Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη!
”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”
Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.
Για... εφιαλτικά σενάριααναφορικά με το αποτέλεσμα των επικείμενων ευρωεκλογών κάνει λόγο η εφημερίδα "Kontra news" στο χθεσινό της κεντρικό άρθρο.
Ο συστημικός "εφιάλτης" φυσικά δεν είναι άλλος από την εκρηκτική άνοδο της Χρυσής Αυγής σε όλη την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, το άρθρο αναφέρει: "Σε ολόκληρη την Ευρώπη τα λεγόμενα συστημικά κόμματα έχουν προσγειωθεί ανώμαλα στη σκληρή πραγματικότητα και επιχειρούν με κάθε τρόπο να ανακόψουν τη δυναμική των ακραίων κομμάτωνκαι ειδικά της ακροδεξιάς που καλπάζει στην κυριολεξία.
Δεν αποκλείεται η μόδα αυτή μέχρι τον Μάιο να διαπεράσει και το ελληνικό εκλογικό σώμα και να δούμε στις εκλογές αποτελέσματα που θα τρίβουμε τα μάτια μας.
Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος στις ευρωεκλογές και τα δύο κόμματα εξουσίας, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώσουν πολύ μικρά ποσοστά και οι ψηφοφόροι να καταφύγουν στην λεγόμενη ψήφο διαμαρτυρίας ενισχύοντας αδιακρίτως τα μικρά κόμματα και κυρίως τη Χρυσή Αυγή.
Άλλωστε η χαλαρή ψήφος που επικρατεί στις ευρωεκλογές ευνοεί τη λεγόμενη αντισυστημική ψήφο.
Αντιλαμβάνεστε τις συνέπειες για το πολιτικό σύστημα στην περίπτωση κατά την οποία ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία εμφανίσουν στις ευρωεκλογές αθροιστικά ένα 45% και η Χρυσή Αυγή εξασφαλίσει διψήφιο νούμερο".
Δυστυχώς για το σύστημα όλοι οι εφιάλτες του θα επιβεβαιωθούν, καθώς η Χρυσή Αυγή έχει βάλει πλώρη για μια μεγάλη νίκη στις επικείμενε αυτοδιοικητικές εκλογές, ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές.
Άρθρο για τις ανυπέρβλητες δυσκολίες που αντιμετωπίζει το προδοταριό του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά στην Βόρειο Ελλάδα, με τίτλο «ΣΥΡΙΖΑ: Τρέχει και δεν φθάνει εξαιτίας του «Μακεδονικού» και των δημοσκοπήσεων», δημοσιεύεται στο «Βήμα».
Σε κάποιο σημείο του άρθρου αναφέρονται και τα εξής: «Είναι που στα παραπάνω προστέθηκε ένας ακόμη πονοκέφαλος για την κυβέρνηση: τα χαμηλάποσοστά στη Βόρεια Ελλάδα που κατέγραφαν και συνεχίζουν να καταγράφουν μια σειρά δημοσκοπήσεων για τον ΣΥΡΙΖΑ (ακόμη και τρίτο τον φέρνουν σε κάποιες μετρήσεις)».
Ερώτηση 1η: Αλήθεια, ποιο κόμμα είναι δεύτερο σ’ αυτές τις μετρήσεις;
Ερώτηση 2η: Για ποιο λόγο άραγε έχουν ενημερωθεί οι δημοσιογράφοι αλλά όχι και η κοινή γνώμη γι’ αυτές τις μετρήσεις;
Προφανείς βεβαίως οι απαντήσεις, όσο και το τι κάνει… νιάου-νιάου στα κεραμίδια!
Έτσι, το BBC αναφέρεται σε εκτενές αφιέρωμά του, υπό τον τίτλο «Η αόρατη μειονότητα της Ελλάδος – Οι Μακεδόνες Σλάβοι», στην ύπαρξη καταπιεσμένης μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα, υπολογίζοντάς την σε 100.000!
Επισημαίνει δε, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει τον δρόμο «για να απαντηθούν δύσκολα ερωτήματα για την μακεδονική μειονότητα»!
