ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

«Σάλος» λέει, με τους φαντάρους που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό. Σιγά! Σε λίγο θα δείτε και αξιωματικούς. «Έλληνες» φυσικά.



Δημιουργήθηκε λέει «σάλος» στην ελληνική κοινωνία με την δημοσίευση της φωτογραφίας που δείχνει επτά άτομα με στρατιωτική περιβολή να κάνουν με τα χέρια τους το σήμα με τον (αλβανικό) αετό. Δεν κατάλαβα. Γιατί «σάλος»; 

(Η εμμονή με τις ίδιες κοινότυπες φράσεις που χρησιμοποιούν όλα τα “ενημερωτικά” μέσα καταντάει εκνευριστική). Τι υποκρισία είναι αυτή από την ελληνική κοινωνία; 


Η ελληνική κοινωνία δεν πανηγύριζε με τους αδελφούς Αντεντοκούμπο στο χακί; Όλοι αυτοί που σεληνιάζονται με το «ελληνόπουλο» που κατέκτησε το NBA; 


Εάν το ελληνόπουλό μας έκανε κανένα σύμβολο της μαμάς πατρίδας (Νιγηρίας) θα έλεγε κανείς τίποτα; Όχι βέβαια. Θα το γούσταραν, θα το θεωρούσαν και ολίγον «εθνίκ». Και θα επαινούσαν μάλιστα, τον Γιάννη που δεν ξέχασε τις «ρίζες» του.(Το 2015 ο Γιάννης έλαβε μέρος σε φιλανθρωπικό αγώνα του NBAστο Γιοχάνεσμπουργκ και συμμετείχε στην “Team Africa” και όχι στην “Team World”. Βλέπετε, οι ρίζες δεν ξεχνιούνται και καλά κάνουν). 


Τώρα λοιπόν, τι ζόρι τραβάνε; Τους ενοχλεί που επτά «Έλληνες» δεν ξέχασαν τις δικές τους ρίζες; Κολλάμε στις χώρες; Εδώ δεν έχουμε κραυγαλέα περίπτωση «ρατσισμού» από τον (ηλεκτρονικό και έντυπο) Τύπο; Από αυτά τα χρήσιμα γρανάζια του (ανθελληνικού) συστήματος; Τελικά είναι ή δεν είναι «Έλληνες»; Ας μας πούνε επιτέλους. Δεν μπορεί ο κάθε Έλλην να εκφράζει την διαφορετικότητά του; 


Ο Έλλην της Κρήτης, ας πούμε, δεν κουβαλάει στο στρατό την αγάπη για τον τόπο του, το γλωσσικό του ιδίωμα και τις παραδόσεις του; 


Ο Έλλην της Θράκης δεν κάνει το ίδιο; 


Και ο Έλλην της νησιωτικής Ελλάδας; (Θυμάμαι τα συριανά λουκούμια που μας έφερνε μετά από κάθε άδεια ο διπλανός μου και φίλος μου από την Σύρο). 


Ο «Έλλην» από τη Νιγηρία να μην έχει τις παραδόσεις του; Τι διακρίσεις είναι αυτές; 


Το ίδιο και ο «Έλλην» από την Αλβανία. Όλοι «Έλληνες» είναι, σωστά; Αφού μετέχουν της «ελληνικής παιδείας» (εδώ μπορείτε να κλάψετε). Άρα είναι «Έλληνες» και μάλιστα «καλύτεροι από εμάς» (έτσι γράφουν) τους «ελληναράδες» (άκρως υποτιμητικός όρος). 


Γιατί μας ενοχλεί ένα σύμβολο που έκαναν με τα χεράκια τους επτά «ελληνόπουλα»; Για να ευλογήσουμε και τα άτιμα τα γένια μας, να υπενθυμίσουμε ότι εμείς εδώ στον ΚΟ, βλέποντας τι γίνεται σε άλλες χώρες με εμπειρία στον «πολυπολιτισμικό εμπλουτισμό» - ναι, αυτές τις «έλα μωρέ, τι μας νοιάζει εμάς τι γίνεται στην Δύση, καλά να πάθουν» χώρες - όπου διαβάζαμε για αυστηρές οδηγίες προς τα όργανα της τάξης, να μην αναφέρουν πουθενά την καταγωγή (οι «ρίζες» ντε) των δραστών για λόγους «ενσωμάτωσης» και «εξάλειψης των στερεοτύπων», κι έτσι άκουγες π.χ. την είδηση ότι ομάδα «νεαρών Γερμανών» βίασε Γερμανίδα και λοιπά, σε ανύποπτο χρόνο τα λέγαμε όλα αυτά. Ότι θα έρθει και η σειρά μας. Ότι θα έρθει η ώρα (και ήδη ήρθε) που θα διαβάζουμε π.χ. ότι μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ελλάδας – Αλβανίας ομάδα Ελλήνων συνεπλάκη με άλλη ομάδα Ελλήνων… 


Ή υπήρξε συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων που κρατούσαν την ελληνική σημαία και Ελλήνων που κρατούσαν την… αλβανική σημαία. Τόσο απλά. 

