ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΤΙ ΛΕΓΑΜΕ.....Όλα στημένα; Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ......ΕΠΙ ΘΥΡΑΙΣ ! Κυβέρνηση σαλτιμπάγκων. Πρώτη ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ φορά Αριστερά.Καλά όλα στημένα;

 Όπως όλα δείχνουν, 
η κωλοτούμπα του αιώνα είναι επί θύραις!


Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος είναι έτοιμο για τας Ευρώπας, όπου ο Τσίπρας θα κομίσει πρόταση για νέο αριστερό Μνημόνιο, στους «φίλους» Γιούνκερ και Σουλτς, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει το ελληνικό «πρόγραμμα».

Ταυτοχρόνως, οι… υπερήφανοι, άνετοι και χαμογελαστοί υπουργοί (με αιχμή του δόρατος τον… φρούραρχο Δραγασάκη) καθώς και τα στελέχη του (με πρωτοπόρο τον αριστεριστή Κούλογλου…), τον προτρέπουν να πάει αμέσως στις Βρυξέλες και να πει «ναι σε όλα»!

Αυτά για την ώρα…

Τα υπόλοιπα, αν δηλαδή όλο αυτό το απερίγραπτο χάος που δημιουργήθηκε, ήταν ένα προσυμφωνημένο «κόλπο» μεταξύ Τσιπροκαμμένων και διεθνών τοκογλύφων, για να’ ρθει το αριστερό Μνημόνιο και να το δεχθεί ο ελληνικός λαός με… ανακούφιση, έχουμε καιρό μπροστά μας να τα αναλύσουμε…  

Και να σας θυμίσουμε ότι –σε χοντρές γραμμές- τα είχαμε προαναγγείλει…

Ξαναθυμίζω τι έγραψα τρεις ώρες μετά την ανακοίνωση για διενέργεια δημοψηφίσματος:

«Το άρθρο που διαβάζετε τώρα, για την (ακόμα…) ακατανόητη απόφαση της συγκυβέρνησης να πάει σε δημοψήφισμα, γράφεται στις  4 τη νύχτα… Δε θα γράψω τέτοια ώρα τα τι και τα πως του δημοψηφίσματος. Η μόνη πρόβλεψη που θα διακινδυνεύσω να κάνω αυτή την ώρα, είναι ότι αυτό το δημοψήφισμα θα εξελιχθεί σε φάρσα και δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί ποτέ!»…

Αντίοχος




Για το δημοψήφισμα:



Το δημοψήφισμα τελικά ήταν μια κίνηση πανικού μιας συμμορίας τζογαδόρων που διαπίστωσε ότι τα όσα δημαγωγικά είχε τάξει στους αφελείς ψηφοφόρους δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα και ως κίνηση διαφυγής επέλεξε το δημοψήφισμα, μεταθέτοντας έτσι την ευθύνη στον «λαό». 

Με την κουτοπόνηρη σκέψη, υποθέτω, ότι εάν επικρατήσει το ΝΑΙ θα μπορέσει να έρθει σε συμφωνία με την τρόϊκα ώστε να παραμείνει στην εξουσία και να επιβάλλει νέους δυσβάστακτους φόρους με την δικαιολογία ότι «εσείς το επιλέξατε». Εάν επικρατήσει το ΟΧΙ θα τους λυθούν τα χέρια για να επιβάλλουν το Πρόγραμμά τους, της «πρώτης φοράς αριστερά» και να πάρουν εκδίκηση για την ήττα τους το 1949, εφαρμόζοντας ένα καθεστώς νοτιοαμερικάνικου ημισοβιετικού τύπου. Αυτή είναι η επιδίωξη της κομμουνιστογενούς πτέρυγας. Όσο για την ΠΑΣΟΚογενή αυτή προσβλέπει σε μία επαναφορά της απόλυτης κυριαρχίας των συντεχνιών, των συνδικαλιστών και του παρασιτικού κρατισμού, που επέφερε θέσεις, κέρδη και εξουσία σε όποιους ήσαν δίπλα στον μεγάλο κυβερνήτη.

