ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Ανάλυση Bankingnews: “Τρίτος πόλος εξουσίας η Χρυσή Αυγή - 10% με ανοδικές τάσεις βλέπει κορυφαίος δημοσκόπος”



Μία πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση, που βασίζεται σε δημοσκοπικά ευρήματα, που κρύβουν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, παρουσιάζει σήμερα η έγκριτη ιστοσελίδα bankingnews.gr:

Τρίτος πόλος εξουσίας η Χρυσή Αυγή

Μπορεί η ηγεσία της Χρυσής Αυγής να συνεχίζει να δικάζεται σε μια δίκη παρωδία, μπορεί ακόμη στην Βουλή να τους κατηγορούν «είστε εγκληματίες» μπορεί να είναι παντελώς αποκομμένοι από τα μέσα ενημέρωσης, μπορεί να μην έχουν κρατική χρηματοδότηση αλλά η Χρυσή Αυγή έχει εδραιώσει την τρίτη θέση με προοπτική να ξεπεράσει ακόμη και το ποσοστό των ευρωεκλογών. 

Η Χρυσή Αυγή μετά την προφυλάκιση της ηγεσίας και βουλευτών άρχισε να φθείρεται πολιτικά και δημοσκοπικά. Ωστόσο κατάφερε να κρατήσει την 3η θέση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.

Με την μεταμόρφωση του ΣΥΡΙΖΑ σε μνημονιακό κόμμα και την στροφή της ΝΔ προς το κέντρο σε συνδυασμό με την μεταναστευτική κρίση η Χρυσή Αυγή πάλι ανακάμπτει. Η άνοδος αυτή δεν είναι συγκυριακή, είναι πολίτες που απηύδησαν από τα άλλα κόμματα και στρέφονται στην Χρυσή Αυγή.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής και η στενή του ομάδα υπό τον Η. Κασιδιάρη έχουν ακολουθήσει μια στοχευμένη στρατηγική που αποδίδει. Χτυπούν επικοινωνιακά σε πολύ νευραλγικές περιόδους, μπορεί να κερδίζουν αρνητική διαφήμιση αλλά… διαφημίζονται. 

Ταυτόχρονα η απομόνωση από τα μέσα ενημέρωσης ξεκάθαρα έχει ευνοήσει την Χρυσή Αυγή, καθώς περνάει στην αντίληψη της κοινωνίας ότι σκόπιμα τους φιμώνουν.

Η Χρυσή Αυγή χρειάζεται μια διεύρυνση, όχι όμως ιδεολογική αλλοίωση, ο εθνικισμός πρέπει να είναι ο πυρήνας της πολιτικής της θέσης. Η Χρυσή Αυγή αρχικά την χαρακτήρισαν "νεοναζιστική οργάνωση". 

Όταν το επιχείρημα εφθάρη την είπαν ακροδεξιά. Όταν αποδείχθηκε πολυσυλλεκτική άρχισαν οι επικριτές να ανακυκλώνουν παλιές κατηγορίες και καταγγελίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία ηθική υπεροχή έναντι της Χρυσής Αυγής, καθώς η Χρυσή Αυγή έχει παραμείνει αντιμνημονιακή. Οι εκκρεμότητες με την δικαιοσύνη πρέπει να κλείσουν, η Χρυσή Αυγή επιθυμεί πρώτη να κλείσουν, καθώς εφόσον αθωωθούν θα αποκτήσουν ισχυρό ηθικό και πολιτικό πλεονέκτημα. 

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι πολύ πιθανό να ευνοούνται από την διαιώνιση της δικαστικής εμπλοκής της Χρυσής Αυγής.

Προφανώς και η Χρυσή Αυγή χρειάζεται πολλά για να μετεξελιχθεί σε κόμμα εξουσίας, αλλά σε αυτή την φάση έχει εδραιώσει την τρίτη θέση.

Κορυφαίος δημοσκόπος πάντως προβλέπει ότι αν συνεχιστεί η τάση αύξησης των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, τότε μπορεί να βρεθεί στο 9,5% με 10% δηλαδή ποσοστά κοντά ή πάνω από τις ευρωεκλογές.