Στην φωτογραφία αυτή υπάρχει η λεζάντα "Ελβετοί στρατιώτες σχηματίζουν τον δικέφαλο αετό - το αλβανικό εθνικό σύμβολο" . Αν διαβάσετε την είδηση (2015) θα δείτε ότι υπήρχαν χλιαρές αντιδράσεις με κάποιους να λένε "εάν γίνει πόλεμος Ελβετίας - Αλβανίας (sic!) με ποιον στρατό θα πολεμήσουν"; Άλλοι όμως λένε "μπράβο τους που επέλεξαν τον ελβετικό στρατό" 

Θα σας μεταφέρω μία προσωπική εμπειρία. Πριν χρόνια είχα συναντηθεί για επαγγελματικούς λόγους με έναν Αλβανό, ο οποίος λόγω της άψογης ελληνικής προφοράς που είχε και του, ας πούμε, ελληνογενούς ονοματεπώνυμου του, μου είχε δώσει αρχικά την εντύπωση ότι ήταν Έλληνας και συγκεκριμένα Βορειοηπειρώτης. 

Όταν τον ρώτησα λοιπόν μου απάντησε κατηγορηματικά. «Όχι, δεν είμαι Βορειοηπειρώτης. Είμαι Αλβανός». Και, καθώς ήταν καλοκαίρι και φορούσε κοντομάνικο παρατήρησα μάλιστα και το τατουάζ που είχε κάνει. Ήταν ο Σκεντέρμπεης, ο εθνικός ήρωας της Αλβανίας (ο και Γεώργιος Καστριώτης). Ο άνθρωπος ήταν περήφανος για την καταγωγή του. Και συνέχισε λέγοντάς μου κάτι που με άφησε… ξερό. «Και ξέρεις κάτι;» μου είπε. 


«Εγώ πιστεύω αυτό που λένε, “Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ”»!! Έτσι ακριβώς! Πιθανόν το παιδί του να είναι σήμερα «Έλληνας». Μπορεί και να είναι ένας από αυτούς τους επτά, ή από τους επόμενους επτά και δεκαεπτά που θα ακολουθήσουν, γιατί σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλοι καθώς ο ελληνικός στρατός είναι γεμάτος από τέτοιους «Έλληνες». 


Και βέβαια μέλει να ξεσπάσει νέος «σάλος», όταν θα έχουμε «Έλληνες» αξιωματικούς να κάνουν με τα χεράκια τους τον αετό ή να προσκυνάνε σε χαλάκι ατενίζοντας προς την Μέκκα…


Τι; Θα πέσετε από τα σύννεφα; 


Ή μήπως νομίζετε ότι αυτά αποτελούν προνόμια των χωρών της Δύσης, των «έλα μωρέ, τι μας νοιάζει εμάς τι γίνεται στην Δύση, καλά να πάθουν» χωρών; Για αυτό αφήστε τον «σάλο» σας και το «σοκ» και τις κλάψες σας κι αφήστε ήσυχα τα «ελληνόπουλα». Και προπαντός συνεχίστε να στηρίζετε το κόμμα των πολιτικών κομμάτων που μοιράζει πλουσιοπάροχα ελληνικές ιθαγένειες σε «παιδιά». 


Για να το κλείσουμε: Περάστε κάποια φορά από κανέναν Δήμο και από κανένα δημοτολόγιο να δείτε τις ουρές των νέων «Ελλήνων». Και μετά νιώσετε όσο «σάλο» θέλετε.

Καλή ψήφο και μετά καλή κλάψα. 


Για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Το ότι ο Αντετοκούμπο αγαπάει την εθνική ομάδα και τιμάει την ελληνική σημαία, είναι κάτι που τον τιμάει. Δεν ξέρω όμως, τι γνώμη έχουν επί τούτου οι Νιγηριανοί. 