Αυτές οι επιδιώξεις  ήταν από την αρχή ο πραγματικός τους στόχος, ο οποίος αποτελεί και το περιεχόμενο μιάς  δεύτερης ανάγνωσης. Με άλλα λόγια η όλη μεθόδευση ήταν προσχεδιασμένη και η κωλυσιεργία επί σχεδόν μισό χρόνο άκαρπων «διαπραγματεύσεων» του νάρκισσου και επιδειξιομανή Μπαρουφάκη, δεν ήταν τίποτε άλλο από προπέτασμα καπνού που θα τους επέτρεπε να παγιωθούν στην εξουσία, ώστε να μπορέσουν να εφαρμόσουν αυτά που έκρυβαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους. 

«Επιλογή εξόδου βάσει σχεδίου»



Ηαποκάλυψη του ΥΠ. Οικονομ. των ΗΠΑ ότι εδώ και καιρό συζητούσε ο Τσίπρας μαζί τους για περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων.
«Δ​​εν μπορεί να αποδειχθεί ακόμη με αδιαμφισβήτητα στοιχεία, αλλά γίνεται όλο και πιο σαφές ότι η κυβέρνηση πορευόταν από την αρχή βάσει σχεδίου προς την έξοδο από την Ευρωζώνη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το σχέδιο αυτό βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Το γεγονός, που επιβεβαίωσε άλλωστε ο Ζ.-Κ. Γιουνκέρ δίνοντας το σχετικό κείμενο στη δημοσιότητα, ότι η τρόικα είχε δεχθεί βελτιώσεις στις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονταν ώς τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στις Βρυξέλλες, είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Προφανέστατα ο Αλ. Τσίπρας και οι άμεσοι συνεργάτες του αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δημοψήφισμα ώστε να μην παραλάβουν μια νέα βελτιωμένη πρόταση, που πιθανότατα δεν θα μπορούσαν να απορρίψουν πλέον, κάτω και από την πίεση της κοινής γνώμης. Γι’ αυτό και έδωσαν εντολή στην ελληνική αντιπροσωπεία να εγκαταλείψει αμέσως και ξαφνικά τις διαπραγματεύσεις, αφήνοντας άναυδους τους άλλους.

Επίσης, ας μη ξεχνάμε ότι τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φρόντισαν να βγάλουν στο εξωτερικό τα (πολλά) χρήματά τους, όταν κατάλαβαν ότι θα γίνουν κυβέρνηση, άρα πάμε για δραχμή. Το πόθεν έσχες ορισμένων βουλευτών του είναι αποκαλυπτικό για αυτούς τους βολεμένους που «ενδιαφέρονται» για τον λαό.


Μέσα στον ορυμαγδό των ραγδαίων εξελίξεων έχει ξεφύγει μια σημαντική λεπτομέρεια που ίσως δείχνει ένα υπόγειο παρασκήνιο για τον τρόπο και τον πραγματικό λόγο που αποφασίστηκε η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος από την κυβέρνηση υπό μη ομαλές συνθήκες και κλίμα τρομοκρατίας.

Την Πέμπτη 25 Ιουνίου, 48 ώρες πριν συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο στο Μαξίμου και αποφασίσει το δημοψήφισμα ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στέλνει επιστολή στην Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και την ενημερώνει ότι δεν μπορεί να έρθει στις επιτροπές σημειώνοντας τα εξής:

"Η συνεχής παρακολούθηση των εξελίξεων από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος είναι απολύτως αναγκαία. Είμαι βέβαιος, ότι παρακολουθείτε τις δυσκολίες και τις προσπάθειες της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να τιςαντιμετωπίσουν. Επιπλέον, αυτό το διάστημα είναι προγραμματισμένα δύο σημαντικά υπηρεσιακά ταξίδια, το πρώτο, την προσεχή Παρασκευή 26 Ιουνίου στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS), το δεύτερο, την επόμενη εβδομάδα, στην Ευρωπαϊκή κεντρική Τράπεζα, στα οποία, λόγω ακριβώς της κρισιμότητας της κατάστασης, θα ήταν αδιανόητη και εθνικώς επιζήμια ενδεχόμενη απουσία μου. 

