ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Τι κρύβουν και δεν δημοσιοποιούν τα πρακτικά της σύσκεψης του περσινού Ιουλίου;



Επανερχόμαστε στο ζήτημα της μη δημοσιοποίησης των πρακτικών στις συσκέψεις στο Προεδρικό Μέγαρο, γιατί αποτελεί ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. 

Μετά τον «μαϊντανό» Λεβέντη, ο οποίος περιγράφει με τον γνωστό φαιδρό τρόπο καφενειακού κουτσομπολιού που τον… καθιέρωσε στην εγχώρια πολιτική σκηνή το τι ελέχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην σύσκεψη που μετέτρεψε το ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού σε Ναι, ήρθε η σειρά του Θεοδωράκη, ο οποίος έκανε το ίδιο με ανάρτησή του στο Facebook!

«Το κλίμα ήταν πολύ βαρύ… ο Τσίπρας σε όχι και πολύ καλή κατάσταση… απαντούσε χωρίς όρεξη και χωρίς σιγουριά…» και άλλα παρομοίου είδους διανθίζουν το… ρεπορτάζ, σκοπός του οποίου προφανώς είναι να μας πληροφορήσει ότι χάρη στην ψυχραιμία του… Σταύρακα δεν υπήρχε γενική κατάρρευση του πολιτικού συστήματος της Χώρας. 

Μέχρι και το 2012, τα πρακτικά των συσκέψεων των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δίνονταν πάντα στην δημοσιότητα.

Την αρχή έκανε ο Χρήστος Σαρτζετάκης, ο οποίος έδωσε στην δημοσιότητα τα πρακτικά που οδήγησαν στον σχηματισμό της πρώτης μεταπολιτευτικά οικουμενικής κυβέρνησης Ζολώτα το 1989. 

Έτσι, λοιπόν, μάθαμε ότι την ώρα που ΝΔ και ο ενιαίος τότε Συνασπισμός (ΚΚΕ και ΕΑΡ) είχαν παραπέμψει τον Ανδρέα Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο, κατηγορώντας τον ανοιχτά ότι ήταν απατεώνας και λαμόγιο που τα έπαιρνε από τον Κοσκωτά, στην σύσκεψη μιλούσαν μεταξύ τους με μεγάλη οικειότητα («Ανδρέα μου», «Κώστα μου», «Χαρίλαε», τα μικρά ονόματα, δηλαδή, των Παπανδρέου, Μητσοτάκη, Φλωράκη), δείχνοντας έτσι το μέγεθος της υποκρισίας και της κοροϊδίας τόσο προς τους ψηφοφόρους τους όσο και προς τον υπόλοιπο Ελληνικό Λαό.

Το έκανε και ο Παπούλιας με τα πρακτικά που δεν έδωσαν κυβέρνηση τον Μάιο του 2012 και οδήγησαν σε προκήρυξη νέων εκλογών τον επόμενο μήνα. 

Επί προεδρίας Παυλόπουλου, μολονότι έχουν γίνει οι περισσότερες συσκέψεις αρχηγών από κάθε άλλη φορά, πρακτικά στην δημοσιότητα δεν έχουν δοθεί. 

Αν μάλιστα αληθεύει αυτό το οποίο γράφει ο Θεοδωράκης, ότι δηλαδή κάποια στιγμή έδιωξαν τους πρακτικογράφους, τότε έχουν πραγματικά εγκληματήσει εναντίον της Πατρίδας, του Λαού και της Ιστορίας! Έσβησαν τα ίχνη τους, εν πλήρη γνώση τους ότι κάτι εγκληματικά αντεθνικό ετοιμάζουν. 

Όπως και να έχει, αποτελεί απαίτηση κάθε Συνειδητοποιημένου Έλληνα, ο οποίος νοιάζεται για το σήμερα και πολύ περισσότερο για το αύριο του Τόπου, το να δοθούν το συντομότερο δυνατόν στην δημοσιότητα τα πρακτικά. 

Ακριβώς για να διαβάσουμε τι ειπώθηκε μέχρι την στιγμή κατά την οποία αποφάσισαν να διώξουν τους πρακτικογράφους και πως κατέγραψαν την τελική τους απόφαση, με την οποία οδήγησαν σε ένα ακόμη ξεπούλημα την Πατρίδα και τον Λαό.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