ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

98% κατά της λαθρομετανάστευσης στο δημοψήφισμα της Ουγγαρίας! Πονοκέφαλος σε εθνομηδενιστές και συστημικά ΜΜΕ, το θεωρούν άκυρο λόγω... “μικρής συμμετοχής”


Πως τα συστημικά ΜΜΕ παρουσιάζουν το 98% της αποδοχής της άποψης του Ορμπάν στο δημοψήφισμα της Ουγγαρίας ως…φιάσκο

Τα συστημικά ΜΜΕ έχουν μια μακρόχρονη παράδοση να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα όσο και των πολιτικών σχηματισμών εκείνων με τους οποίους συμπλέουν από κοινού. 

Μετά την «κοινή πεποίθηση» όλων των ΜΜΕ του…θριάμβου της Κλίντον απέναντι στον Τραμπ (που βασίστηκε μόνο στα όσα «συμπεράσματα» έβγαλε το τόσο…αντικειμενικό CNN) έχουμε τώρα την σαφή προσπάθεια μείωσης του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος στην Ουγγαρία.

Ενώ, λοιπόν, το αποτέλεσμα των δημοψηφίσματος αποτέλεσε έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο για τον Ορμπάν και την πολιτική φύλαξης των συνόρων απέναντι στην λαθρομετανάστευση, με το πραγματικά εντυπωσιακό ποσοστό του 98%, τα ΜΜΕ εστίασαν στο γεγονός ότι η συμμετοχή στο δημοψήφισμα δεν ξεπέρασε το 50%, αλλά «περιορίστηκε» περίπου στο 43%, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίσουν το δημοψήφισμα ως «φιάσκο»…

Είναι ολοφάνερο ότι αυτό το συντριπτικό ποσοστό αποδοχής της πολιτικής του Ορμπάν δημιουργεί πονοκεφάλους στους υπηρέτες του εθνομηδενισμού, της πολυπολιτισμικότητας και της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων. 

Επειδή, λοιπόν, κάποιοι αρέσκονται «να παίζουν» με τα νούμερα (όντας οι ίδιοι «νούμερα») να τους υπενθυμίσουμε ότι οι εγχώριες βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 είχαν ποσοστό συμμετοχής μόλις 56%. Εάν, δηλαδή, ένα ακόμη 7% των ψηφισάντων δεν πήγαινε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, τότε το 51% των Ελλήνων θα απείχε.

Σ’ αυτήν την περίπτωση, άραγε, θα χαρακτήριζαν τις εκλογές ως «άκυρες»; Όχι βέβαια. Αλλά ακόμη κι αυτό το 44% που δεν ψήφισε στις προηγούμενες εγχώριες εκλογές δεν είναι αρκετό για να δείξει το μέγεθος της απαξίωσης της εκλογικής διαδικασίας; Για τους υποκριτές των εγχώριων ΜΜΕ προφανώς και όχι.

Στην περίπτωση της Ουγγαρίας βλέπουν το δέντρο (την αποχή του 57%) και χάνουν το δάσος (την αποδοχή σε ποσοστό 98% της άποψης Ορμπάν). Όπως και να έχει, όμως, η πραγματικότητα είναι σίγουρα πολύ άσχημη για τους παντός είδους οπαδούς των ανοιχτών συνόρων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