Το αφιέρωμα παρουσιάζει έναν 92χρονο, ονόματι Φωκά, για τον οποίο λέει πως μιλά άπταιστα τα ελληνικά, του οποίου «η γλώσσα της μητέρας του είναι Μακεδονικά, μια σλαβική γλώσσα που σχετίζεται με τα Βουλγαρικά και μιλιέται σ’ αυτή την περιοχή των Βαλκανίων για αιώνες», που λέει πως για σχεδόν έναν αιώνα οι «Μακεδόνες» στην Ελλάδα είναι αντικείμενα καχυποψίας και -κατά περιόδους- διώξεων, ακόμη και η ύπαρξή τους έχει αρνηθεί σχεδόν από όλους».
Επιπροσθέτως, στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για διώξεις, εμφανίζοντας ως διώκτη των «Μακεδόνων» τον Ι. Μεταξά: «Οι σλαβομακεδόνες βρήκαν τους εαυτούς τους μοιρασμένους ανάμεσα στα τρία κράτη. Στην Ελλάδα κάποιοι εκδιώχθηκαν. Όσοι απέμειναν αναγκάστηκαν να αφομοιωθούν. Όλα τα χωριά και οι πόλεις που δεν είχαν ελληνικά ονόματα απέκτησαν νέα που επελέγησαν από επιτροπή μελετητών τη δεκαετία του 1920… Το 1936 ο δικτάτορας Ιωάννης Μεταξάς (ένας θαυμαστής του Μουσολίνι) απαγόρεψε την μακεδονική γλώσσα και ανάγκασε τους «μακεδονόφωνους» να αλλάξουν τα ονόματά τους σε ελληνικά».
Φυσικά, υπάρχει αναφορά και στις «διώξεις» που υπέστησαν οι κομμουνιστοσυμμορίτες «Μακεντόνσκι» κατά την διάρκεια του συμμοριτοπολέμου, ενώ δικαιολογείται το φρικτό Παιδομάζωμα: «Δεκάδες χιλιάδες μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού, οι μισοί από τους οποίους σλαβόφωνοι, πήγαν στην εξορία στο Ανατολικό μπλοκ… Περίπου 20.000 παιδιά τα πήραν από τα σύνορα οι κομμουνιστές, είτε για να τα προστατεύσουν, είτε να τα έχουν ως εφεδρικό στρατό σε μελλοντική επίθεση«.
Τέλος, υποστηρίζεται πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια πρόοδος, καθώς αναγνωρίζει Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα, αλλά ζητείται η επέκτασή της, για αναγνώριση και της «Μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα!
Μαζική μετακίνηση ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προς την Χρυσή Αυγή λόγω της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών
Εκκωφαντικά ηχούν πια οι καμπάνες που προειδοποιούν για την εκρηκτική άνοδο της Χρυσής Αυγής σε ολόκληρη την Χώρα, ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός που σπέρνει πανικό στο σύστημα και στα παπαγαλάκια του.
Η εφημερίδα "Παραπολιτικά" με δυο αναφορές καταγράφει την ευρεία απήχηση του Εθνικιστικού Κινήματος και την επερχόμενη επέλαση σε αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές.
Αρχικά, στην πολιτική ανάλυση του δημοσιογράφου Νίκου Σίμου για εκλογές στον Δήμο Αθηναίων και την μαζική διαρροή ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται:
"Σύμφωνα με πληροφορίες σε δημοσκόπηση, η οποία είχε διενεργηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο στην Α' Αθηνών η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται με ποσοστό 19%... Σε αυτό ασφαλώς έχει συμβάλει και η μεγάλη λαϊκή αντίδραση στην Συμφωνία των Πρεσπών (άνω του 70%), ενώ έχει καταγραφεί ότι άνω του 40% και πρώην ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι εναντίον της συμφωνίας αυτής.
Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι ένα 95,6% έχει δηλώσει σε έρευνα ότι το κόμμα που θα ψηφίσει στις εκλογές πρέπει να καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Έτσι, σε μια ακραία αντίδρασή τους ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θέλησαν να δείξουν τα πιο έντονα εθνικοπατριωτικά τους αισθήματα, προτιμώντας ως αντίδραση στα όσα διέπραξε η κυβέρνηση τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής".