Πως θα σχολιάζαμε εμείς έναν Έλληνα που γεννήθηκε στην Γερμανία (άρα «Γερμανό») ο οποίος θα επέλεγε την εθνική Γερμανίας και όχι της Ελλάδας και θα τιμούσε την γερμανική σημαία; Και τέλος πάντων, ο καθένας έχει τους δικούς του κώδικες, τις δικές του αγάπες και κάνει τις δικές του επιλογές. 


Ο οπαδός του UCK Κάτσε (ΠΑΟΚ) έλαβε επίσημη πρόσκληση να γίνει «Έλληνας» και να παίξει στην εθνική Ελλάδας, αλλά αρνήθηκε επιλέγοντας την Αλβανία. 


Στην Αλβανία είναι ήρωας, όπως και ο «Ελβετός» Κασάμι που έκανε και αυτός με τα χεράκια του τον αλβανικά αετό μέσα στο Καραϊσκάκη (όπως και ο Λίλα του ΠΑΣ Γιάννενα - δες εδώ). 


Για να μην ξεχνιόμαστε στο άρθρο Μην πυροβολείτε τους Αντετοκούμπους… έγραφα: 

Και για να γίνω «κακός» και «δικηγόρος του εξαποδώ», πιο πολύ ανησυχητική για μένα από την φωτογραφία στην αρχή αυτού του άρθρου, (με τους αδελφούς Αντετοκούμπο ντυμένους στο χακί) είναι αυτή η φωτογραφία. Αν γνωρίζω καλά, η Νιγηρία δεν έχει επεκτατικές βλέψεις για την πατρίδα μου, ούτε μίσος για τον ελληνισμό.



ΚΟ



Συμμαχία με τον Λαό και όχι με το κατεστημένο


H XΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΕΡΙ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ – ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ένα πολιτικό κίνημα με ξεκάθαρες θέσεις, Ιδεολογία και έναν Κώδικα Αξιών που δεν συναντάται στα κόμματα του κατεστημένου, στα οποία κυριαρχεί η αναξιοκρατία, ο παρασιτισμός και η ιδιοτέλεια. 

Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ απευθύνει πρόσκληση σε συγκεκριμένα πρόσωπα ή «συμμετέχει σε διεργασίες για την δημιουργία νέου σχήματος».

Το Κίνημά μας διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα αυτά, που όμως εξακολουθούν να αφήνουν πίσω τους, τον απόηχο ανύπαρκτων παρασκηνιακών επαφών. Κάπου εδώ, θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη την πολιτική και να μιλήσουμε με την «γλώσσα» της Ιδέας και της Εθνικιστικής μας Τιμής.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ένα πολιτικό κίνημα με ξεκάθαρες θέσεις, Ιδεολογία και έναν Κώδικα Αξιών που δεν συναντάται στα κόμματα του κατεστημένου, στα οποία κυριαρχεί η αναξιοκρατία, ο παρασιτισμός και η ιδιοτέλεια. Ως μια γνήσια αντισυστημική δύναμη, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να συνεργαστούμε με φορείς ή και πρόσωπα του κατεστημένου, με ανθρώπους που στήριξαν με τον έναν ή άλλον τρόπο, το καθεστώς των μνημονίων.

Υπάρχει εκεί έξω ένας ολόκληρος λαός που μας περιμένει να συνεργαστούμε και να χτίσουμε μαζί του το πλειοψηφικό πατριωτικό ρεύμα που ΥΠΑΡΧΕΙ στην Ελλάδα, αλλά έχει γυρίσει οριστικά την πλάτη στις παλαιοκομματικές τακτικές και συνήθειες των «επαγγελματιών» της πολιτικής – οι οποίοι έχουν κριθεί και έχουν καταδικαστεί στην συνείδηση των Ελλήνων.

Κατανοούμε την «ανησυχία» και το «ενδιαφέρον» κάποιων για το μέλλον του Εθνικιστικού Κινήματος, αλλά αυτό βρίσκεται για πρώτη φορά στην σύγχρονη ελληνική ιστορία, στον σωστό δρόμο και με την σωστή Ηγεσία.

Εάν για κάποιους, τα διψήφια ποσοστά που καταγράφουν οι σημερινές δημοσκοπήσεις για τον Λαϊκό Σύνδεσμο δεν είναι… αρκετά, τους συμβουλεύουμε να κάνουν λίγο υπομονή και θα δουν πως πολύ σύντομα – το Εθνικιστικό Κίνημα θα κυριαρχήσει.

Υπάρχει όμως και δόλος πίσω από όλη αυτή την ιστορία: 

Στόχος του συστήματος, δεν είναι άλλος, από το να εμφανίσουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ σαν «ακόμα ένα κόμμα» χωρίς αρχές, ιδέες και συνέπεια. 

