ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΕΙΛΗ ΠΟΛΕΜΟΥ: Ξεκάθαρες επεκτατικές βλέψεις εις βάρος της Ελλάδος από τον Ερντογάν - Καμία αντίδραση από το ελλαδικό ΥΠΕΞ


Τις επεκτατικές του βλέψεις εις βάρος της χώρας μας εξέφρασε ανοιχτά και δημοσίως ο «σουλτάνος», Ερντογάν, σε συνάντηση που είχε με περιφερειακούς διοικητές της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, ο σουλτάνος ανέφερε ότι επιθυμεί την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης, γιατί με αυτήν «δώσαμε στους Έλληνες τα νησιά, που αν φωνάξεις από τις ακτές του Αιγαίου, θα ακουστείς απέναντι. Είναι αυτό νίκη;».

Αυτό αποτελεί μια ξεκάθαρη απειλή πολέμου από πλευράς της Τουρκίας, μιας και η συγκεκριμένη συνθήκη ήταν μια συνθήκη ειρήνης που συνάφθηκε μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και ορίζει τα σύνορα των δύο χωρών.

Η όποια αναθεώρησή της, την οποία λέει ότι επιθυμεί ο Ερντογάν, αποτελεί μία ξεκάθαρη απειλή πολέμου εις βάρος της χώρας μας. Παρόλα αυτά το ελλαδικό ΥΠΕΞ τηρεί σιγή ιχθύος για το ζήτημα, αντί να έχει ζητήσει την σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις απειλές του «σουλτάνου».

Επίσης θα πρέπει να γίνει υπόμνηση για τις συνεχείς παραβιάσεις της εν λόγω Συνθήκης από πλευράς τουρκίας, αφού από τον καιρό που υπεγράφη αυτή έχουν συντελεστεί συστηματικές εθνοκαθάρσεις εις βάρος των Ελλήνων που κατοικούν στην Κωνσταντινούπολη και την Μικρά Ασία, ενώ αντιστοίχως η Τουρκία προσπαθεί εδώ και δεκαετίες τον προσεταιρισμό της Ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας.


Συνεπώς, αν κάτι πρέπει να γίνει με την Συνθήκη της Λωζάνης, είναι να πάρει τους τουρκόφρονες και τους πράκτορες της Άγκυρας στην Τουρκία ο Ερντογάν και να ξεχάσει τα επεκτατικά όνειρα για «ανεξάρτητη Θράκη».