ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: «H Ευρωπαϊκή Ένωση απέτυχε»

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: «H Ευρωπαϊκή Ένωση απέτυχε»


Δεν είναι οικονομικός παράδεισος η Ε.Ε. ούτε η Ιθάκη των λαών το ευρώ - Ο ευρωσκεπτικισμός γιγαντώνεται στην Ευρώπη, η Ε.Ε. και το ευρώ έχουν αποτύχει

- Ιστορική η απόφαση της Βρετανίας να γυρίσει την πλάτη στην ΕΕ. Πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι η δεύτερη οικονομία της Ευρώπης, η Βρετανία, είπε όχι στην ΕΕ;

Ν.Γ.Μιχαλολιάκος: 

Πρωτίστως χαιρετίζουμε το Brexit. Παρά την προπαγάνδα τρόμου, παρά τις στημένες δημοσκοπήσεις, παρά τις απειλές και την τρομολαγνεία, τι συνέβη στην Βρετανία; Είπε ΟΧΙ με διαφορά στην Ε.Ε. και τι συνέβη; Οι τιμές των ομολόγων αυξήθηκαν, η Βρετανία δανείζεται φθηνότερα μετά το Brexit παρά προ του Brexit και το χρηματιστήριο κάλυψε τις αρχικές ζημίες. Οι βρετανοί είπαν όχι στην τοκογλυφία των Βρυξελλών. Το Brexit δεν ήταν μια αντίδραση, είναι δομικό στοιχείο των λαών που λένε «ΟΧΙ» στην λάθος πορεία της Ευρώπης. 

Για την ιστορία, να αναφέρω ότι όλα τα δημοψηφίσματα που έγιναν στην Ευρώπη, ήταν κατά της ΕΕ: Στην Βρετανία είπαν όχι στην ΕΕ. 

Στην Γαλλία είπαν όχι στο ευρωσύνταγμα. Στην Ολλανδία παρομοίως. Στην Ελλάδα οι πολίτες είπαν όχι στο πρόγραμμα Γιούνκερ στο μνημόνιο λιτότητας. Όποιο δημοψήφισμα και αν έγινε στην Ευρώπη, ηττήθηκε η ενωμένη Ευρώπη. 

Αυτό δεν προβληματίζει κανένα;



- Πού αποδίδετε τον ευρωσκεπτικισμό;

Η ΕΕ έχει αποτύχει. Έχει αποτύχει η οικονομία και το νόμισμα. Ποιοι αγωνίζονται να κρατήσουν ζωντανή την ΕΕ; Οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών και όχι οι λαοί. Οι λαοί είδαν την σημαίνει ενωμένη Ευρώπη και δεν τους αρέσει…

- Η Ελλάδα δεν είναι Βρετανία. Η Βρετανία έχει εθνικό νόμισμα και εθνική παραγωγή. Υπάρχει μέλλον της Ελλάδος εκτός ευρώ;

Η Ελλάδα όντως δεν έχει εθνική παραγωγή, αλλά είχε εθνική παραγωγή, βιομηχανία, αγροτικό τομέα, είχε βιομηχανικά προϊόντα. Ολα κατέρρευσαν. 

Αν η Ελλάδα είχε εθνικό νόμισμα και εθνική παραγωγή, οι πολίτες αυτής της χώρας θα ευημερούσαν σε σχέση με την μιζέρια της λιτότητας. Όμως η Ελλάδα τώρα δεν μπορεί να είναι αυτάρκης και να διαθέτει εθνικό νόμισμα. 

Έτσι για την ώρα θα πρέπει η παραμονή της Ελλάδος στο ευρώ να πραγματοποιηθεί με όρους που η Ελλάδα θα προτείνει. Δεν είναι ο οικονομικός παράδεισος η ευρωζώνη ούτε η Ιθάκη των λαών το ευρώ.

- Η δεύτερη αξιολόγηση περιγράφεται ως Γολγοθάς για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Θα περάσει αυτόν τον πολιτικό σκόπελο;

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ηττηθεί ιδεολογικά και πολιτικά. 