Το Κίνημά μας όμως, παραμένει η μοναδική αντισυστημική πολιτική δύναμη και αυτό το επιβεβαιώνουν οι συνεχείς παρακρατικές επιθέσεις, η βρώμικη λάσπη των ΜΜΕ και φυσικά οι πολιτικές διώξεις που συνεχίζονται, όσο κάποιοι περιμένουν… πρόσκληση για να γίνουν βουλευτές.

Για να συνοψίσουμε: Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχει ορθάνοικτες τις πόρτες της στον Λαό και αυτός είναι ο Σύμμαχος στον οποίο πιστεύουμε. Ως Εθνικιστές δεν θα θυσιάσουμε τις Ιδέες μας στον βωμό οποιασδήποτε «πολιτικής σκοπιμότητας», ούτε και σκοπεύουμε να αναπαλαιώσουμε το σάπιο πολιτικό κατεστημένο.

Δεν μας συγκινούν τα χρήματα, ούτε η πολιτική καριέρα και τα βουλευτικά έδρανα. Μας συγκινεί μόνο το δράμα που ζει τα τελευταία χρόνια η Πατρίδα μας και αγωνιζόμαστε για να βάλουμε ένα τέλος σ’ αυτήν την παρακμή.

«Όσοι Ζωντανοί» μαζί μας  
Ο παλαιοκομματισμός 
μακριά από εμάς!

ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΣ ΖΟΥΡΑΡΙ: Ε ΟΧΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ»!

school1


Με χθεσινό μου δημοσίευμα, αναρωτιόμουν γιατί να πηγαίνουν τα «εμβολιασμένα προσφυγόπουλα» στα σχολεία αποκλειστικά και μόνον των λαϊκών συνοικιών της Αθήνας, κι όχι σ’ αυτά των… ευγενών προαστίων.

Σήμερα, ο υφυπουργός Παιδείας Ζουράρις –και μπράβο του!- προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, και ως αρμόδιος επί της Παιδείας παρατήρησε πως και τα ιδιωτικά σχολεία μετέρχονται της δημόσιας εκπαίδευσης και άρα θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν παιδιά προσφύγων που τώρα φιλοξενούνται μόνο σε δημόσια σχολεία!

Μάλιστα, ο υφυπουργός αποκάλυψε ότι δε θα μείνει στα λόγια, αλλά θα κάνει σχετική εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο.

Ε, δεν πρόλαβε καλά-καλά να το πει και ακολούθησε μεγαλοπρεπέστατο άδειασμά του από τον σύντροφο υπουργό Παιδείας, που απέρριψε ασυζητητί την πρότασή του:

«Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει την αποκλειστική ευθύνη της εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων», τόνισε το υπουργείο Παιδείας. Ακολουθώντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης υλοποιεί με επιτυχία τον προγραμματισμό του στο πλαίσιο της δημόσιας εκπαίδευσης. Κάθε άλλη συζήτηση είναι περιττή. Οι απόψεις του κ. Ζουράρι είναι προσωπικές».

Έτσι, τα συντρόφια! Τα «εμβολιασμένα προσφυγόπουλα» θα πηγαίνουν μόνον στα σχολεία της φτώχειας και της δυστυχίας, κι όχι στα «καλά» σχολεία των μπούληδων της πλουτοκρατίας! Είπαμε, έχουμε κι ένα… επίπεδο! Μην τα… ισοπεδώνουμε όλα! 

Επαναλαμβάνω: όταν δω έστω κι ένα «εμβολιασμένο προσφυγόπουλο» συμμαθητή των τσιπρόπαιδων, καμμενόπαιδων, μητσοτακόπαιδων, κουτσουμπόπαιδων και πάει λέγοντας, θα κρεμάσω μια… ταμπέλα στο λαιμό μου που θα λέει «μετανοημένος ρατσιστής» και θα… υποδέχομαι «εμβολιασμένα προσφυγόπουλα» που θα πρωτοπηγαίνουν στο σχολείο!