Από Δευτέρα 6 Ιουλίου και για όλη την εβδομάδα που ακολουθεί, θα είμαι στη διάθεσή σας, υποθέτοντας εύλογα ότι η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί".






Τις τελευταίες παραστάσεις του τσίρκου που ονομάζεται κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ παρακολουθεί από τα ξημερώματα του Σαββάτου, οπότε και αναγγέλθηκε από τα χείλη του πρωθυπουργού η διενέργεια δημοψηφίσματος, ο Ελληνικός Λαός.

Από την προεκλογική ακόμη περίοδο, η Χρυσή Αυγή είχε προειδοποιήσει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες πως η κυβέρνηση που θα σχηματιζόταν μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και η οποία θα είχε ως βασικό πυλώνα τον Σύριζα, επρόκειτο να έλθει σε συμφωνία με τους δανειστές παρά τις περί του αντιθέτου προεκλογικές εξαγγελίες και διακηρύξεις.



Ακολούθησαν πέντε μήνες πολιτικής «αγρανάπαυσης», ακατάσχετης....

επικοινωνιακής μπουρδολογίας, τακτοποίησης των κομματικών πελατών στο Δημόσιο και αλαζονικής αποχής από ενέργειες οι οποίες έστω και κατ' ελάχιστον θα έδιναν στο Λαό την αίσθηση της απόδοσης κοινωνικής δικαιοσύνης και προπαντός της αποκατάστασης της εθνικής μας κυριαρχίας.

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του τρικλίζοντας μπροστά στα αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιούργησαν, επιδιώκουν να μεταθέσουν το έγκλημα της ανέντιμης συμφωνίας με τους τοκογλύφους στις πλάτες του Ελληνικού Λαού. Δίχως να λάβουν το παραμικρό μέτρο προστασίας του Λαού μας και διασφάλισης των προϋποθέσεων προκειμένου οι Έλληνες να αποφασίσουν ελεύθερα στις κάλπες για το δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου, κρυμμένοι στις ασφαλείς και καλά φυλασσόμενες βίλες τους, παρακολουθούν απαθείς το δράμα ενός ολόκληρου Λαού που εξαπατήθηκε κατ' επανάληψη από τις συμμορίες του «δημοκρατικού» τόξου.

Μόλις 72 ώρες μετά την επικύρωση στη Βουλή της πρότασης για διενέργεια δημοψηφίσματος, η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ κάνει ότι περνά από το χέρι της προκειμένου να εντείνει το κλίμα φόβου και κατατρομοκράτησης του Λαού μας. 

Οι κλειστές τράπεζες και η επιβολή ανώτατου ορίου ανάληψης από τα ΑΤΜ στα 60 ευρώ, οι ελλείψεις αγαθών στην αγορά και η αδυναμία καταβολής ολόκληρης της σύνταξης, καθιστούν εκ των πραγμάτων τον θίασο Σύριζα-ΑΝΕΛ όχι απλώς κωμικοτραγικό αλλά εθνικά επικίνδυνο.

Πρόκειται όμως περί ερασιτεχνικής αδυναμίας της κυβέρνησης να πράξει τα αυτονόητα ή περί σκόπιμης μεθοδεύσεως ούτως ώστε όχι μόνο να νομιμοποιηθεί ένα Νέο Μνημόνιο αλλά μάλλον να καθαγιασθούν τα εγκλήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων;

Το γεγονός ότι τόσο οι υπουργοί όσο και τα στελέχη Σύριζα-ΑΝΕΛ αντί να υπερασπίζονται δημοσίως και με σθένος το ΟΧΙ στο Μνημόνιο παραμένουν απαθείς παρατηρητές της τρομοκράτησης του Ελληνικού Λαού, συνηγορεί υπέρ της δεύτερης άποψης. Αν μη τι άλλο, μια κυβέρνηση η οποία θα επιθυμούσε πραγματικά το ΟΧΙ στο Νέο Μνημόνιο θα φρόντιζε να διασφαλίσει για μια μονάχα εβδομάδα την ομαλότητα στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων, πράγμα το οποίο φυσικά δεν έκανε. 