Εγκλωβίστηκε στα μνημόνια και για να επιβιώσει πολιτικά δίνει μάχη με την ΝΔ για το ποιο κόμμα είναι περισσότερο μνημονιακό. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπουλάει δημόσια περιουσία όπως ο ΟΛΠ, και ξέρετε με ποια συμφωνία, να συμμετέχει στο 3,5% των κερδών. Αυτό δεν ονομάζεται οικονομική επιτυχία αλλά παταγώδης αποτυχία. 

Από την άλλη πλευρά η ΝΔ έχει στηρίξει πλήρως τα μνημόνια και προπαγανδίζει ότι μάχεται κατά του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη αντέχει γιατί έχει απέναντί του μια ΝΔ που μνημονιακά ταυτίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως μπορώ να προβλέψω ότι ο πολιτικός χρόνος κυλάει υπέρ της Χρυσής Αυγής. Τα υπόλοιπα κόμματα «δουλεύουν» για την Χρυσή Αυγή.

- Μέχρι τώρα η Χρυσή Αυγή δεν έχει πάρει θέσει για την απλή αναλογική. Ποια είναι η θέση σας;

Θα μου επιτρέψετε να πω ότι την θέση της Χρυσής Αυγής θα την παρουσιάσω στην Βουλή όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή. Πάντως κανείς μέχρι τώρα δεν μας έχει ζητήσει την άποψή μας, παρ΄ ότι είμαστε το τρίτο κόμμα στην ελληνική βουλή και θα είμαστε το τρίτο κόμμα με αυξημένα ποσοστά, όπως αποδεικνύουν οι δημοσκοπήσεις. Πολλοί προπαγανδίζουν ότι με απλή αναλογική θα έχουμε ακυβερνησία. Τώρα που έχουμε κυβέρνηση, αισθάνεται κανείς πολίτης υπερήφανος για την δραματική πορεία της Ελλάδος; 

Οι πολίτες συγκλονίστηκαν από την σταθερότητα!

Η πολιτική σταθερότητα έφερε την κατάρρευση του χρηματιστηρίου. 

Η πολιτική σταθερότητα έφερε το οικονομικό χάος του 2004. 

Η πολιτική σταθερότητα έφερε την οικονομική χρεοκοπία. 

Η πολιτική σταθερότητα έφερε το δεύτερο υψηλότερο χρέος παγκοσμίως 

Η πολιτική σταθερότητα έφερε 3 μνημόνια και 3 προγράμματα πολιτικής σταθερότητας. 

Τα περί σταθερότητας είναι παραμύθια. 

Η Χρυσή Αυγή θα σταθμίσει τα δεδομένα, θα αξιολογήσει και εθνικά ζητήματα όπως την μουσουλμανική μειονότητα και άλλα, και θα πάρει θέσει για την απλή αναλογική.

bankingnews.gr

Συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Εμπρός"


Ιούλιος 1964: Όταν ο «εθνάρχης» Μακάριος τορπίλιζε την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα

Ιούλιος 1964: Όταν ο «εθνάρχης» Μακάριος τορπίλιζε την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα



Επέτειος της επιχείρησης ανατροπής του Μακαρίου σήμερα (το 1974) και είναι σίγουρο ότι για μια ακόμη χρονιά θα ακούσουμε την μονόπλευρη «ενημέρωση» για το τι έγινε τότε στην Κύπρο. Επ’ ευκαιρία, λοιπόν, αυτής της επετείου θα ασχοληθούμε με τα όσα έγιναν έναν άλλο Ιούλιο, αυτόν του 1964, στην Κύπρο, όταν εξαιτίας του «εθνάρχη» Μακαρίου απετράπη η Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

Πρόκειται για το περιβόητο «Σχέδιο Άτσεσον» το οποίο πήρε την ονομασία του από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Ντιν Άτσεσον. 

Στις αρχές Ιουλίου 1964, στην Γενεύη, άρχισαν διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με σκοπό την αποτροπή του πολέμου ανάμεσά τους, λόγω του κυπριακού ζητήματος. Στις συνομιλίες αυτές συμμετείχε ο Άτσεσον, με σκοπό την εξεύρεση λύσης. Ο Μακάριος αρνήθηκε να συμμετάσχει στις συνομιλίες αυτές, για λόγους που δεν εξήγησε επαρκώς.

