ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

18 ημέρες αιχμάλωτοι στα χέρια των τούρκων οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί


Ανησυχία από τους δικηγορικούς συλλόγους της Χώρας

18 ημέρες έχουν περάσει από τότε που οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης παραμένουν αιχμάλωτοι στα χέρια των τούρκων.

Οι εγχώριοι υποτακτικοί στον "σουλτάνο" πολιτικάντηδες δεν έχουν προβεί σε καμία ενέργεια, σε καμία απάντηση σε αυτήν την πρωτοφανή τουρκική πρόκληση.

Η Χρυσή Αυγή είναι η μόνη που αντέδρασε δυναμικά στην αιχμαλωσία των 2 Ελλήνων στρατιωτικών και ζητά την άμεση απελευθέρωσή τους.

Κάθε μέρα που περνά είναι ακόμη μια μέρα ομηρείας!

Μέσω ανακοινώσεώς τους οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας εκφράζουν την ανησυχία τους και τον φόβο τους για την εξέλιξη της υποθέσεως μιας και οι Έλληνες Στρατιωτικοί κρατούνται άνευ κατηγοριών. Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση:

«Η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που έχουν συλληφθεί από τις τουρκικές αρχές, πρέπει να αντιμετωπιστεί στην πραγματική της διάσταση.

Ο σεβασμός στα δικαιώματα των κρατουμένων και η δημιουργία συνθηκών για μια δίκαιη δίκη είναι αδιαπραγμάτευτες κατακτήσεις του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού.

Η κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία, με συχνές τις καταδίκες από το ΕΔΔΑ για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και απροκάλυπτες παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης, δημιουργούν εύλογες επιφυλάξεις για την εξέλιξη της υπόθεσης. Ήδη, οι Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Το δικηγορικό σώμα, με αγώνες , διαχρονικά, για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ορθή και ταχεία απονομή της δικαιοσύνης, παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης, βρίσκεται σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, οι οποίες έχουν την ευθύνη χειρισμού της υπόθεσης , δεδομένου ότι η σύλληψη των στρατιωτικών έγινε, κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους. 

Επιπλέον, έχει ενημερώσει σχετικά το Συμβούλιο Δικηγορικών Συλλόγων Ευρώπης από το οποίο έχει ζητήσει παρέμβαση για την τήρηση των δικαιοκρατικών εγγυήσεων που κατοχυρώνει το διεθνές δίκαιο, καθώς και αποστολή παρατηρητών στη σχετική δικαστική διαδικασία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