Σε άλλο άρθρο του Μενέλαου Τασιόπουλου για τις διασταυρωμένες εκτιμήσεις των ξένων πρεσβειών καταγράφεται: "Χωρίς να εντάσσουν οι εκθέσεις την Ελλάδα στις χώρες του "ευρωσκεπτικιστικού πυρήνα" εκτιμάται ως εξόχως πιθανό η ακροδεξιά έκφραση της Χρυσής Αυγής να πετυχαίνει υψηλά ποσοστά (8%-11%), διατηρώντας την τρίτη θέση σε αριθμό εδρών στο επόμενο Κοινοβούλιο".
Είναι σαφές και δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση ότι η Χρυσή Αυγή καλπάζει και ότι θα πετύχει μια ακόμη μεγάλη νίκη πρώτα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές και στην συνέχεια στις εθνικές εκλογές τρομοκρατώντας το σύστημα!
Οι δημοσκοπικές εταιρείες και οι περισπούδαστοι πολιτικοί αναλυτάδες που μέχρι λίγο καιρό πριν χαιρέτιζαν την υποτιθέμενη εκλογική άνοδο του κλεφτοΠΑΣΟΚ και βεβαίως την κατάκτηση της τρίτης θέσης που σήμαινε τον εξοστρακισμό της Χρυσής Αυγής, ανέκρουσαν πρύμναν και υποχρεώνονται πια να ομολογήσουν μέσα σε κλίμα οδυρμού πως το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών όχι μόνο αποτελεί αδιαμφισβήτητα την τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας αλλά επιπλέον παρουσιάζει ανησυχητική άνοδο, κινούμενο σε ποσοστά διψήφια.
Είναι όμως η άνοδος των εκλογικών ποσοστών εκείνο το γεγονός που θα πρέπει να μας γεμίζει περηφάνια και συνάμα με θάρρος για να εξακολουθήσουμε με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο και ενθουσιασμό τον Πολιτικό μας Αγώνα; Όχι, βεβαίως όχι.Δεν είναι ο τιτάνιος και σκληρός Αγώνας που διεξάγει το Κίνημά μας ένας αγώνας ποσοστών. Είναι αγώνας επιβίωσης ενός ολόκληρου Έθνους που βάλλεται από παντού.
Παρά τις σφοδρές αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν οι αγωνιστές του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος, η υπομονή, η επιμονή και η αποφασιστικότητά τους ανταμείβονται: ένα σημαντικό τμήμα των συμπατριωτών μας, στρέφει πια με σιγουριά το βλέμμα προς τον Αρχηγό και τη Χρυσή Αυγή, αναγνωρίζοντας πως αποτελούν την τελευταία ελπίδα του Έθνους.
Το ουσιαστικά ενθαρρυντικό σημείο των δημοσκοπικών ερευνών, δεν είναι το 9, το 10 ή το 12%. Είναι όμως ο εθνικός ξεσηκωμός της Ελληνικής Νεολαίας και η νέα εξέγερση της ελληνικής αγροτιάς που έμπρακτα αγωνίζονται κατά της κόκκινης Χούντας που εξουσιάζει. Διόλου συμπτωματικά, τόσο η Ελληνική Νεολαία όσο και ο αγροτικός κόσμος της χώρας αγκαλιάζουν το Κίνημά μας, καθιστώντας σαφές προς το πολιτικό σύστημα και στους μηχανισμούς του πως η αληθινή Εθνική Αντίσταση σήμερα είναι συνυφασμένη και ταυτόσημη με το Λαϊκό Εθνικισμό και τη Χρυσή Αυγή!
Με απλά λόγια, το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών δεν οικοδομεί πελατειακές σχέσεις με το Λαό, όπως αδιαλείπτως πράττουν τα αντεθνικά κόμματα του λεγόμενου «δημοκρατικού» τόξου καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης.Αντιθέτως, το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα έχει καταφανώς καλλιεργήσει ρίζες στην ελληνική κοινωνία και μάλιστα στα πιο υγιή μέρη αυτής, στη Νεολαία μας και στην Αγροτιά.