Το ήδη τεταμένο κλίμα που είχε δημιουργηθεί από τον Νοέμβριο του 1963 επιδεινώθηκε, όταν ο Μακάριος δήλωσε ότι θα ζητήσει την βοήθεια της Σοβιετικής Ένωσης, σε περίπτωση τουρκικής εισβολής. 


Οι ΗΠΑ, για τους δικούς τους πολιτικούς λόγους κυριαρχίας στην περιοχή, δεν επιθυμούσαν ούτε τον πόλεμο Ελλάδος – Τουρκίας, αλλά ούτε και την μετατροπή της Κύπρου σε «Κούβα» της Μεσογείου. 

Στην δεδομένη χρονική στιγμή, ένα ανεξάρτητο κυπριακό κράτος δεν εξυπηρετούσε τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή. Η λύση που υιοθέτησαν τότε οι ΗΠΑ ήταν η Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.


Ο Άτσεσον, λοιπόν, πρότεινε ένα σχέδιο Ένωσης, το οποίο, στην τελική του μορφή, προέβλεπε τα εξής:

α)Την άμεση Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα και την αναγνώριση της Ελληνικής Κυριαρχίας.

β)Την διοίκηση της Μεγαλονήσου από Ελληνοκύπριο, ο οποίος θα κατείχε θέση υπουργού της Ελληνικής κυριαρχίας.

γ)Την τοποθέτηση τουρκοκύπριου έπαρχου σε δύο επαρχίες.

δ)Την μίσθωση της χερσονήσου της Καρπασίας, για 50 χρόνια, από τους τούρκους.

ε)Την επανεγκατάσταση των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γεώργιος Παπανδρέου αποδέχθηκε το Σχέδιο Άτσεσον, λέγοντας μάλιστα την εξής χαρακτηριστική φράση: 

«Μας χαρίζουν πολυκατοικία, με τον όρο να τους νοικιάζουμε την σοφίτα». Όλως περιέργως, όμως, ο «εθνάρχης» Μακάριος διαφώνησε με το σχέδιο, διεκδικώντας πλήρη ανεξαρτησία της Κύπρου, εξυπηρετώντας έτσι μόνο τα δικά του αρχομανή στενά συντηρητικά συμφέροντα

Η Ελληνική κυβέρνηση αναγκάστηκε να ανακαλέσει την απόφασή της, δεχόμενη τα επικριτικά σχόλια των ΗΠΑ για τις παλινωδίες της.

Στην συνέχεια, απέρριψε το σχέδιο και η Τουρκία, η οποία αντελήφθη τι ακριβώς σημαίνει και είδε ότι μια «ανεξάρτητη» Κύπρος θα ήταν μια πολύ πιο εύκολη λεία για την εισβολή της, η οποία πραγματοποιήθηκε δέκα χρόνια αργότερα. 

Δυστυχώς, ο Γεώργιος Παπανδρέου (του οποίου η Ιστορία θα καταγράψει τον θετικό ρόλο για την αποστολή στην Κύπρο Ελληνικής Μεραρχίας) στερείτο της απαραίτητης πυγμής για την λήψη γενναίων αποφάσεων, ενώ ο Μακάριος αποδείχθηκε ως ο μοιραίος αρνητικός παράγοντας, στην προσπάθειά του να εξυπηρετήσει μόνο τα σχέδιά του για εξουσία.

Η εξέλιξη του Κυπριακού ζητήματος, με την αποτυχημένη απόπειρα ανατροπής του Μακαρίου στις 15 Ιουλίου 1974 και την μετέπειτα τουρκική εισβολή στις 20 του μηνός (κι αφού την προηγούμενη ημέρα ο «εθνάρχης» Μακάριος καλούσε, επί της ουσίας, τους τούρκους να εισβάλουν, μιλώντας στον ΟΗΕ) απέδειξε το τεράστιο σφάλμα απόρριψης του σχεδίου Άτσεσον.

