοδο, ενώ κάποια, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ήδη προβεί σε προσαρμογές της ρητορικής τους ώστε να εμφανιστούν πιο πειστικά ως εναλλακτικές λύσεις και όχι το σύνηθες, δηλαδή φωνασκούμε ανέξοδα αφού δεν πρόκειται ποτέ να κυβερνήσουμε. Την αλλαγή πιθανότατα υπαγόρευσε και η θεαματική άνοδος του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη, ενός πραγματικά ευπρεπή πολιτικού με ξεκάθαρο πολιτικό λόγο, ασχέτως του αν συμφωνεί κανείς μαζί του ή διαφωνεί.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια στρατηγική υψηλού ρίσκου για τον Γιώργο Καρατζαφέρη, αφού αντιλαμβάνεται ότι μπορεί ο κόσμος να ρίχνει το ανάθεμα στα δυο μεγάλα κόμματα, κυρίως στο ΠΑΣΟΚ, για τη σημερινή κατάσταση, δε σημαίνει όμως πως δεν έχει αντιληφθεί τι θα ακολουθήσει σε περίπτωση χρεοκοπίας. Οπότε, το τι θα μεσολαβήσει μεταξύ της ενδεχόμενης κυβερνητικής κατάρρευσης (οι διαρροές στις ψηφοφορίες καθιστούν την εξέλιξη αυτή πιθανότατη) και των εκλογών θα έχει καθοριστική σημασία. Όσα ίσχυαν πριν από μερικά χρόνια στην ανάλυση του ελληνικού πολιτικού συστήματος, απλά σήμερα αποτελούν «συνταγή» λαθεμένης ερμηνείας και εξαγωγής συμπερασμάτων.

Άρα, το ενδεχόμενο αποχώρησης από την κυβέρνηση Παπαδήμου εμπεριέχει και υψηλότατο ρίσκο το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια καταστροφή την οποία θα χρεωθεί το ΛΑΟΣ. Για το λόγο αυτό πιθανότατα έχουν ξεκινήσει ενέργειες που αποσκοπούν στην ανασύσταση της… πολυκατοικίας, δηλαδή την ένταξη του ΛΑΟΣ στο πλαίσιο μια ευρύτατης κεντροδεξιάς παράταξης ως διακριτής συνιστώσας… Σε κάθε περίπτωση, ο Γιώργος Καρατζαφέρης θα κάνει τα πάντα να μείνει στη Βουλή, ώστε να κερδίσει χρόνο για την αναστροφή της δυσμενούς κατάστασης που διαμορφώνεται για το κόμμα του.

Ευελπιστεί, ότι θα μπορεί να μείνει στην επικαιρότητα θεωρώντας ότι το ΛΑΟΣ θα είναι απαραίτητος κυβερνητικός εταίρος σε μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, δυο κόμματα που θεωρητικά δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να συνεργαστούν στην προσπάθεια να αποκλείσουν την Αριστερά από την εξουσία. Βέβαια, όλα αυτά είναι πρόωρα και οι πιθανοί συνδυασμοί που θα προκύψουν μετεκλογικά είναι πολύ περισσότεροι, ενώ θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της κάλπης και τα ποσοστά των κομμάτων. 

Εάν το ΠΑΣΟΚ αναδείξει άλλον αρχηγό και κατορθώσει να ανακάμψει από τα ποσοστά που θυμίζουν δεκαετία του 1970, τότε θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας και με τα κόμματα της Αριστεράς, σε μια προσπάθεια να δείξει ότι η μετά Γιώργο Παπανδρέου εποχή σηματοδοτεί την επιστροφή στον παραδοσιακό χώρο προέλευσης της εκλογικής «πελατείας» του πάλαι ποτέ κραταιού Κινήματος, δηλαδή την Κεντροαριστερά.

Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις πλέον δεν καθορίζονται αμιγώς από την εκτίμηση του συμφέροντος της χώρας, αλλά και από τις προσωπικές – και ιδιοτελείς- στρατηγικές επιβίωσης των πολιτικών αρχηγών και των επιτελείων τους…

Αποδοκίμασαν τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών

Αποδοκίμασαν 
τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών (Βίντεο)













Στόχος αποδοκιμασιών έγινε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου, στο συνέδριο των ιδιοκτητών ακινήτων, όταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, δήλωσε ότι το τελος ακινήτων επιβλήθηκε επειδή το κράτος δεν μπόρεσε να εισπράξει τον φόρο ακίνητης περιουσίας του 2010.«Απολύτως παράλογο» χαρακτήρισε το αίτημα της τρόικας για την αύξηση των αντικειμενικών αξιών ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, μιλώντας κατά τη διάρκεια του 29ου πανελλήνιου συνεδρίου της ΠΟΜΙΔΑ.

«Είναι ένα μέτρο που δεν έχει την υποστήριξη από την πλευρά της κυβέρνησης, αλλά έχω και την αίσθηση ότι προτάθηκε χλιαρά από την τρόικα», πρόσθεσε.