Καμία αντίστοιχα έκπληξη δεν προκαλεί το γεγονός πως η Χρυσή Αυγή δεν βρίσκει πρόσφορο έδαφος στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους. Αλίμονο εάν ένα Κίνημα επαναστατικό αναζητούσε την επαναστατικότητα στους κόλπους των βολεμένων της κρατικοδίαιτης κομματοκρατίας και σ’ εκείνους που φρόντισαν επί δεκαετίες να συντηρήσουν το τέρας του μεταπολιτευτικού διπολισμού ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Χαρίζουμε αυτές τις «επαναστατικές» μάζες στην αριστερά του βολέματος και στους κράχτες της φιλελεύθερης «ανανέωσης»!
Το γκρέμισμα του Καθεστώτος των εθνομηδενιστών, μαρξιστών και φιλελεύθερων, απαιτεί Αγώνα μέχρις εσχάτων. Και τον Αγώνα μπορούν να τον διεξάγουν εκείνοι που δεν έχουν τίποτε να χάσουν, εκείνοι που μάχονται με χαλύβδινη θέληση και υφιστάμενοι θυσίες υπερασπιζόμενοι τα δίκαια, τις Αρχές και τα Ιδανικά τους. Γι’ αυτό τόσο η Εθνική μας Νεολαία όσο και οι Έλληνες Αγρότες πλαισιώνουν τις τάξεις του Κινήματός μας, αρνούμενοι να υποκύψουν στο πρόδηλο κλίμα τρομοκρατίας που από κοινού εξαπολύουν η κόκκινη Χούντα αλλά και οι γαλάζιοι κομμουνιστές της Νέας Δημοκρατίας.
Όταν λοιπόν τα πλέον υγιή κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας βαδίζουν υπερήφανα στο πλευρό της Χρυσής Αυγής υψώνοντας τις Σημαίες της Εθνικής Αντίστασης, τότε δεν μπορούμε παρά να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον, έχοντας όμως πάντοτε κατά νου πως τίποτε δεν θα μας χαριστεί: και η τελευταία σπιθαμή πολιτικού εδάφους θα κερδηθεί με σκληρές μάχες και θυσίες.
Εις ότι δε αφορά τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια της ΝΔ που διατυμπανίζουν προς ώτα ηλιθίων πως «ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύει τη Χρυσή Αυγή», τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους: δεν χειροκροτούσε και αποθέωνε σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τον Μιχαλολιάκο, αλλά το έκανε με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Δένδια! Τόσο «σκληρή» αντικομμουνιστική γραμμή είχε η ΝΔ να παρουσιάσει από την εποχή της οικουμενικής με το ΚΚΕ στα 1989!
Ευάγγελος Καρακώστας
Άρθρο από την εφημερίδα
“Χρυσή Αυγή”
Στιγμιότυπα από την ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Ν. Γ. Μιχαλολιάκου στο Κοινοβούλιο, για την Συνταγματική Αναθεώρηση, όπου καταγγέλλει την δόλια μεθόδευση και την άθλια υποκρισία του λεγομένου «συνταγματικού τόξου» και της κυβέρνησης
Tο ίδιο είναι η μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα και η ανύπαρκτη σήμερα στην ουσία Ελληνική μειονότητα στην Τουρκία; Ξεχνά ή δεν γνωρίζει ή θέλει να μην γνωρίζει ο Αλέξης Τσίπρας ότι η Κωνσταντινούπολη από μία Ελληνική πόλις που ήταν μέχρι το 1453, είναι σήμερα μία πόλις τουρκική!
Αμέσως μετά την Άλωση σύμφωνα με την απογραφή του 1477, η Κωνσταντινούπολις αριθμούσε 16.324 νοικοκυριά, με το μουσουλμανικό στοιχείο να αντιστοιχεί μόνον στο 60% του συνολικού αριθμού (αρχεία Topkapi Sarayi, D 9524).Δηλαδή και τότε ακόμη το 40% των κατοίκων της Πόλεως ήταν Έλληνες!
