ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΧΤΥΠΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ.

Εθνικιστικός άνεμος σαρώνει και την Ιταλία: Πρώτο κόμμα η πατριωτική συμμαχία – Κοντά στο 19% η Λέγκα του Βορρά
Μεγάλη ανησυχία έχει ξεσπάσει στο κονκλάβιο της Παγκοσμιοποίησης στις Βρυξέλλες ύστερα από την έκδοση των πρώτων πρώιμων αποτελεσμάτων για τις ιταλικές εκλογές.
Πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η συμμαχία της Δεξιάς του Μπερλουσκόνι με τους Εθνικιστές, συγκεντρώνοντας το 37% των ψήφων, ενώ στο εσωτερικό της συμμαχίας η ισχυρότερη δύναμη είναι οι Εθνικιστές, αφού η Λέγκα του Βορρά συγκέντρωσε το 18,86% των ψήφων, έναντι 13,39% του κόμματος Forza Italia. Στον συνασπισμό αυτό μετέχει και το εθνικιστικό «Fratelli d'Italia», που έλαβε το 4,5% των ψήφων.
Αμέσως μετά στην κατάταξη έρχεται το Κίνημα των 5 Αστέρων του Πέπε Γκρίλλο, ενώ η συμμαχία της κεντροαριστερας έμεινε μόλις στο 24,4% παρότι αποτελούταν από την σύμπραξη 5 κομμάτων.
«Πρώτα οι Ιταλοί» και «Στοπ στην Εισβολή» ήταν τα κύρια συνθήματα που οδήγησαν στον θρίαμβο της Λέγκας του Βορρά, δείχνοντας έτσι ότι άλλη μία χώρα, η Ιταλία, αντιτίθεται στην άκρατη λαθρομετανάστευση, σείεται από Εθνικιστική έξαρση, δημιουργώντας άλλο ένα πρόβλημα στους ταγούς της παγκοσμιοποίησης.
Επίσης σημαντικό είναι το γεγονός πως το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ήρθε ύστερα από έναν τιτάνιο αγώνα των Εθνικιστών ενάντια στο παρακράτος, το οποίο με την σύμπραξη της κεντροαριστεράς και των «αρχών» προσπαθούσε να ακυρώσει όλες τις εκδηλώσεις του.
Αυτό δείχνει πως όχι μόνο οι Ευρωπαίοι σταδιακά στρέφονται στον Εθνικισμό, αλλά και ότι δεν χαμπαριάζουν από τα ουρλιαχτά των σκυλιών του καθεστώτος. Όλα τα παραπάνω δημιουργούν ένα εξαιρετικά ρευστό πολιτικό σκηνικό στην Ιταλία, το οποίο ανησυχεί τις Βρυξέλλες, αλλά στρώνουν το έδαφος για την περαιτέρω ενδυνάμωση των πατριωτικών δυνάμεων.
Εθνικιστικός άνεμος σαρώνει και την Ιταλία