Αντιθέτως, απεδείχθη στην πράξη ότι κύριο μέλημα της κυβέρνησης ήταν η αλληλεγγύη προς τους λαθρομετανάστες, τους οποίους όχι μόνον υποδέχεται κατά εκατοντάδες χιλιάδες αλλά επιπλέον, αποφασίζει να τους παραχωρήσει την ελληνική ιθαγένεια. Η αλληλεγγύη προς τον Ελληνικό Λαό έμεινε στα χαρτιά και στις κάλπικες ιδεολογικές διακηρύξεις των απατεώνων του μαρξισμού.

Με απλά λόγια, η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ φέρει ακέραια την ευθύνη της παράδοσης του Ελληνικού Λαού ως πρόβατο επί σφαγή στις διαθέσεις των διεθνών τοκογλύφων. Μόλις προ ολίγων ημερών, ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής δήλωσε σε μια συνέντευξη η οποία συζητήθηκε ευρέως το αυτονόητο: «η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα είναι στόχος εθνικός αλλά προϋποθέτει την οργάνωση της εθνικής παραγωγής». Πρόσθεσε δε και δικαιώνεται απολύτως σήμερα, πως η ρήξη απαιτεί προετοιμασία, προετοιμασία τόσο των κρατικών δομών όσο και του Λαού.

Αποδεικνύεται εν τέλει, πως η αντιμνημονιακή ρητορική υπήρξε για το Σύριζα και τους ΑΝΕΛ, όπως και προηγουμένως για τη ΝΔ του Σαμαρά, σημαία ευκαιρίας ούτως ώστε να ανέλθουν στην εξουσία.

Για τη Χρυσή Αυγή δεν υπάρχουν ψευτοδιλήμματα και φόβοι: η υπεράσπιση της Πατρίδος και η ευημερία του Λαού μας είναι ο υπέρτατος όμος!


Ευάγγελος Καρακώστας


ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΜΟΛΙΣ ΩΡΕΣ  ΔΙΕΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 29 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ESM

Η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε σήμερα διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους, αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Από την πρώτη στιγμή είχαμε ξεκαθαρίσει πως η απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος δεν αποτελεί το τέλος αλλά τη συνέχεια της διαπραγμάτευσης με καλύτερους όρους για τoν ελληνικό λαό. Η Ελλάδα παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε σήμερα διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους.

Η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τέλους θα διεκδικήσει βιώσιμη συμφωνία εντός του ευρώ. Αυτό θα είναι και το μήνυμα του ΟΧΙ σε μια κακή συμφωνία στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Δείτε την επιστολή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με το αίτημα της Ελλάδας για διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Η επιστολή απευθύνεται στον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

Αναλυτικά το αίτημα αναφέρει:

«Οπως γνωρίζετε, η χώρα αντιμετωπίζει επείγοντα και πιεστικά οικονομικά προβλήματα στο δεύτερο μισό του 2015 και για το 2016, δεδομένου ότι

- δεν έχει γίνει καμία εκταμίευση για το δεύτερο πρόγραμμα από τον Ιούλιο του 2014
- η χώρα δεν έχει πρόσβαση στη χρηματοδότηση από τις αγορές
- το πρόγραμμα εκπνέει στις 30 Ιουνίου 2015 και το αίτημά μας για επέκταση δεν έγινε αποδεκτό
- ο ELA δεν επεκτάθηκε από την ΕΚΤ και ως εκ τούτου ήταν αναγκαίοι οι έλεγχοι κεφαλαίων για να διατηρηθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της ευρωζώνης».