Σχετικά με τις 40 φορολογικές επιβαρύνσεις που υφίστανται οι ιδιοκτήτες ακινήτων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για μία λίστα παραλογισμών και σ' αυτήν οδήγησαν οι αστοχίες πολλών δεκαετιών», συμπληρώνοντας ότι πρέπει να καταργηθούν οι υπέρμετρες επιβαρύνσεις, αλλά με ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Μάλιστα, την ώρα που αναφερόταν στο Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι υπάρχει υπεύθυνος και είναι γνωστό ποιος φταίει για την αδυναμία είσπραξης του φόρου ακίνητης περιουσίας του 2010 και εν μέρει του 2009, πλήθος κόσμου αντέδρασε αποδοκιμάζοντάς τον και ζητώντας να οδηγηθούν στη φυλακή όσοι έφταιξαν.

Χαιρετισμό στο συνέδριο απηύθυνε, επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ, Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος επισήμανε: «Όταν είδα τη λίστα με τους φόρους που επιβάλλονται στους ιδιοκτήτες ακινήτων είχα την αίσθηση ότι παρακολουθούσα ένα κωμικό μονόπρακτο, αλλά ο παραλογισμός είναι ότι ενώ επιβλήθηκαν αυτοί οι φόροι, μειώθηκαν και τα φορολογικά έσοδα».

Ο αναπληρωτής υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, παρατήρησε με τη σειρά του ότι είναι χαρακτηριστικό πως ενώ ο προϋπολογισμός του 2009 προέβλεπε 500 εκατομμύρια ευρώ έσοδα από τη φορολόγηση των ακινήτων, ο φετινός προβλέπει 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ. «Η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας είναι ένας φόρος για τα ακίνητα, το ΕΤΑΚ, όπως ήταν παλιά, που θα καθορίζεται με βάση την αντικειμενική αξία», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτος Παραδιάς, άνοιξε τις εργασίες του συνεδρίου λέγοντας ότι αυτό «διεξάγεται σε μια από τις πιο κρίσιμες ώρες για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι συνθλίβονται ανάμεσα στις διαδικασίες του μνημονίου και σε μια άνευ προηγουμένου φορολόγηση».

Σ᾽ ἀποζητοῦμε, Χριστόδουλε!…


Σ᾽ ἀποζητοῦμε, Χριστόδουλε!…


Γράφει ο Σαράντος Καργάκος

Ὅταν ἔφυγε ἔγραψα: «Σέ κλαίει ὁ λαός!». Σήμερα, μετά ἀπό τήν παρέλευση τόσων ἐτῶν ἀπό τή θανή του εἶμαι ὑποχρεωμένος νά γράψω: «Σέ θέλει ὁ λαός!».


Στό διάστημα τῆς ἐπίγειας ἀπουσίας του «ἔφυγαν κι ἄλλοι πολλοί, μεγάλοι καί τρανοί, πού ἦσαν πασίγνωστοι ἐδῶ κι ἐκεῖ. Ὅλους ὅμως τούς πῆρε τό ποτάμι τῆς Λήθης. Μόνον ὁ Χριστόδουλος ζῆ -ἄσβηστο καντήλι στήν ψυχή τοῦ ἁγνοῦ λαοῦ πού πονεῖ γιά τήν ἔρμη πατρίδα.

Ὅσο ζοῦσε ὁ Χριστόδουλος ὁ λαός εἶχε μιάν ἐλπίδα: εἶχε ἕναν ἡγέτη! Ἦταν γιά τό λαό μας ὅ,τι καί ὁ Χρυσόστομος γιά τόν ἐγκαταλελειμμένο λαό τῆς Σμύρνης. Καί οἱ δύο ὁδηγήθηκαν στό μαρτύριο: ὁ Σμύρνης ἀπό τόν τουρκικό ὄχλο, ὁ Ἀθηνῶν καί Ἑλλήνων πάντων ἀπό τόν δημοσιογραφικό καί χαμηλοπολιτικό ὄχλο.
Ὁ ἕνας πέθανε βασανισμένος, ὁ ἄλλος πέθανε φαρμακωμένος.
Κανείς δέν ἤπιε τόσο φαρμάκι ὅσο ὁ Χριστόδουλος.
Γιατί εἶχε Παπαφλέσσειο ἀνάστημα καί ὕψωνε φωνή ὑπέρ πίστεως καί πατρίδος.
Κουβαλοῦσε μέσα του τήν παράδοση τοῦ 1821.
Μέ τόν λόγο του ξαναζωντάνευε τ᾽ ἀρματολίκι, τούς καιρούς τῆς παλληκαριᾶς καί τῆς λεβεντιᾶς..

Τόν ἔφαγε ἡ χαμέρπεια καί ἡ κακομοιριά.
Ἡ χυδαία κακολογία καί μικρολογία.
Ἔπρεπε νά πέσει γιά νά πεισθοῦν οἱ κακόπιστοι πόσο μεγάλος ἦταν!
Δανείζομαι μιά φράση τοῦ Παν. Κανελλόπουλου γιά νά τόν παραστήσω: «Τόν μικρό τόν γνωρίζει κανείς ἀπό τήν ἄνοδό του• τόν μεγάλο ἀπό τήν πτώση του».
Ναί, ὅταν ἔπεσε ὁ Χριστόδουλος, ἦταν σάν νά ἔπεσε ἡ Βασιλική Δρῦς τῆς πατρίδας.
Ὁ λαός ἔχασε τόν ἄνθρωπο πού τοῦ προσέφερε ὅραμα, δύναμη, ἀντιστασιακή διάθεση...

