ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

ΣΑΡΩΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ...

ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΣΤΙΣ... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: ΣΑΡΩΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ...



Οι τελευταίες αδημοσίευτες δημοσκοπήσεις για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία, που διεξάγεται αύριο Κυριακή, φέρουν τον νικητή του πρώτου γύρου της 24ης Απριλίου, τον υποψήφιο του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων Νόρμπερτ Χόφερ, να προηγείται του αντιπάλου του Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, υποψήφιου των Πράσινων, ο οποίος ωστόσο, μέσα στα τελευταία εικοσιτετράωρα φαίνεται να μειώνει σημαντικά την μεταξύ τους απόσταση.

Καθ’ όσον την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές δεν δημοσιεύονται δημοσκοπήσεις, η αυστριακή εφημερίδα "Έστεράιχ", επικαλείται στο σημερινό της φύλλο, αποτελέσματα δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα για λογαριασμό της, επισημαίνοντας πως η αγωνία για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής είναι η πλέον έντονη από ποτέ.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της εφημερίδας, εάν ληφθούν υπόψιν όλοι οι ψηφοφόροι, δηλαδή κι εκείνοι που δεν είναι σίγουρο εάν την Κυριακή θα προσέλθουν στις κάλπες, ο Νόρμπερτ Χόφερ προηγείται με ένα ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ 49 - 57%, ενώ αντίστοιχα ο Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν περιορίζεται στο 43 - 51%.

Λαμβάνοντας υπόψη τους ψηφοφόρους που σίγουρα θα ψηφίσουν την Κυριακή, τότε οι δύο υποψήφιοι έχουν τις ίδιες πιθανότητες και το ποσοστό για τον καθένα κυμαίνεται μεταξύ 45 - 55%.

Σε μία τρίτη περίπτωση, των ψηφοφόρων που έχουν ήδη αποφασίσει ποιον θα ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο, ο Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν προηγείται με ποσοστό 45 - 56%, έναντι 44 - 54% του Νόρμπερτ Χόφερ, κάτι που σημαίνει, σύμφωνα με τους αναλυτές της δημοσκόπησης, πως όσο χαμηλότερο είναι το ποσοστό συμμετοχής τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες επικράτησης του υποψήφιου των Πράσινων.

Στην ίδια δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από την προχθεσινή ανακοίνωση της υποστήριξης της τρίτης του πρώτου γύρου Ιρμγκαρντ Γκρις (που είχε λάβει ποσοστό 19%) προς τον Βαν Ντερ Μπέλεν, διαπιστώνεται ότι ένα 55 - 75% των ψηφοφόρων της θα επιλέξουν μεθαύριο τον ίδιο και μόνον ένα 25 - 45% τον αντίπαλό του, τον Νόρμπερτ Χόφερ.

Επίσης και οι ψηφοφόροι του τέταρτου στον πρώτο γύρο, του υποψήφιου των Σοσιαλδημοκρατών Ρούντολφ Χούντστορφερ (11,3%), φέρεται να υπερψηφίζουν τον υποψήφιο των Πράσινων σε ποσοστό 68 - 96%, ενώ οι ψηφοφόροι του πέμπτου του πρώτου γύρου, Αντρέας Κολ (11,1%), υποψηφίου του συγκυβερνώντος -με τους Σοσιαλδημοκράτες- συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, φέρεται να μοιράζονται και οι μισοί από αυτούς να ψηφίζουν τον Νόρμπερτ Χόφερ και οι άλλοι μισοί τον Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν.

Η κύρια αιτία της μη δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων βρίσκεται στο γεγονός της παταγώδους αποτυχίας των δημοσκοπήσεων κατά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 24 Απριλίου, καθώς όλες τους έφεραν ως την τελευταία στιγμή να διεξάγεται μία μάχη "στήθος με στήθος" για την πρώτη θέση, ανάμεσα σε τρεις υποψήφιους, τον Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, που φερόταν να προηγείται σταθερά με ένα 25 - 26%, με δεύτερο τον Νόρμπερτ Χόφερ με ποσοστό 24% και τρίτη την εμφανιζόμενη με ποσοστό 20 - 21%, ανεξάρτητη υποψήφια Ίρμγκαρντ Γκρις.

Σχετικά μεγάλες ήταν οι αποκλίσεις των δημοσκοπήσεων από το τελικό αποτέλεσμα και για τον Ρούντολφ Χούντστορφερ, ενώ ελάχιστη ήταν η διαφορά ανάμεσα στα ευρήματα και στο αποτέλεσμα της κάλπης, για τον Αντρέας Κολ, όπως και για τον έκτο των υποψηφίων, τον Ρίχαρντ Λούγκνερ, που βρέθηκε στο 2,3%.

"Ηττημένες" υπήρξαν και οι δημοσκοπήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί στην διάρκεια του προεκλογικού αγώνα για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στην Βιέννη, τον περασμένο Οκτώβριο.

Και τότε, έφεραν να γίνεται μάχη "στήθος με στήθος" ανάμεσα στον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών, τον δήμαρχο και τοπικό κυβερνήτη στη Βιέννη, Μίχαελ Χόιπλ και στον αρχηγό του Κόμματος των Ελευθέρων Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, οι οποίοι τελικά στο αποτέλεσμα της κάλπης, απείχαν εννέα μονάδες μεταξύ τους, με τον Μίχαελ Χόιπλ να αναδεικνύεται νικητής και να παραμένει στην θέση του, την οποία διατηρεί ανελλιπώς εδώ και 22 χρόνια, από το 1994.

www.matrix24.gr


13,5% η Χρυσή Αυγή 
σε δημοσκόπηση 
του καθηγητή Πανά