Με δεδομένα τα παραπάνω και δεδομένου ότι σήμερα είναι η προθεσμία που έθεσε το Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου για την επίτευξη συμφωνίας, η Ελλάδα ζητά υποστήριξη από τον ESM με τη μορφή δανείου δύο ετών. Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την αποπληρωμή των δόσεων χρέους για τις εσωτερικές και εξωτερικές υποχρεώσεις χρέους της Ελλάδας.

Σε σύνδεση με το δάνειο η Ελλάδα ζητά την αναδιάρθρωση και αναδιαμόρφωση του χρέους της στον EFSF, στο πνεύμα των προτάσεων που έγιναν από την Κομισιόν προκειμένου να διαβεβαιωθεί ότι το χρέος της Ελλάδας θα γίνει βιώσιμο μακροπρόθεσμα. Στο τέλος της δανειακής περιόδου, ή νωρίτερα, η Ελλάδα στοχεύει να ανακτήσει σταθερή πρόσβαση στις διεθνείς αγορές.

Μέχρι να συμφωνηθεί και τεθεί σε ισχύ αυτό το δάνειο, η Ελλάδα ζητά την επέκταση του προγράμματος από το Eurogroup για μία σύντομη περίοδο προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα προκληθεί τεχνική χρεοκοπία.

Η Ελλάδα είναι απόλυτα δεσμευμένη στο να υπηρετήσει το εξωτερικό της χρέος με τρόπο που διασφαλίζει τη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας, την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή».


Όλα στημένα; 

Γιατί ο Στουρνάρας ήξερε ότι θα είναι διαθέσιμος από τις 6 Ιουλίου και μετά;


Όλα στημένα; Γιατί ο Στουρνάρας ήξερε ότι θα είναι διαθέσιμος από τις 6 Ιουλίου και μετά;
Μέσα στον ορυμαγδό των ραγδαίων εξελίξεων έχει ξεφύγει μια σημαντική λεπτομέρεια που ίσως δείχνει ένα υπόγειο παρασκήνιο για τον τρόπο και τον πραγματικό λόγο που αποφασίστηκε η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος από την κυβέρνηση υπό μη ομαλές συνθήκες και κλίμα τρομοκρατίας.

Την Πέμπτη 25 Ιουνίου, 48 ώρες πριν συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο στο Μαξίμου και αποφασίσει το δημοψήφισμα ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στέλνει επιστολή στην Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και την ενημερώνει ότι δεν μπορεί να έρθει στις επιτροπές σημειώνοντας τα εξής:

"Η συνεχής παρακολούθηση των εξελίξεων από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος είναι απολύτως αναγκαία. Είμαι βέβαιος, ότι παρακολουθείτε τις δυσκολίες και τις προσπάθειες της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να τις αντιμετωπίσουν. Επιπλέον, αυτό το διάστημα είναι προγραμματισμένα δύο σημαντικά υπηρεσιακά ταξίδια, το πρώτο, τηνπροσεχή Παρασκευή 26 Ιουνίου στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS), το δεύτερο, την επόμενη εβδομάδα, στην Ευρωπαϊκή κεντρική Τράπεζα, στα οποία, λόγω ακριβώς της κρισιμότητας της κατάστασης, θα ήταν αδιανόητη και εθνικώς επιζήμια ενδεχόμενη απουσία μου. Από Δευτέρα 6 Ιουλίου και για όλη την εβδομάδα που ακολουθεί, θα είμαι στη διάθεσή σας, υποθέτοντας εύλογα ότι η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί".