Τα μνημόνια αποτελούν συνειδητή επιλογή ολόκληρου του «συνταγματικού τόξου»

Τα μνημόνια αποτελούν συνειδητή επιλογή ολόκληρου του «συνταγματικού τόξου»

Η ουσία της τραγικής κατάστασης στην οποία έχει φέρει την Πατρίδα και τον Λαό (και) η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τις ρίζες της στο καλοκαίρι του 2015. Την συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο Μνημόνιο την έχει συμφωνήσει ο Τσίπρας στο  Eurosummit της 12ηςπρος 13ης Ιουλίου, εκείνης της χρονιάς. Τότε, που πήρε το Υπερήφανο "ΟΧΙ" του Ελληνικού Λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και το μετέτρεψε άμεσα σε ταπεινωτικό "ΝΑΙ".
Την συμμετοχή του ΔΝΤ την ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία, η Βουλή, καθώς εκτός από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την επιδοκίμασαν και όλα τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα του «ευρωπαϊκού δρόμου». Την ζήτησε και ο Τσακαλώτος με επιστολή του προς την Λαγκάρντ, στις 24 Ιουλίου 2015. Όλα εκείνα τα κείμενα των μνημονιακών συμφωνιών του Ιουλίου-Αυγούστου 2015 έχουν ενσωματωθεί στην εγχώρια έννομη τάξη, καθώς έχουν ψηφιστεί σε νομοσχέδια. Αυτά τα κείμενα λένε ξεκάθαρά τόσο ότι αποκλείεται ονομαστική μείωση του χρέους όσο και το ότι οι δανειστές θα έχουν λόγο στην Ελλάδα μέχρι να αποπληρωθεί το χρέος.
Πέρα, όμως, από αυτό το γενικό πλαίσιο υπάρχει και πιο συγκεκριμένο πλαίσιο, το οποίο περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο. Σύμφωνα με αυτό, το λεγόμενο πρωτογενές πλεόνασμα (αυτό το πλασματικό μέγεθος, που προορίζεται για να μειώνει το χρέος) θα πρέπει να φτάσει το 3,5% το 2018 και να διατηρηθεί σ΄αυτό το ύψος «και μακροπρόθεσμα». Πόσο είναι αυτό το «μακροπρόθεσμα»;  Ο Σόιμπλε και ο Ντάϊσελμπλουμ έχουν πει για δέκα έτη. Δεν θα έχουν, όμως, πρόβλημα να μειώσουν αυτό τον χρόνο στα πέντε ή ακόμα στα τρία χρόνια. Άλλωστε, το 2021 θα έχουν όλη την άνεση να επεκτείνουν κι άλλο την μνημονιακή επιτροπεία.
Αυτό θα πραγματοποιηθεί με τα περιβόητα μεσοπρόθεσμα μέτρα αναδιάρθρωσης του χρέους, τα οποία θα έχουν ως σκοπό να ρυθμίσουν τις τοκοχρεολυτικές δόσεις σε επίπεδα που το Ελληνικό κράτος να μην κινδυνεύει με χρεοκοπία. Εννοείται ότι δεν πρόκειται να δώσουν αυτή την αναδιάρθρωση χωρίς να διατηρήσουν την επιτροπεία και χωρίς να εξασφαλίζεται η συνέχιση της σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής και της επιτροπείας. Επομένως, η όλη συζήτηση γίνεται για το ποια κυβέρνηση θα σηκώσει το βάρος αυτής της υπογραφής. Οι διεθνείς τοκογλύφοι, κρατώντας το «σταγονόμετρο» που ρυθμίζει το μέγεθος των τοκοχρεολυτικών δόσεων, έχουν την δυνατότητα να εξασφαλίσουν την επιτροπεία.
Για τα πολιτικά λαμόγια του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, είναι άλλο πράγμα να ψηφίσουν την επέκταση του «κόφτη» για τρία χρόνια και άλλο για δέκα. Στην πρώτη περίπτωση θα επιχειρήσουν να βρουν κάποιες δικαιολογίες (έστω και φαιδρές), ενώ στην δεύτερη θα ψάχνουν τρύπες να κρυφτούν, όπως κάνουν τα ποντίκια. Από την στιγμή που όλο το μνημονιακό τόξο έχει αποδεχτεί το πλαίσιο του δανεισμού και τα «δικαιώματα» τους, από την στιγμή που το εγχώριο πολιτικό και κοινωνικό κατεστημένο έχει δέσει τις τύχες της Χώρας με την απαραίτητη ύπαρξη της στη ζώνη του ευρώ, είναι δεδομένο πως ότι κερδήθηκε αυτά τα εφτά χρόνια των Μνημονίων για λογαριασμό των διεθνών τοκογλύφων δεν πρόκειται να εγκαταλειφθεί απ΄αυτούς.
Θα ξεζουμίσουν κι άλλο την Ελλάδα και τον Λαό της, χρησιμοποιώντας ως εκτελεστικά όργανα σήμερα τον Τσίπρα και αύριο τον Μητσοτάκη ή κάποιον άλλο, αν προκύψει «οικουμενική κυβέρνηση».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