Το σύστημα "τρέμει" ύστημα από τον πολιτικό σχεδιασμό του κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή να παραιτηθεί σύσσωμη η ΚΟ του κόμματος και οι αναπληρωτές τους, διαμαρτυρόμενοι για την εκστρατεία δυσφήμισης του εθνικιστικού κινήματος στην χώρα, συνολικά αι ειδικότερα του βασικού πολιτικού φορέα που είναι το κόμμα.
Όλοι "εξορκίζουν" σε δηλώσεις τους την περίπτωση να πάει η χώρα άμεσα σε εθνικές εκλογές, ενώ στην κυβέρνηση γνωρίζουν ότι αν συμβεί αυτό μπορεί να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις με τον ΣΥΡΙΖΑ να αναλαμβάνει πλέον την πολιτική πρωτοβουλία και την ΧΑ να βγαίνει μεν εκτός Βουλής (στις επαναληπτικές δεν θα καταφέρει, πιθανότατα να εκλέξει βουλευτές, αφού την έδρα την κερδίζει το κόμμα που συγκεντρώνει σχετική πλειοψηφία στην περιφέρεια), αλλά να αυξήσει τις ψήφους της και να δυναμώσει στην "παρανομία" εν όψει των ευρωεκλογών και των δημοτικών-περιφερειακών εκλογών. .
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μοναδικός που "καλοβλέπει" το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές: Πριν λίγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλης δήλωσε ότι "Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατρέψει σε διπλό δημοψήφισμα εναντίον του ναζισμού και του μνημονίου τις εκλογές στην περίπτωση που παραιτηθούν οι βουλευτές της Χ.Α. Θα τις μετατρέψει σε σκαλοπάτι για νέες εκλογές και νέα κοινοβουλευτική δημοκρατία".
Και αν αφαιρέσουμε τις πομφόλυγες περί "ναζισμού" που υπάρχουν μόνο στο μυαλό όσων βλέπουν φαντάσματα, μένει το "δημοψήφισμα κατά του Μνημονίου" που σημαίνει ότι το κόμμα πάει για να κερδίσει και τις 18 έδρες της ΧΑ και να ανατρέψει πρακτικά την κυβέρνηση.
Ακόμα και την πλειοψηφία των εδρών να πάρει στις μεγάλες περιφέρειες (οι περιφέρειες που έχει εκλέψει βουλευτές η ΧΑ αφορούν το 75%, περίπου, του εκλογικού σώματος συνιστα τεράστια και ανέλπιστη πολιτική νίκη.
Αυτόν που δεν συμφέρει σε καμία περίπτωση, παρά τα όσα ισχυρίζεται ο Ε.Βενιζέλος, περί "ευκαιρίας" είναι το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ απλά θα καταποντιστεί. Στην καλύτερη περίπτωση στο ύνολο της επικράτειας θα συγκεντρώσει 7% (οροφή) με ένα 4% να είναι ισχυρό ενδεχόμενο.
Η ΝΔ το πιθανότερο είναι ότι θα βρεθεί κάτω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχει πρόβημα ιδεολογικό το κόμμα και αυτό φαίνεται παντού: Κατ'αρχήν η "δεξιά" πτέρυγα της ΝΔ δεν εγκρίνει όσα γίνονται κατά της ΧΑ, αλλά αυτό είναι το ολιγότερο: Βασικά είναι οργισμένη με την μεταχείριση που επιφυλάσσει στον Ε.Βενιζέλο ο Α.Σαμαράς. "Εχουμε κυβέρνηση Βενιζέλου με πρωθυπουργό τον Α.Σαμαρά"σημείωνε με νόημα κορυφαίο στέεχος του κόμματος στο defencenet.gr.
Όσο γα τις επιλογές του υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδια, τα όσα έχουν ακουστεί από την πλευρά βουλευτών και υπουργών της ΝΔ για τις επιλογές του στο εσωτερικό της Αστυνομίαςκωλυόμεθα να τα μεταφέρουμε γιατί εμπίπτουν στο νόμο "περί ασέμνων". Το μόνο βέβαιο είναι ότι η υποψηφιότητα του Ν.Δένδια για το Δήμο της Αθήνας έχει τελειώσει οριστικά. "Κάηκε" όπως λένε...
Και είναι κρίμα, γιατί είναι ένας νέος πολιτικός και καλός δικηγόρος με σημαντική εμπειρία σε θέμα δικαιοσύνης και δημόσιας τάξης, ο οποίος όμως χειρίστηκε εντελώς λανθασμένα μια εν δυνάμει υποψηφιότητα για τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας.
Επανερχόμενοι στην πιθανότητα των εκλογών να σημειώσουμε ότι η ψήφος στις επαναληπτικές θα είναι "χαλαρή" και άρα προβλέπεται περαιτέρω μεγάλη ενίσχυση της ΧΑ (είνα βέβαιο το διψήφιο ποσοστό στις περιφέρειες αυτές που συγκεντρώνει και την μεγάλη της δύναμη) αλλά από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Και τότε να δούμε με τι νομιμοποίηση θα βγάλουν το κόμμα εκτός Βουλής όταν θα έχει αναβαπτισθεί στην συνείδηση των πολιτών.