Ὁ Χριστόδουλος χτυποῦσε διαρκῶς τήν καμπάνα τοῦ συναγερμοῦ, διότι «ἄκουε τήν βοήν τῶν πλησιαζόντων γεγονότων». Γι᾽ αὐτό εἶχε ἀπέναντί του ὅλους αὐτούς πού ἀπεργάστηκαν τήν σημερινή μας κατάντια. Δ
υστυχῶς, στήν Ἑλλάδα, ἀντί νά χτυπᾶμε αὐτούς πού βάζουν τήν φωτιά, χτυπᾶμε ἐκείνους πού βαρᾶνε τήν καμπάνα τοῦ συναγερμοῦ.

Δεκάδες οἱ φαρέτρες μέ τά δηλητηριασμένα βέλη πού στρέφονταν ἐναντίον του.
Μέ τήν δῆθεν σάτιρα ἀπό τήν τηλοψία, ἀπό τό ραδιόφωνο, ἀπό τό πάλκο καί τόν τύπο, οἱ νάνοι ἀντίπαλοί του, τοῦ ἔκαναν τή ζωή του φαρμάκι.
Κι αὐτός σάν τόν μάρτυρα Χρυσόστομο συγχωροῦσε...

Εἴχαμε στενή φιλία ἀπό παλιά, ἀλλά ποτέ συνεργασία σέ ἐπαγγελματική βάση. Ἡ γνωριμία μας ξεκίνησε ἀπό μιά ἐπιθετική ἐπιστολή πού τοῦ ἔστειλα ἀπό τό ἐρημητήριό μου στόν Πάρνωνα. Ἔσχισε λαγκάδια καί βουνά νά μέ βρεῖ. Ἔκτοτε δεθήκαμε μέ μιά σχέση ἀδελφική.

Δέν θά πῶ ποτέ ὅσα μοῦ εἶχε ἐμπιστευθεῖ. Σέ πολλά μέ ἔπειθε. Σ᾽ ἕνα μόνον δέν μέ ἔπειθε: νά εἶμαι συγχωρητικός.

«Εἶμαι Μανιάτης, τοῦ ἔλεγα, καί μέσα στό μανιάτικο φυσικό εἶναι ἡ ἀναίδεια». Ἀναίδεια στ᾽ ἀρχαῖα ἑλληνικά σημαίνει ἄρνηση συγγνώμης.
Κι αὐτός γελοῦσε παταγωδῶς. Γιατί ἤξερε πώς δέν σοβαρολογῶ.
Ἁπλῶς ἐρέθιζα τήν διάθεσή του γιά εὐτραπελία.

Ναί, ἦταν ἕνας μεγάλος «μαΐστορας» τοῦ χιοῦμορ. Στά χρόνια του ἡ Ἐκκλησία «ἔλαμπε ἀπό χαμόγελο», μπῆκε τό γέλιο στήν Ἐκκλησία.
Κέρδισε τήν παραπαίουσα νεολαία. «Κι ἐγώ μαζί σας ἀλλά κι ἐσεῖς μαζί μου».
Κι οἱ νέοι θά πήγαιναν μαζί του, ἔστω κι ἄν τούς ὁδηγοῦσε στό Ζάλογγο. Θά ἔπεφταν, ἀλλά θά ἔπεφταν σάν τόν Ἴκαρο ἀπό ψηλά...
Εἶχε Ἰκάρειο πνεῦμα μέσα του ὁ Χριστόδουλος.
Πετοῦσε πάνω ἀπό τά εὐτελῆ καί τούς εὐτελεῖς σάν τόν βασιλικό ἀητό.
Ἐκάλυπτε τούς πάντες μέ τήν καλλιφωνία του, τήν πολυγνωσία του, τήν πολυγλωσσία του, μέ τό ἱλαρό φῶς τοῦ προσώπου του.
Ἄγρυπνος σάν τόν Ἄργο, μελετοῦσε τά πάντα κι ἦταν ἐνήμερος γιά τά πάντα.
Ἔγραφε ἀκατάπαυστα ἀκόμη κι ὅταν συνομιλοῦσε, ἀκόμη κι ὅταν τηλεφωνοῦσε.

Συχνά τόν μάλωνα: «Πότε ξεκουράζεσαι;». Κι αὐτός μέ τό δροσᾶτο γέλιο του: «Ὅταν δουλεύω…!».

Τοῦ ἄρεσε νά μέ νευριάζει καί νά μέ πιάνει τό «μανιάτικο», ὁπότε οἱ τύποι πήγαιναν περίπατο.
Μέ φώναζε -γιά νά μέ ἐρεθίζει-, Σαράντη.
Τοῦ ᾽λεγα, τοῦ ξανάλεγα ὅτι Σαράντο -κι ὄχι Σαράντη- λέμε στή Μάνη.
Κι αὐτός ἐπέμενε στό Σαράντη, ἔτσι γιά νά μέ «φουρτουνιάζει».
Τοῦ ἄρεσε ἡ «φουρτούνα» μου.

