ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Γύρισε το κλίμα στις ΗΠΑ: Προηγείται πλέον ο Τραμπ έναντι της Κλίντον


Πάγωσαν τα χαμόγελα στα χείλη όλων εκείνων οι οποίοι φανταζόντουσαν έναν υγιεινό περίπατο της Χίλαρι Κλίντον έναντι του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2016.

Ήδη, ακόμη και τα πλέον συστημικά έντυπα σε Ελλάδα και εξωτερικό, αναγκάζονται να παραδεχθούν ότι η κατάσταση όχι απλώς έχει γίνει αμφίρροπη, αλλά πολύ περισσότερο ο Τραμπ έχει μια σαφή αύρα νίκης.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα γράφει η “Καθημερινή”, η οποία υπό τον τίτλο “Προηγείται με τρεις μονάδες ο Ντόναλντ Τραμπ” και υπότιτλο “Δύο νέες δημοσκοπήσεις εκτοξεύουν τα ποσοστά του, ανατρέποντας τα δεδομένα, ενώ αρχίζει το συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος”, γράφει ανάμεσα σε άλλα και τα εξής:

“Ο Τραμπ εμφανίζεται να  
έχει εκτοξεύσει τα ποσοστά του σε δύο νέες δημοσκοπήσεις: στη μία προηγείται μάλιστα της αντιπάλου του, Χίλαρι Κλίντον, με αποτέλεσμα να ανατρέπεται η εντύπωση πως η υποψήφια των Δημοκρατικών έχει άνετο προβάδισμα. 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του αμερικανικού τηλεοπτικού δίκτυου CNN, ο Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 48% έναντι 45% της Χίλαρι Κλίντον, διαφορά η οποία διευρύνεται περισσότερο όταν δίνεται η δυνατότητα στους ψηφοφόρους να επιλέξουν μεταξύ και των υπόλοιπων δύο υποψηφίων, με τον Τραμπ να συγκεντρώνει το 44% έναντι του 39% της Κλίντον. 

Η άλλη δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα διενεργήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, δείχνοντας ισόπαλους τους δύο κύριους υποψηφίους με ποσοστό 42%”.

Την ίδια στιγμή, τα εσωκομματικά προβλήματα στο στρατόπεδο του Δημοκρατικού Κόμματος αυξάνονται, με την Χίλαρι Κλίντον να δείχνει για πολλοστή φορά ότι αν κάτι την διακρίνει ανεπιφύλακτα είναι η έντονη αντιπάθεια που βγάζει το πρόσωπό της προς τα έξω. Πάλι στην “Καθημερινή” διαβάζουμε τα εξής για την φανατική φιλοσιωνίστρια Κλίντον:

“Στο μεταξύ, εξαιρετικά επισφαλής εμφανίζεται η ενότητα στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Κόμματος την πρώτη ημέρα του συνεδρίου στη Φιλαδέλφεια της Πενσιλβάνια, καθώς οι πληγές που άφησε η πικρή κούρσα για το χρίσμα δείχνουν να μην έχουν επουλωθεί. 

Παρότι ο Μπέρνι Σάντερς δήλωσε ότι υποστηρίζει την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον πριν από δύο εβδομάδες κατά τη διάρκεια κοινής τους εμφάνισης στο Πόρτσμουθ του Νιου Χαμσάιρ, πολλοί υποστηρικτές του μέσα στο κόμμα και πολλοί οπαδοί της καμπάνιας του δεν συμμερίζονται τη στάση του. 

Επίσης, η ήδη υπάρχουσα αντιπάθειά τους προς το πρόσωπο της Χίλαρι Κλίντον επιδεινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η διαρροή ενός αριθμού email από το εσωτερικό των Δημοκρατικών έφερε στο φως ντροπιαστικά στοιχεία αναφορικά με τις εσωκομματικές διαδικασίες, βάσει των οποίων το υποτιθέμενα ουδέτερο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος ήταν εχθρικά διακείμενο απέναντι στην υποψηφιότητα Σάντερς κατά τη διάρκεια της προκριματικής διαδικασίας”.

Χαρακτηριστικό, μάλιστα, του πολύ δυσχερούς κλίματος για την Κλίντον είναι ότι, όπως γράφει η “Καθημερινή”, αρκετοί οπαδοί του Μπέρνι Σάντερς “δείχνουν να είναι απόλυτοι στο ότι δεν θα ψηφίσουν τη Χίλαρι Κλίντον, δηλώνοντας ότι μια κυβέρνηση της τελευταίας φαντάζει πιο αρνητική από μια κυβέρνηση υπό τον 70χρονο μεγιστάνα”. 

Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου, αλλά είναι δεδομένο ότι ο Τραμπ είναι πλέον εκείνος ο οποίος βρίσκεται σε σαφή θέση ισχύος απέναντι στην Κλίντον.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