Πολλά χρόνια αργότερα, το 1914, ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Πόλης ήταν μόλις 560.000. Τότε η Πόλις είχε έναν πληθυσμό κοντά στο ένα εκατομμύριο από τον οποίο το 20%, περισσότεροι από 200.000 ήταν Έλληνες.
Το 1923 με την συνθήκη της Λωζάνης περισσότεροι από 200.000 Έλληνες επετράπη να παραμείνουν στην Τουρκία μετά την ανταλλαγή.
Οι περισσότεροι στην Κων/πολη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2008 του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών οι Τούρκοι πολίτες Ελληνικής καταγωγής ήταν 3.000-4.000. Σύμφωνα, όμως, με τα Ηνωμένα Έθνη ο αριθμός αυτός ήταν πολύ μικρότερος και έφτανε το 2012 μόλις τα 1.826 άτομα.
Μόλις 1.826 άτομα, λοιπόν, σε μία πόλη που έχει σήμερα σχεδόν 14,3 εκατομμύρια πληθυσμό!
Και ύστερα κάποιοι μιλούν για “μειονότητες” και “γέφυρα φιλίας” … Η πολιτική του “σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω” σε όλο της το θλιβερό μεγαλείο!
Σε καθημερινή πλέον βάσηοι συριζαίοι εθνομηδενιστές δείχνουν ξεκάθαρα τις προθέσεις τους για μαζικές «ελληνοποιήσεις» αλλοδαπών, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τόσο τα στενά συντηρητικά τους συμφέροντα όσο και την μακροπρόθεσμη προσπάθεια μετατροπής της Χώρας σε χώρο και του Ομοιογενούς Λαού της σε ετερογενή πληθυσμό.
Μετά τον υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας και υφυπουργό Εργασίας Νάσο Ηλιόπουλοκαι τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, σειρά είχε με χθεσινή ανακοίνωσή του το Τμήμα Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αντέστρεψε τους νόμους της λογικής και σημείωσε ότι «εν όψει της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση στην Ολομέλεια της Βουλής είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει ρητή αναφορά για εκλογικό δικαίωμα στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε αλλοδαπούς στο άρθρο 102 παρ. 2 του Συντάγματος. […] Η συμμετοχή των μεταναστών στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι προϋπόθεση ένταξης! Γιατί πάνω απ’ όλα είναι ζήτημα ισότητας και δημοκρατίας!»
«Ζήτημα ισότητας και δημοκρατίας» για τους «αλληλέγγυους» και «δικαιωματάκηδες» του ΣΥΡΙΖΑ η ξεκάθαρη αλλοίωση του εκλογικού σώματος, με την προσθήκη σ’ αυτό των αλλοδαπών από κάθε γωνιά της υφηλίου, οι οποίοι δεν έχουν κανέναν Εθνικό, Θρησκευτικό και Πολιτιστικό δεσμό με την Καταγωγή, τα Ήθη και τα Έθιμα αυτού του Τόπου. Την ίδια στιγμή βεβαίως δεν το συζητούν καν για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, για λόγους που ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί.
Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι οι συριζαίοι και οι «φιλελέφτ» συνοδοιπόροι τους μισούν καθετί το Ελληνικό και θέλουν να το «σβήσουν» από τον χάρτη, μετατρέποντας την Πατρίδα μας σε κέντρο συνάντησης και διαμονής ανθρώπων από όλα μέρη της Γης, όπου ο πολυπολιτισμικός χυλός θα αντικαταστήσει την Εθνική Συνοχή και τον Πολιτισμό της Ελλάδας. Κάθε Έλληνας Πατριώτης οφείλει να αντισταθεί σθεναρά σ’ αυτά τα αντεθνικά και αντιλαϊκά σενάρια των εθνομηδενιστών και να ζητήσει ξανά να πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω!