Κάποτε μοῦ εἶπε περιπαικτικά: «Νά δοῦμε πῶς θά περνᾶς στόν Παράδεισο…».
Τόν κοίταξα λοξά καί τοῦ εἶπα εἰρωνικά: «Ἔχω κάνει αἴτηση ὡς ἱστορικός νά πάω στήν Κόλαση. Ἐκεῖ θά βρῶ ὅλους τούς μεγάλους τῆς Ἱστορίας. Κι ἀκόμη θά γλυτώσω κι ἀπό σᾶς τούς δεσποτάδες».
Κι ὁ μεγαλόθυμος Χριστόδουλος μέ ἀποστόμωσε -παρότι Θρᾶξ- μέ τό λακωνικό: «Μήν τό πολυελπίζεις αὐτό!..»..

Ἔτσι, μέ τό χιοῦμορ, τήν ἑτοιμολογία, τήν λεκτική εὐθυβολία, τήν εὐθυφροσύνη καί τήν μεγαλοφροσύνη ἤξερε νά κερδίζει καρδιές.

Βέβαια οἱ μικρόψυχοι τόν φθονοῦσαν.
Τόν φθονοῦσαν καί ὅσοι εἶχαν βαλθεῖ νά ξεριζώσουν τή γλῶσσα μας, νά ξεπατώσουν τήν παιδεία μας, νά ξεδοντιάσουν τήν Ἐκκλησία μας, νά σπιλώσουν τήν ἱστορία μας, νά ἀκρωτηριάσουν τήν πατρίδα μας.
Τόν φθονοῦσαν ὅλοι αὐτοί πού προσπάθησαν καί προσπαθοῦν νά μετατρέψουν ἕναν γίγαντα λαό, σέ λαό νάνων.
Σέ λαό θάμνων, κατά τό δικό τους ἀνάστημα..

Τοῦ ὀφείλω ἄπειρη εὐγνωμοσύνη γιά ὅσα ἔκανε γιά τήν ἡμετέρα φουκαροσύνη: προλόγισε τό βιβλίο μου «Ἀπό τό Μακεδονικό Ζήτημα στήν Ἐμπλοκή τῶν Σκοπίων», πού βγῆκε τόν Ἰανουάριο τοῦ 1992, προλόγισε -καί μάλιστα σέ Ἀττική διάλεκτο- τήν τρίτομη «Ἱστορία τῶν Ἀρχαίων Ἀθηνῶν» καί στάθηκε πάντα πατρικά συμβουλευτικός ἀπέναντι στά παιδιά μου..

Ἀφ᾽ ὅτου ἔφυγε, δέν ἔγραψα οὔτε μίλησα ποτέ γι᾽ αὐτόν.
Μόνον μιά φορά, τήν ἡμέρα τῆς κηδείας του εἶπα κάποια λόγια πικρά -ὄχι γι᾽ αὐτόν φυσικά στό Ραδιόφωνο τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος.

Σήμερα μιλοῦν ἄλλοι, πού κάποτε τόν εἴχανε πικράνει.
Τώρα νιώθουν τί «τζοβαϊρικό» ἀξετίμητο χάσαμε.
Κι ἄν σήμερα ἀνταποκρίθηκα στό αἴτημα νά χαράξω τίς γραμμές αὐτές, εἶναι γιατί σέ μιά πρόσφατη ἐπίσκεψή μου στό Α ́ Νεκροταφεῖο τῶν Ἀθηνῶν, εἶδα τάφους γυμνούς ἐπιφανῶν, ἐνῶ ὁ τάφος τοῦ Χριστόδουλου ἦταν πνιγμένος στά λουλούδια.
Πῆγα νά κόψω ἕνα γαρύφαλλο κι ἀπό κάτω σ᾽ ἕνα χαρτάκι εἶδα γραμμένη τή φράση:



«Σ᾽ ἀποζητοῦμε, Χριστόδουλε!…».

Τεράστιας εθνικής σημασίας το ταξίδι του Σαμαρά στη Μόσχα

Τεράστιας εθνικής σημασίας το ταξίδι του Σαμαρά στη Μόσχα


Αναθερμάνθηκαν οι σχέσεις μέσα στο κρύο 
και το χιόνι

Του Δ. Κεμπέ
Εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ



Με τον Βλαντιμίρ Πούτιν συζήτησαν για όλα τα θέματα που αφορούν τιε δύο χώρες, αλλά και τις επενδύσεις που επιθυμεί να κάνει η Ρωσία

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις σηματοδοτεί το ταξίδι - σταθμός του Αντώνη Σαμαρά στη Μόσχα, καθώς την ερχόμενη Τρίτη επίκειται συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 
Το «ξεπάγωμα» των ελληνορωσικών σχέσεων που επιτεύχθηκε με τη δέσμευση για την άμεση επανέναρξη των συνομιλιών για την κατασκευή 
των δύο ενεργειακών αγωγών, South Stream και Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, αποτελεί το εφαλτήριο για μια νέα εποχή συνεργασίας. 


Η συνάντηση Πούτιν - Σαμαρά που διήρκεσε 75 λεπτά είχε για μενού τις ρωσικές επενδύσεις στην Ελλάδα, την προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη ρωσική αγορά και την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία. 


Υπήρξε όμως και μια δεύτερη ατζέντα συνομιλιών που αφορούσε στην οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας από την κυβέρνηση Πούτιν, ανάλογη με εκείνη της Κύπρου που μόλις στα μέσα της εβδομάδας εκταμίευσε τη δεύτερη δόση του ρωσικού δανείου. 


