ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Έρποντας ανεβαίνουν τα σκαλιά του Χίλτον οι συριζαίοι: Υπογράφουν τα πάντα για να παραμείνουν στις καρέκλες τους


Μπορεί οι συριζαίοι να παριστάνουν τους... κινέζους συνεχίζοντας την «καραμέλα» περί μηδενικού δημοσιονομικού αντίκτυπου της νέας τους συμφωνίας, προκειμένου να έρθουν οι «θεσμοί», όμως από το πρωί στο Hilton παρελαύνουν οι υπουργοί, προκειμένου να υποβάλλουν τα σέβη τους στους τροϊκανούς.

Το πρώτο κεφάλαιο των διαπραγματεύσεων για το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων ξεκίνησε στις 10:30. 

Τη σκυτάλη πήρε μετά τις 12:30 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης με βασικό αντικείμενο ενδιαφέροντος την οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ και την πίεση από το ΔΝΤ για την πώληση του 17%.

Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ έφτασε με μεγάλη καθυστέρηση δείχνοντας την απαξία της για τους υποτακτικούς του μνημονίου και μιας και ως εκείνη την ώρα υπό συζήτηση βρισκόντουσαν ήδη τετελεσμένα. Το απόγευμα θα τεθούν επί τάπητος τα φλέγοντα θέματα του αφορολόγητου και των συντάξεων.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα περίπου 2% επί του ΑΕΠ που συνιστά τις απαιτήσεις των δανειστών που θα αφορούν μειώσεις μισθών και συντάξεων

Συγκεκριμένα πρέπει να καθοριστεί το πόσο μεγάλο είναι το κενό που βλέπουν οι Θεσμοί το 2018. Το ΔΝΤ το τοποθετεί στα 800 εκατ. ενώ η Κομισιόν στα 200-300 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες στο τραπέζι ήδη βρίσκονται σενάρια για την κάλυψη τρύπας 500 εκατ. ευρώ με τη μείωση του αφορολόγητου από τις 8.636 ευρώ που είναι σήμερα στις 7.200 ευρώ από 1.1.2018 και στις 5.900 ευρώ από 1.1.2019 (για να καλύπτονται και τα μέτρα του 2019). 

Συνολικά, αν δεν αλλάξουν οι συντελεστές, η ετήσια απώλεια πραγματικού εισοδήματος για χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους σε σύγκριση με το σημερινό καθεστώς θα φτάσει το 2019 στα 600 ευρώ.

Σήμερα επίσης θα συζητηθεί ποιο θα είναι το ύψος των περικοπών στις συντάξεις από 1.1.2019 και ποιους θα αφορούν τα λεγόμενα "αντίμετρα". 

Η κυβέρνηση φέρεται να έχει εξασφαλίσει ότι τα συνολικά μέτρα του 2019 θα είναι 400 εκατ. ευρώ λιγότερα - δηλαδή 3,2 αντί για 3,6 δισ. ευρώ- και ότι η νέα περικοπή στις συντάξεις θα εφαρμοστεί σταδιακά την τριετία 2019-2021.

Αν όμως επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι το ΔΝΤ ζητάει εξοικονόμηση τουλάχιστον 1,8 δισ. ευρώ από το Ασφαλιστικό, τότε οι περικοπές για τους υφιστάμενους συνταξιούχους θα είναι μεγάλες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