Πεντέμισι χρόνια μετά το πολιτικό πογκρόμ κατά του Λαϊκού Συνδέσμου, όταν όλοι πίστευαν – εκτός από την ηγεσία του Κινήματος – ότι η Χρυσή Αυγή ήταν «καμένο χαρτί», λόγω των φυλακίσεων και του κλίματος τρομοκρατίας, το εθνικιστικό κίνημα επανέρχεται με εντυπωσιακό τρόπο στο προσκήνιο.
Πως έπεσε άραγε τόσο έξω στις προβλέψεις του, ο βουλευτής Μεσσηνίας Σαμαράς που πίστευε ότι η Χρυσή Αυγή θα πάει στο… 2%, χάρη στην πολιτική σκευωρία που ο ίδιος και κάποιοι ακόμα εκτέλεσαν κατόπιν πιέσεων για πολιτικούς σκοπούς;
Πως έπεσε έξω στους υπολογισμούς του ένα ολόκληρο σύστημα εξουσίας όταν με χίλιους τρόπους προσπάθησαν να διαλύσουν την Χρυσή Αυγή και πεντέμισι χρόνια μετά, βλέπουν τον «εφιάλτη» τους να επιστρέφει;
Ερωτήματα που θα πρέπει να απασχολούν όσους δεν γνωρίζουν τι σημαίνει να αγωνίζεσαι για Ιδέες, όσους δεν ξέρουν τι θα πει ΠΙΣΤΗ.
Την περασμένη εβδομάδα, δύο διαφορετικές δημοσκοπήσεις, για λογαριασμό εφημερίδων που στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ (Documento) και ΝΔ (Το Βήμα), εμφανίζουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ κοντά στο 10%. Τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας της Metron Analysis όμως, προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία στο κατεστημένο. Ο λόγος; Λιγότερο η πρωτιά (!) της Χρυσής Αυγής ανάμεσα στον αγροτικό πληθυσμό και περισσότερο το υψηλότατο ποσοστό (16%) στους νέους από 17 έως 34 ετών! Ταυτόχρονα, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ λαμβάνει τα μεγαλύτερά της ποσοστά στις λαϊκές περιοχές.
Είναι με λίγα λόγια, η πολιτική δύναμη που εκφράζει την Νεολαία, τους Αγρότες, τους πολίτες που τους έχει λυγίσει η οικονομική κρίση και η αδιαφορία του συστήματος για τα προβλήματά τους. Και όλα αυτά μετά από καθημερινό “bullying” των υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, από όλα τα ΜΜΕ και επί σειρά ετών!
Για όποιον δεν έχει κοντή μνήμη, οι παραπάνω έρευνες θυμίζουν εκείνες του θέρους του 2013, λίγες εβδομάδες πριν από τις πολιτικές διώξεις κατά της ηγεσίας και βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου. Η Χρυσή Αυγή βεβαίως είχε καταγράψει εκείνη την περίοδο ακόμα και 16% στην εκτίμηση ψήφου. Και κάπου εκεί, το σύστημα πέρασε στην αντεπίθεση με τον πλέον χοντροκομμένο τρόπο.
Όμως ακόμα και ύστερα από τις διώξεις, τις δολοφονίες μελών της Χρυσής Αυγής, τον πλήρη αποκλεισμό και την στέρηση της κρατικής χρηματοδότησης, το Κίνημα δεν κινδύνευσε ούτε στιγμή με διάλυση. Συγκράτησε τον «σκληρό πυρήνα» των υποστηρικτών του και τα ποσοστά του και με την συνεπή εθνικιστική στάση του, κερδίζει συνεχώς νέους.
Όσοι συμμετείχαν στην Πορεία των Ιμίων, δεν μπορεί παρά να πρόσεξαν την εκπληκτική συμμετοχή νεαρών ατόμων – πολλοί από αυτούς ίσως και να συμμετείχαν για πρώτη φορά σε εθνικιστική συγκέντρωση. Άλλοι ίσως αφυπνίστηκαν από την προδοσία της Μακεδονίας μας. Σημασία όμως έχει ότι το Κίνημα ήταν εκεί, για να τους δείξει τον δρόμο της εθνικής αντίστασης και μαζί να συνεχίσουμε από εκεί που με δόλιους τρόπους προσπάθησαν να μας σταματήσουν.