Οι πληροφορίες από το Κρεμλίνο αναφέρουν ότι οι Ρώσοι είναι έτοιμοι να δώσουν 40 δις ευρώ δάνειο στην Ελλάδα με επιτόκιο κοντά στο 4% κάτι το οποίο εξετάζεται διεξοδικά από την πλευρά Σαμαρά και τις επόμενες εβδομάδες ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα για ανάλογες επαφές. 



«Η Ρωσία μπορεί να αποδειχτεί ένας πολύτιμος φίλος» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ μετά τη συνάντηση του με τον Πούτιν αποδεικνύοντας εμπράκτως τη διάθεση του για πλήρη επανασύνδεση των διακρατικών σχέσεων. Σοβαρό ρόλο στην προσπάθεια αυτή διαδραμάτισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής που ανέλαβε και κατάφερε να σπάσει τα «στεγανά».

Αγωγοί 
Ο Ρώσος πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στην κατασκευή της νότιας διακλάδωσης του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, η κατασκευή του οποίου επιταχύνεται καθώς θα ξεκινήσει πριν το τέλος του 2012 αντί της άνοιξης του 2013. Ο Πούτιν τόνισε ότι, έως τότε, η Ρωσία επιθυμεί να έχουν ληφθεί από τις χώρες-εταίρους του έργου (όπως η Ελλάδα) όλες οι αποφάσεις που απαιτούνται (π.χ. ποσότητες, διαδρομές κλπ).


Αυτό, ειδικά, το θέμα τέθηκε στη συνάντηση που είχε ο Σαμαράς και με τον πρόεδρο της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, στην οποία συμμετείχε ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΠΑ (και τομεάρχης Ενέργειας της ΝΔ) Μάκης Παπαγεωργίου. Στη διάρκειά της τέθηκε, από πλευράς Gazprom, και μια νέα ιδέα για κατασκευή μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα, από την οποία το ηλεκτρικό ρεύμα που θα περισσεύει θα μπορεί να εξάγεται στην Ιταλία. 


Στη συζήτηση Σαμαρά-Πούτιν επανήλθε και το θέμα του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη που έχει παγώσει μεν, αλλά εξακολουθεί να ενδιαφέρει τη Μόσχα. Ο Σαμαράς έθεσε κι άλλα ζητήματα, όπως η διευκόλυνση της πρόσβασης των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη ρωσική αγορά και η προώθηση του ελληνικού τουρισμού ( σ.σ. διευκολύνσεις στη χορήγηση βίζας).


Σχέσεις 
Παράλληλα, σε συνεντεύξεις του σε ρωσικά ΜΜΕ ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι: 
«Οι ελληνορωσικές σχέσεις δεν βρίσκονται στο επίπεδο, που θα μπορούσαν και θα έπρεπε, γι' αυτό και στόχος της Ν.Δ., εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας στις ερχόμενες εκλογές, είναι να αλλάξει τα υπάρχοντα αρνητικά δεδομένα, αρχής γενομένης από την ενεργειακή συνεργασία με τη Ρωσία, προσθέτοντας ότι έργα όπως ο αγωγός πετρελαίου Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη «όλοι ξέρουμε ότι σήμερα, είτε έχουν ανασταλεί είτε έχουν βαλτώσει. 


Εμείς προτιθέμεθα να τα ξεμπλοκάρουμε και να τα θέσουμε ξανά σε προτεραιότητα μαζί με κάθε μορφής μεγάλα έργα μεταφοράς ενέργειας που διευκολύνουν τον ανεφοδιασμό της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης γενικότερα και περνούν από το ελληνικό έδαφος. Πιστεύουμε ότι αυτά βοηθούν και την ανάπτυξη της χώρας μας και τον ασφαλή ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης».



«Η Ελλάδα, μπορεί να γίνει κόμβος για τη μεταφορά ενέργειας», τόνισε , σημειώνοντας επίσης και «ευρύτερα έργα υποδομής, σε ενέργεια, μεταφορές και υπηρεσίες που επιτρέπουν στην Ελλάδα και να γίνει διαμετακομιστικό κέντρο, αλλά και να αναπτύξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα σε μια σειρά διαφορετικούς τομείς, από την παραγωγή και εξαγωγή οπωροκηπευτικών ως την τουριστική κατοικία και τις μαρίνες». 
Συμπλήρωσε επίσης ότι «υπάρχει ευρύ φάσμα επενδυτικών δυνατοτήτων για ξένες επενδύσεις γενικότερα, αλλά και ειδικότερα για επενδύσεις που μπορούν να προσελκύσουν το ρωσικό ενδιαφέρον. Στην ενέργεια και τις υποδομές της, αναμφίβολα, αλλά και πέραν αυτών…». 


Μπίζνες 
«Όσοι με γνωρίζουν, θα σας πουν, ότι όταν δίνω τον λόγο μου, τον κρατάω. Και όταν λέω "we mean business" το εννοώ», τόνισε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ-Νόβοστι, περιγράφοντας «πολλές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, οι οποίες ξεκίνησαν στο παρελθόν και στη συνέχεια βάλτωσαν ή και καταργήθηκαν πλήρως», καθώς και «εμπορικές συμφωνίες, οι οποίες έχουν ήδη υπογραφεί, αλλά βάλτωσαν. Και όλα αυτά πρέπει να τα ξεμπλοκάρουμε».


Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, είπε στις συνεντεύξεις του στα ρωσικά ΜΜΕ ότι «η έξοδος από την Ευρωζώνη δεν αποτελεί λύση και θα γινόταν μια πολύ κακή και ολέθρια εξέλιξη για την Ελλάδα. Και αμέσως και σε μεσοπρόθεσμη προοπτική», γι' αυτό και τόνισε ότι «εάν δοθεί στην Ελλάδα ευκαιρία ανάπτυξης, να είναι ανταγωνιστική και εξωστρεφής, αν της δοθεί η δυνατότητα να αξιοποιήσει τα μεγάλα και μέχρι τώρα αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένων και των ορυκτών και ακινήτων, πιστεύω, ότι η Ελλάδα μπορεί να παρουσιάσει ένα πραγματικό αναπτυξιακό άλμα».

Ο Αντ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ρωσίας Κύριλλο στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στην Ρωσία

Με Κύριλλο
Σε εγκάρδιο κλίμα έγινε και η συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο, στον οποίο είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ.: 
«Καμιά φορά η πολιτική διαιρεί, αλλά η θρησκεία πάντοτε ενώνει».
Αφορμή για την επισήμανση του κ. Σαμαρά ήταν η απόφαση του Πατριάρχη να συμβάλλει στο ανθρωπιστικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδας και να βοηθήσει τους φτωχότερους πολίτες, που πλήττονται από την οικονομική κρίση


Τον κ. Σαμαρά συνόδευσαν στην επίσημη επίσκεψή του, εκτός από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ και υπουργό Εξωτερικών, Στ. Δήμα (συμβολική παρουσία για το πώς θα κινηθεί το κόμμα εάν γίνει κυβέρνηση), ο τομεάρχης Εξωτερικών, Π. Παναγιωτόπουλος, ο σύμβουλός του, Χρ. Λαζαρίδης, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του κόμματος, Γ. Μουρούτης, ο βουλευτής, Σ. Κεδίκογλου (που προετοίμασε επί πολλές εβδομάδες το ταξίδι λόγω της ιδιότητος του και ως προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελλάδας -Ρωσίας,) και ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ, ο Ανδρέας Ψυχάρης.



Μάκης Βορίδης: «Ελάχιστες οι υποχρεώσεις μας από το Μνημόνιο»


Μάκης Βορίδης: «Ελάχιστες οι υποχρεώσεις μας
                          από το Μνημόνιο»


Την Τρίτη οι αποφάσεις για τα φορτηγά

ΠΗΓΗ:ΒΗΜΑ




Αθήνα 

«Καθαρίζει» σιγά - σιγά από τις Μνημονιακές του υποχρεώσεις το υπουργείο Υποδομών και, πλέον, ανοίγει - όπως υποστηρίζει - η συζήτηση για την ανάπτυξη της οικονομίας, μέσα από τις εμπορευματικές κι επιβατικές μεταφορές, το ψηφιακό φάσμα και τα μεγάλα συγχρηματοδοτούμενα έργα. 


Όπως είπε ο υπουργός Υποδομών, κ. Μ. Βορίδης προς τους επικεφαλής της Τρόικας, κ.κ.Μπομπ Τράα και Ματίας Μορς, το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών, των Υποδομών και των Δικτύων έχει «εν πολλοίς ανταποκριθεί στις μνημονιακές του υποχρεώσεις» και πλέον στόχος είναι το επόμενο στάδιο, αυτό της «πυροδότησης» της οικονομικής δραστηριότητας και εξυγίανσης, με μέτρα, όπως:

· Η διασφάλιση εσόδων για τις αστικές συγκοινωνίες, μέσα από το κλειστό σύστημα εισιτηρίων σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ, αλλά και την καταβολή των οφειλών των υπουργείων

· Η συνέχιση της εξυγίανσης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η ιδιωτικοποίηση της οποίας είναι πλέον δουλειά του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ)

· Η υποβοήθηση του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση των περιφερειακών αερολιμένων

· Η επανεκκίνηση των μεγάλων συγχρηματοδοτούμενων οδικών έργων με υπερπήδηση των υπαρχόντων προβλημάτων έως τον Μάρτιο και την εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για την κάλυψη των χρηματοδοτικών κενών

· Η νομοθετική ρύθμιση για την επιτάχυνση των απαλλοτριώσεων

· Η αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές

· Το άνοιγμα του φάσματος των ραδιοσυχνοτήτων στην οικονομική δραστηριότητα, μέσα από έναν σαφή «οδικό χάρτη»

· Η απελευθέρωση των οδικών επιβατικών κι εμπορευματικών μεταφορών

· Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου - σκούπα για τις τηλεπικοινωνίες, που βάζει μαστίγιο και καρότο στον ΟΤΕ για το Fiber to the Home («οπτική ίνα ως το σπίτι»)

· Η κατάργηση της δυνατότητας του ΤΕΕ να ελέγχει πειθαρχικά τις χαμηλές αμοιβές των μηχανικών

Χωρίς ταξί το «μενού» της συνάντησης

Ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε την συζήτηση με την Τρόικα ως «ενδιαφέρουσα» και μάλιστα, κατά την διάρκειά της, όπως είπε, δεν έγινε καμία κουβέντα για τα ταξί, για τα οποία η Τρόικα έλαβε απλώς μία γραπτή αναφορά προόδου.