Γιατί ο Στουρνάρας λοιπόν, αφού από σήμερα είναι ελεύθερος, δεν είναι στην Βουλή, αλλά θα είναι από την Δευτέρα 6 Ιουλίου που θα έχει.. εξομαλυνθεί η κατάσταση;


Μήπως ήταν σε γνώση του εδώ και καιρό η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και αντί να έχει τις τράπεζες ανοιχτές, βάζει τους πολίτες στην ουρά για να πάρουν ένα 20εύρω;

Πώς θα "εξομαλυνθεί" την Δευτέρα 6 Ιουλίου η κατάσταση; Με ένα "ΝΑΙ" υπό το καθεστώς τρομοκρατίας και νέο αριστερό Μνημόνιο;


ΕΝΩ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΤΑ «ΦΙΛΟΕΥΡΩΠΑΙΚΑ» ΚΟΜΜΑΤΑ 

ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ «ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΟ» 

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ; 

ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ;


Σαν «ζαριά που μπορεί να φέρει την απόλυτη καταστροφή» παρουσιάζουν τα τρία παλαιομνημονιακά κόμματα (νουδούλα, κλεφτο-ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι) και τα παπαγαλάκια τους, το δημοψήφισμα που έχει εξαγγελθεί για την Κυριακή. Εφόσον όμως θεωρούν ότι πρόκειται για τέτοιο, γιατί δε φρόντισαν να το αποτρέψουν ή έστω να το απαξιώσουν και να το ευτελίσουν;

Και βέβαια, δεν αναφέρομαι στην απλή καταψήφισή του στη βουλή, αλλά σε… άλλον τρόπο. Ποιος ήταν αυτός; Όπως είναι γνωστό, για να είναι έγκυρο το δημοψήφισμα, πρέπει να συμμετάσχει σ’ αυτό το 40% του ελληνικού λαού. Όπως έχω εξηγήσει κι άλλες φορές, σε προεκλογικές περιόδους, τα ποσοστά της αποχής είναι πολύ μεγάλα, γιατί στους εκλογικούς καταλόγους είναι εγγεγραμμένοι… πεθαμένοι και μόνιμοι κάτοικοι του εξωτερικού (που έχουν αυξηθεί τελευταία, λόγω Μνημονίων). Για παράδειγμα, στις τελευταίες εκλογές, το ποσοστό της αποχής ήταν 35,13%! Σ’ αυτούς που προαναφέραμε, προσθέστε και τους ετεροδημότες, οι περισσότεροι εκ των οποίων απέχουν αναγκαστικά, γιατί δεν τους περισσεύουν χρήματα να πάνε στις ιδιαίτερες πατρίδες τους και να ψηφίσουν. Υπό τις παρούσες συνθήκες μάλιστα (κλειστές τράπεζες, κ.τ.λ.), είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα βρεθούν έστω και λίγοι ετεροδημότες να σπαταλήσουν χρήματα για να πάνε στις εκλογικές τους περιφέρειες…

Με αυτά τα δεδομένα, που ήταν εκ των προτέρων γνωστά, αν συνεννοούντο οι αρχηγοί των τριών «φιλοευρωπαϊκών» κομμάτων (πράγμα καθόλου δύσκολο…) να υποδείξουν αποχή στους ψηφοφόρους τους και το έλεγαν στον Τσίπρα όταν τους ενημέρωσε σχετικά, πριν βγει και ανακοινώσει δημοσίως τη διενέργεια του δημοψηφίσματος, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν αυτός θα επέμενε. Αλλά, ακόμα κι αν επέμενε, τι αξία θα είχε ένα δημοψήφισμα  στο οποίο θα απείχε –ηθελημένα ή αθέλητα- ένα τεράστιο ποσοστό του ελληνικού λαού, ακόμα κι αν εξασφάλιζε τη συμμετοχή του μίνιμουμ 40%; Δεν το έκαναν, όμως…

Γιατί άραγε; Μήπως γιατί εδώ έχουμε να κάνουμε μ’ ένα προσυμφωνημένο «κόλπο» της συγκυβέρνησης και των διεθνών τοκογλύφων και είχαν ενημερωθεί οι τρεις της «φιλοευρωπαϊκής» αντιπολίτευσης να μην κάνουν κανά αστείο και τους χαλάσουν τη δουλειά;

 Αντίοχος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