Γιώργος Μάστορας


Το θράσος του Πρετεντέρη και ο πανικός του συστήματος για την άνοδο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Το θράσος του Πρετεντέρη και ο πανικός του συστήματος για την άνοδο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Η συνεχής άνοδος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ οδηγεί τους διαφόρους ψευτοδημοκράτες του «συνταγματικού τόξου» στην αποκάλυψη του πραγματικού τους εαυτού. Μετά το παραλήρημα του εθνομηδενιστή Χριστόπουλου στην «Καθημερινή» είχαμε μια σχετικά ανάλογη «αλά καρτ» ευαισθησία, από τον γνωστό εκσυγχρονιστή (και λαομίσητο) οπαδό των Μνημονίων, δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη. Γράφοντας στα «Νέα» σχετικά με τον νέο εκλογικό νόμο λέει, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει σανίδα σωτηρίας και πλην Λεβέντη ή Μιχαλολιάκου δεν κυκλοφορούν πολλοί υποψήφιοι σωτήρες του. Ο κυνισμός τους άλλωστε περισσεύει. Ο Βούτσης, ας πούμε, δήλωσε για τη Χρυσή Αυγή ότι δεν υπάρχουν «μη ευπρόσδεκτοι ψήφοι» - να υπενθυμίσω απλώς ότι το 2014 ο Σταύρος Δήμας δήλωνε ότι δεν θα δεχθεί να εκλεγεί πρόεδρος με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής. Είναι προφανώς η διαφορά ανάμεσα σε ένα αίσθημα δημοκρατικής αξιοπρέπειας και σε μια ξεδιάντροπη αντίληψη της πολιτικής. Και είναι τόσο θρασείς στον κυνισμό τους ώστε κατηγορούν δημοσίως κι επισήμως τα δημοκρατικά κόμματα επειδή δεν ψηφίζουν την απλή αναλογική προκειμένου να αποτραπεί “η παλινόρθωση του καθεστώτος”».
Μέσα σε λίγες μόλις γραμμές κρύβεται ο κυνισμός, η ξεδιαντροπιά και το θράσος του Πρετεντέρη και των ομοίων του, για να χρησιμοποιήσουμε τους ίδιους ακριβώς χαρακτηρισμούς που έχει στο άρθρο του και ο υπάλληλος του ΔΟΛ. Πολύ επιλεκτική άποψη για την Δημοκρατία έχει ο «πολύς» Πρετεντέρης. Η Τρίτη Πολιτική Δύναμη του Τόπου, με εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους, αντιμετωπίζεται (επομένως και οι ψηφοφόροι της) με τον πλέον αντιδημοκρατικό τρόπο.
Όσο για τον Σταύρο Δήμα, η απαράδεκτη και ελεεινή δήλωσή του, τον Δεκέμβριο του 2014, δείχνει γιατί κάποτε κάποια εφημερίδα είχε αμφισβητήσει ευθέως την ευφυία του… Θα έπρεπε, όμως, ο υβριστής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Πρετεντέρης, να γνωρίζει ότι «ξεδιάντροπη αντίληψη της πολιτικής» και έλλειψη στο «αίσθημα δημοκρατικής αξιοπρέπειας» σημαίνει η απαξίωση και η περιφρόνηση μιας Λαοφιλούς πολιτικής δύναμης, μόνο και μόνο επειδή αυτή δεν συνάδει πολιτικά με τα υπόλοιπα κόμματα και επειδή δεν προσκυνά τους «νταβατζήδες» των καθεστωτικών ΜΜΕ, τα οποία αν και καταχρεωμένα επιθυμούν να ελέγχουν τα πάντα στον Τόπο.
Μιας, λοιπόν, και χρησιμοποιεί τον τίτλο «Πανικός» στον τίτλο του κειμένου του ο Πρετεντέρης, αυτός ο τίτλος είναι αναμφίβολα ο πλέον κατάλληλος για να περιγράψει το αίσθημα πανικού που διακατέχει όλες τις πλευρές του «συνταγματικού τόξου» απέναντι στην συνεχόμενη και ασταμάτητη άνοδο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