Ο υπουργός Υποδομών ενημέρωσε την Τρόικα για την νομοθετική πρωτοβουλία για τα φορτηγά και γνωστοποίησε ότι την ερχόμενη Τρίτη θα υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που θα καθορίζει το ύψος του διοικητικού τέλος για την έκδοση άδειας φορτηγού και το ποσό της εγγύησης που θα καταβάλλεται υπέρ του δημοσίου για την απόδειξη της οικονομικής επιφάνειας των μεταφορέων. Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, οι δανειστές δεν αντιτάχθηκαν στη νομοθετική του ρύθμιση.

Επίσης, τους έθεσε το ζήτημα του φορολογικού ντάμπινγκ των Βουλγαρικών αρχών στις οδικές, εμπορευματικές μεταφορές, το οποίο - μεταξύ άλλων - εκμεταλλεύονται και Έλληνες μεταφορείς, αφού εγκαθίστανται ως νομικά πρόσωπα στη γειτονική χώρα, όμως δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, στερώντας φορολογικά έσοδα από το δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν διαφορετικές προσεγγίσεις στους κόλπους της Τρόικας για το ζήτημα, καθώς η μεν Ε.Ε. γνωρίζει την ύπαρξή του, όμως το ΔΝΤ δεν το θεωρεί σημαντικό.

Σχετικά με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ συζητήθηκαν οι εκκρεμότητες της εταιρίας στην Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε., σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις, όπου η Ελληνική πλευρά καλείται να δώσει νέες διευκρινίσεις. Ωστόσο, η αποκρατικοποίησή της είναι ζήτημα του ΤΑΙΠΕΔ, όπως άλλωστε είναι και αυτό των περιφερειακών αερολιμένων.

Επίσης, ο υπουργός Υποδομών ενημέρωσε την Τρόικα ότι η έκθεση για την απελευθέρωση των οδικών, επιβατικών μεταφορών θα παραδοθεί στις 15 Μαρτίου και οι δανειστές υπογράμμισαν το ενδιαφέρον τους για τα τουριστικά λεωφορεία, δηλαδή για το πλήρες άνοιγμα του κλάδου.

Ο κ. Βορίδης έθεσε και το ζήτημα της τακτοποίησης σημαντικών εκκρεμοτήτων στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής, όπως η χρηματοδότησή τους, οι οφειλές των υπουργείων (ύψους 80 εκατ. ευρώ) και οι επιδοτήσεις τους εφεξής, η αντιμετώπιση της εισιτηριοδιαφυγής με την εγκατάσταση κλειστού συστήματος εισιτηρίων σε όλα τα μεταφορικά μέσα (ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ), που θα διασφαλίσει τα έσοδά τους.

Τον Μάρτιο ξαναγράφονται οι συμβάσεις παραχώρησης

Ο υπουργός Υποδομών έθεσε επίσης στους εκπροσώπους των δανειστών την ανάγκη απεμπλοκής των μεγάλων, συγχρηματοδοτούμενων, οδικών έργων και της κάλυψης των χρηματοδοτικών κενών τους, μέσα από την εμπλοκή της ΕΤΕπ.

Όπως τόνισε έχουν πολλαπλασιαστεί οι συναντήσεις μεταξύ του γενικού γραμματέα συγχρηματοδοτούμενων έργων κ. Σ. Λαμπρόπουλου και των εκπροσώπων των παραχωρησιούχων και αναμένονται αποτελέσματα έως τα τέλη Μαρτίου, που θα οδηγήσουν στο ξαναγράψιμο των συμβάσεων παραχώρησης.

Το θέμα των αυτοκινητοδρόμων επηρεάζεται, όπως εξήγησε, από το PSI και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Επίσης, όπως τόνισε την ερχόμενη ή την μεθεπόμενη Τρίτη θα γίνει ενημέρωση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την σύμβαση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ με την Siemens για την σηματοδότηση των νέων σταθμών του Μετρό, έπειτα από την παρουσίαση που έγινε στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Επίσης, προχωρά η νομοθετική ρύθμιση για την αλλαγή του κώδικα απαλλοτριώσεων, η οποία αναμένεται να είναι έτοιμη τις επόμενες εβδομάδες, μέτρο που θα συμβάλλει στην επιτάχυνση των δημοσίων έργων. Όπως τόνισε τους δανειστές ο κ. Βορίδη, θα βελτιωθεί το συνολικό πλαίσιο, θα απαιτούνται λιγότερες διαδικασίες και δικαστήρια , ενώ θα υπαρξει σύντμηση των δυνατοτήτων των δικαστών να εκδικάζουν υπέρογκες αποζημιώσεις.

Ακόμη, ο υπουργός Υποδομών υπογράμμισε στην Τρόικα την κατάργηση του άρθρου 7 του Νόμου 3919/2011, η οποία εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και καταργεί τον πειθαρχικό έλεγχο του ΤΕΕ στις ασυνήθιστα χαμηλές αμοιβές των μηχανικών.