Η εντυπωσιακή επάνοδος της Χρυσής Αυγής δεν είναι θέμα… τύχης. Είναι θέμα Πίστης. Τώρα που οι δήθεν «διαχωριστικές γραμμές» του πολιτικού συστήματος ξεθωριάζουν και χάνονται στην υποκρισία και στα ψέματά τους, γλυκοχαράζουν οι ακτίνες μιας Χρυσής Αυγής στην Πατρίδα μας.
Σε αναβρασμό βρίσκεται ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός, προκειμένου να ακυρωθεί με κάθε ένδικο μέσο το σχέδιο της κυβέρνησης Έντι Ράμα, με το οποίο «φιλέτα» του παραλιακού μετώπου Αυλώνας-Αγίων Σαράντα, που στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι περιουσία Ελλήνων της περιοχής, «περνάνε» στο αλβανικό κράτος. Για τους Βορειοηπειρώτες, η υπουργική απόφαση 708/2018, που ορίζει ότι 46 τεμάχια στα νότια παράλια της γείτονος ανήκουν στο υπουργείο Τουρισμού με σκοπό την τουριστική τους αξιοποίηση, δεν είναι παρά συνέχεια μιας εκστρατείας που έχουν ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια σε βάρος τους τα Τίρανα, με αυθαίρετες κατεδαφίσεις σπιτιών, καταπάτηση των δικαιωμάτων τους, έτσι ώστε να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Με συντονισμένες ενέργειες ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός σκοπεύει να προσφύγει τόσο στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας όσο και στα διεθνή δικαστήρια. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό και με τη συμβολή των ενώσεων των ομογενών όλοι όσοι θίγονται λαμβάνουν το διάστημα αυτό την απαιτούμενη νομική υποστήριξη.
Εδώ και καιρό υπήρξαν χαρακτηριστικές νομοθετικές ενέργειες της αλβανικής κυβέρνησης που είχαν απώτερο σκοπό την εξαφάνιση κάθε Ελληνικού στοιχείου από την Χιμάρα, όπως την νέα διοικητική διαίρεση (2014) με διευρυμένους δήμους και την ένωση του Δήμου Χιμάρας με διοικητικές μουσουλμανικές κοινότητες, τον νόμο για τους «στρατηγικούς επενδυτές», αλλά και την υπουργική απόφαση που ορίζει την αξία γης στην περιοχή.
«Και έρχεται σήμερα αυτή η υπουργική απόφαση ως επιστέγασμα όλων αυτών των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης Ράμα για να αλλάξει και να αλλοιώσει πλήρως το ιδιοκτησιακό καθεστώς», λέει Έλληνας της περιοχής.
Άλλος Έλληνας της περιοχής υποστηρίζει ότι «η αξία της απαλλοτρίωσης είναι απλώς μια κοροϊδία. Μιλάμε για μια παραθαλάσσια έκταση, για το «φιλέτο» της Αλβανίας και οι αξίες που δίδονται ως αποζημίωση είναι αστείες. Επομένως, όλο αυτό είναι ένα σχέδιο ώστε να ξεκληρίσουν τους Έλληνες της μειονότητας. Αντιλαμβάνεστε ότι οι άνθρωποι που διαμένουν αυτή την στιγμή μόνιμα στην περιοχή και κρατούν Θερμοπύλες βιοπορίζονται από τον τουρισμό. Άρα, παίρνοντάς τους τα περιουσιακά στοιχεία δεν θα μπορέσουν να ζήσουν, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν τον τόπο τους». Και καταλήγει με την ελπίδα η Αθήνα να δείξει περισσότερο ενδιαφέρον στα προβλήματα της Ελληνικής Εθνικής μειονότητας στην γείτονα χώρα.