Ερώτημα υπάρχει για τους Ανεξάρτητους Ελληνες που διατηρούν, χαμηλή μεν, αλλά σταθερή πορεία, περί το 4-5%. Αν θα καταφέρουν δηλαδή να επωφεληθούν από τις δεδομένες απώλειες της ΝΔ.
Η ΔΗΜΑΡ δεν υπήρχε ούτως ή άλλως ως εκλογκή επιρροή και τα ποσοστά που της έδιναν οι δημοσκοπήσεις όσο ήταν εντός κυβέρνηση τα έπαιρνε χάρη στην πλούσια φαντασία και βούληση των δημοσκόπων που "χαϊδεύουν" τα κυβερνητικά κόμματα. Με το απου αποχώρησε έπαυσαν τα "κίνητρα" και φάνηκε η πραγματική της δύναμη. Ίσως δούμε μια μικρή ενίσχυση του ΚΚΕ.
Αυτή είναι η πραγματική εικόνα που θα δούμε σε περίπτση που στον Λαϊκό Σύνδεσμο κάνουν πράξη τις νπροτάσεις που έχουν πέσει στον πολιτικό σχεδιασμό του κόμματος.
Μια εικόνα που πάνω και πέρα απ'όλα τρομάζει τους ξένους δανειστές και όσους ενδιαφέρονται για την εσωτερική σταθερότητα στην χώρα.
Ας δούμε για τα όσα υποστηρίζει ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου (και φιλοΠΑΣΟΚ) Γιώργος Σωτηρέλης "Επιπλέον, όμως, υπάρχει ένα ζήτημα με τον βουλευτή Επικρατείας και άκουσα ότι θα γίνουν, λέει, εκλογές στην επικράτεια. Αυτό είναι λάθος, κατά την άποψή μου.
Ο νόμος λέει σαφώς σε κάποια εκλογική περιφέρεια και όχι στην επικράτεια και σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι δυνατόν να μείνουν κενές έδρες, είτε μιλάμε για τον τελευταίο χρόνο της τετραετούς θητείας είτε να μη συμπληρωθούν όταν απαιτείται κατά το νόμο. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ο νόμος δεν απαιτεί επαναληπτικές εκλογές στο πεδίο των βουλευτών Επικρατείας. Άρα, θα μείνουμε με 299 βουλευτές.
Υπάρχει ένα ζήτημα καταχρηστικής παραίτησης, το οποίο θέτει ένα γενικότερο ζήτημα για τη λειτουργία του πολιτεύματος. Δεν μπορεί δηλαδή ένα κόμμα μέσα από αυτή τη διαδικασία να οδηγεί όποτε θέλει σε εκλογές. Κάτι τέτιο συνιστά αυτοχειριασμό της ΧΑ, διότι θα χάσει όλες τις έδρες. Μακάρι να το κάνει από αυτή την άποψη. Αλλά δεν νομίζω ότι θα το κάνει, γιατί είναι πολύ βολεμένη στα προνόμια που παρέχει η βουλευτική ιδιότητα και ιδίως η ασυλία.".
Μόνο και μόνο από τα λόγια του φαίνεται η ανησυχία του συστήματος. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι την ΧΑ δεν την ενδιαφέρουν τόσο οι έδρες στην Βουλή όσο η ενεργός πολιτική δράση.
Όσο για τα περί ασυλίας αυτά δεν υφίστανται, αφού "υπάρχει σχεδιασμός να αίρεται η ασυλία τους με συνοπτικές διαδικασίες και να οδηγούνται στην φυλακή τα στελέχη για φανταστικά εγκλήματα", όπως σημείωνε χθες κορυφαίο στέλεχος του κόμματος στο defencenet.gr και συνέχισε: "Δεν θα καθίσουμε να μας σφάξει η τροικα που κινεί τα νήματα ή οι όποιοι άλλοι ξένοι πράκτορες έχουν διεισδύσει στην κυβέρνηση. Θα αντιδράσουμε με όλα τα δικαιώματα που μας δίνει ο νόμος και το Σύνταγμα"...
Μετά όμως θα δούμε μια άλλη μορφή αγώνα: Ένα πολιτικό "αντάρτικο" από τις εθνικιστές δυνάμεις που όμοιό του δεν θα έχει ξαναζήσει η χώρα.
Με μεγάλη εκλογική διείσδυση σε κρίσιμα εκλογικά σώματα, όπως τον Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, των κληρικών, των οργισμένων άνεργων μαζών κλπ,. σίγουρα το σύστημα θα χρειαστεί πολύ περισσότερο από κάποιες "με το΄έτσι θέλω" προφυλακίσεις ή διώξεις για να νικήσει σε πολιτικό επίπεδο πάντα, μια τέτοια εξέγερση...
defencenet.gr