Μάλιστα, έγινε συζήτηση για το ύψος των εισφορών του ΤΕΕ, αλλά και τον τρόπο της οργάνωσης των επαγγελματικών ομάδων στην Ελλάδα σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, ζητήματα για τα οποία οι εκπρόσωποι της Τρόικας εξέφρασαν την απορία τους.

Το άνοιγμα του φάσματος σε 10 βήματα

Ο κ. Βορίδης δεσμεύθηκε στους δανειστές για έναν σαφή οδικό χάρτη, που θα οδηγήσει στην απόδοση του ψηφιακού μερίσματος, δηλαδή στο άνοιγμα του φάσματος. 

Αυτό θα περιλαμβάνει:

1. Ολοκλήρωση μελετών αποτίμησης της αξίας και προτάσεων διάθεσης του ψηφιακού μερίσματος

2. Διαμόρφωση χάρτη συχνοτήτων οριστικής ψηφιακής ευρυεκπομπής

3. Συντονισμό συχνοτήτων με τις όμορες χώρες

4. Ολοκλήρωση της μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση

5. Νομοθετικό διαχωρισμό παρόχου δικτύου - παρόχου περιεχομένου

6. Απόδοση φάσματος UHF σε παρόχους δικτύου τηλεοπτικής ευρυεκπομπής

7. Απόδοση ψηφιακού μερίσματος και άλλων υποζωνών φάσματος

8. Τροποποιήσεις Ν.3592/2007

9. Αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών ως παρόχων περιεχομένου

10. Μετακίνηση επικοινωνιών των ενόπλων δυνάμεων σε συχνότητες εκτός ψηφιακού φάσματος

Οι συγκεκριμένες ενέργειες, οι οποίες συντονίζονται από την Γενική Γραμματεία Επικοινωνιών, ξεκινούν το τρέχον τρίμηνο και ολοκληρώνονται στο τελευταίο τρίμηνο του 2013. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ψηφιακό μέρισμα, το οποίο προβλέπεται να παραχωρηθεί προς εκμετάλλευση, κρύβει απίστευτη αναπτυξιακή δυναμική για νέες, καινοτομικές, ψηφιακές εφαρμογές.

Ο υπουργός Υποδομών ανέφερε στους δανειστές ότι εκδόθηκε η ΚΥΑ για τα δικαιώματα διέλευσης, που βάζει τάξη στην εγκατάσταση δικτύου τηλεπικοινωνιών από τους παρόχους, ενώ υπογράμμισε ότι βρίσκεται προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις Ταχυδρομικές Υπηρεσίες, που προβλέπει fast track μηχανισμούς για την εγκατάσταση κεραιοσυστημάτων των τηλεπικοινωνιακών εταιριών.

Ανέλαβε, επίσης, την δέσμευση να φέρει στη Βουλή και το πολυνομοσχέδιο - σκούπα των τηλεπικοινωνιών, που εκκρεμεί εδώ και ένα χρόνο, και για το οποίο, μάλιστα, πιέζει η ίδια η Τρόικα.

Το σχέδιο νόμου, που είχε παρουσιάσει «Το Βήμα» το καλοκαίρι, περιέχει δύο σημαντικές κοινοτικές οδηγίες που προβλέπουν το «σπάσιμο» των τηλεπικοινωνιακών παρόχων σε λειτουργία υποδομή , όταν συγκεντρώνουν μέγα ποσοστό της αγοράς, και, κυρίως, εισηγείται λιγότερη ρύθμιση, εάν ένας πάροχος συμμετάσχει σε επενδύσεις δικτύων νέας γενιάς.

Πρακτικά, πρόκειται για το «μαστίγιο και καρότο» που θα έχει η πολιτεία για να πείσει τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να βάλουν το χέρι στην τσέπη για την δημιουργία δικτύου οπτικών ινών.


http://visaltis.blogspot.com/2012/01/blog-post_5681.html





Αθωώθηκε ο Εύελπις Χρήστος Φαραντάτος


Αθωώθηκε ο Εύελπις 


Χρήστος Φαραντάτος








ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ η στημένη κατηγορία από το σαθρό και καταρρέον ΠΑΣΟΚ που επιδίωκε να αποτάξει από τον στρατό τον «άριστο των αρίστων» εύελπι και να στιγματίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν πέρασε, εφόσον οι ανώτεροι αξιωματικοί που δίκασαν τον Χρήστο Φαραντάτο, στάθηκαν αγέρωχοι στο ύψος των περιστάσεων και ..

ικανοποιήσανε το κοινό περί δικαίου αίσθημα ΑΘΩΩΝΤΑΣ τον ΑΡΙΣΤΟ ΕΛΛΗΝΑ!




Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΣ πρώην υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Μπεγλίτης, γνωστός και από την φραστική του επίθεση σε βάρος των αποστράτων αξιωματικών, με το απαράδεκτο «θα τους πατάξω», προφανώς και επιθυμούσε την καρατόμηση του Χρήστου Φαραντάτου. 

Η υπόθεση όμως δεν ήταν στα χέρια του πρώην Υπουργού, αλλά σε αυτά των ανώτερων αξιωματικών που έδειξαν την αντρειοσύνη , τον πατριωτισμό τους και την ευθυκρισία τους. 

ΜΠΡΑΒΟ ΛΕΒΕΝΤΕΣ!!