«Το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα είναι θαμμένο πάρα πολλά χρόνια, τα δικαιώματα των Ελλήνων στην Αλβανία θάβονται, μόνο ορισμένα δυσάρεστα περιστατικά το φέρνουν στην επιφάνεια. Οι Ελληνικές κυβερνήσεις όχι μόνο δεν έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά έχουν κάνει και λάθος κινήσεις στο παρελθόν».
Δεν χρειάζεται να προστεθεί κάτι παραπάνω, καθώς τα τελευταία λόγια του Έλληνα της Βορείου Ηπείρου είναι χαρακτηριστικά της διαχρονικής πλήρους αδιαφορίας του «ελληνικού» κράτους απέναντι στον δοκιμαζόμενο Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.
9. Στίς 26 Σεπτεμβρίου 1371 οἱ Σέρβοι πολέμησαν τούς Ὀθωμανούς εἰσβολῆς στή μάχη τοῦ ποταμοῦ Μάριτσα (Ἔβρου), τοποθεσία πού βρίσκεται στή σημερινή Βουλγαρία, ὅπου καί ἡττήθηκαν, χάνοντας τή ζωή τούς τόσο ὁ Βασιλιάς Βουκάσιν ὅσο καί ὁ ἀδελφός του Δεσπότης Οὔγκλιεσα. Στό τέλος τοῦ ἴδιου χρόνου πέθανε καί ὁ Αὐτοκράτορας Οὔρεσης. – Ράντομιρ Πόποβιτς: Ἡ Ἱστορία τῆς Σερβικῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας, Βελιγράδι 2006, σ. 49. & Pravoslavlje – šest stotina naših Vidovdana (Ἡ δική μας ἑξακοσιοστή Vidovdan), τεῦχος 966, Beograd 2007, σσ. 8-10.
10. Ρ. Πόποβιτς: ὁ.π., σσ. 65-67.
11. Ἰ. Ταρνανίδης: ὁ.π., σ. 86.
12. Kostić Lazo: Značaj Pećke Patrijaršije za Srbe (Ἡ σημασία τοῦ Πατριαρχείου Πεκίου γιά τούς Σέρβους), iz srpskog verskog života, Minhen 1961, σσ. 36-37.
13. Kostić L: ὁ.π., σ. 40.
14. Kostić L: ὁ.π., σ. 43.
15. Kostić L: ὁ.π., σ. 48.
16. Kostić L: ὁ.π., σ. 44.
17. Kostić L: ὁ.π., σσ. 44-45.
18. Τήν περίοδο αὐτή ἔχουμε τρία σημαντικά κινήματα ἐναντίων τῶν Ὀθωμανῶν: Βανάτου 1594, Πεκίου 1594 καί Ἐρζεγοβίνης 1597. – Ρ. Πόποβιτς: ὁ.π., σσ. 69-70.
20. Τό ἔτος 1737, τήν περίοδο τοῦ Πατριάρχη Ἀρσένιου Δ΄ Γιοβάνοβιτς-Σακαμπέντα (1726-1737), μετά τό δεύτερο μεγάλο πόλεμο μεταξύ Αὐστριακῶν καί Ὀθωμανῶν, ἔχουμε καί τή δεύτερη μεγάλη μετοίκηση τῶν Σέρβων.
21. Enciklopedija Pravoslavlja (Ὀρθόδοξη Ἐγκυκλοπαίδεια), Beograd 2002, σσ. 1478-1479.
32. Πλήρη περιγραφή τῶν ἱστορικῶν σερβικῶν μνημείων βλ. Dragutin Jankovic: Put Pravoslavnih Manastira I Crkava Srbije i Crne Gore (Ὁ δρόμος τῶν Ὀρθόδοξων Μονῶν καί Ἐκκλησιῶν στή Σερβία καί τό Μαυροβούνιο), Beograd 2003, σσ. 270-311.
37. Memorandum o Kosovu i Metohiji (Ἀπομνημονεύματα γιά τό Κόσοβο καί Μετόχια), Beograd 2003, σ. 11. & Bataković Dušan: Kosovo i Metohija u Srpsko-Arbanaškim odnosima (Τό Κόσοβο καί Μετόχια στίς Σέρβο-Ἀλβανικές σχέσεις), Beograd 2006, σ. 22.