ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΕΦΕΡΑΝ ΝΥΧΤΑ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΤΕΡΑΣ 7.000 (ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ) ΣΕΛΙΔΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ!



Πολυνομοσχέδιο - κόλαφος: 6000 σελίδες μνημονιακού ξεπουλήματος και οικονομικού αφανισμού των Ελλήνων







Ούτε να εκτυπώσουν δεν μπορούν οι υπηρεσίες της βουλής το ογκωδέστατο μνημονιακό πολυνομοσχέδιο του Σύριζα και σύμφωνα με πληροφορίες θα διανεμηθεί στους βουλευτές σε ηλεκτρονική μορφή (DVD).

Είναι αμφίβολο ακόμα και αν θα καταφέρουν να το αναρτήσουν στην ιστοσελίδα της Βουλής, καθώς πρόκειται για ένα πολυνομοσχέδιο, που περιλαμβάνει 16 επιμέρους νομοσχέδια, συνολικού όγκου 6.000 σελίδων!

Ο πολυδιαφημισμένος "κόφτης" που είναι το μέσο των τοκογλύφων για την δέσμευση του εθνικού πλούτου της Ελλάδος πρόκειται να έρθει με τροπολογία - αλεξίπτωτο της τελευταίας στιγμής, καθώς ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί η μορφή του στις δήθεν διαπραγματεύσεις με τους τοκογλύφους - δανειστές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αυτόματος μηχανισμός (κόφτης) θα λειτουργεί ως εξής: 

Τον Απρίλιο κάθε έτους ανακοινώνονται τα στοιχεία της Eurostat για το προηγούμενο έτος. 

Αν η Ελλάδα βρίσκεται εντός των στόχων της συμφωνίας, κανένα απολύτως μέτρο δεν λαμβάνεται. 

Αν η Ελλάδα βρίσκεται κάτω του στόχου που έχει τεθεί, τότε θα εκδίδεται προεδρικό διάταγμα με το οποίο θα μειώνονται οι δαπάνες σε συγκεκριμένους κωδικούς. 

Σε περίπτωση εφαρμογής του μηχανισμού αυτή θα αφορά στους ήδη συμφωνημένους από το καλοκαίρι δημοσιονομικούς στόχους.

Τι περιλαμβάνει το μνημονιακό πολυνομοσχέδιο

- Φορολόγηση του ενεργητικού όλων των Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες (ΟΣΕΚΑ). Αυτό σημαίνει πως για πρώτη φορά οι ΑΕΔΑΚ, οι ΑΕΕΑΠ και οι ΑΕΕΧ θα φορολογηθούν «πάνω» στο ενεργητικό τους και σε κάποιες περιπτώσεις η επιβάρυνση είναι ιδιαίτερα σημαντική.

- Έρχονται αλλαγές στη φορολογία των Ι.Χ. αυτοκινήτων και των λοιπών οχημάτων από την 1η Ιουνίου 2016 και συγκεκριμένα: 

α) Ο υπολογισμός του τέλους ταξινόμησης θα γίνεται με βάση τη λιανική τιμή (προ φόρων) και τις εκπομπές ρύπων, με προοδευτική αναπροσαρμογή των συντελεστών. Στο τέλος ταξινόμησης θα ενσωματωθεί και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης.

β) Υπολογισμό τεκμηρίων διαβίωσης με βάση τις λιανικές τιμές πώλησης.

- Επιβολή τέλους 5% στους λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας, από την 1η Ιουνίου ή από τη νέα χρονιά.

- Επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στον εισαγόμενο καφέ, από την 1/1/2017.Οι επιβαρύνσεις στη λιανική θα ξεπερνούν το 20%.

- Αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα. Η βενζίνη θα αυξηθεί 5 λεπτά το λίτρο, ενώ το πετρέλαιο κίνησης περίπου 8 λεπτά το λίτρο.

- Αυξήσεις στους φόρους που επιβαρύνουν τις τιμές των τσιγάρων. Εκτιμάται ότι η αύξηση θα είναι 1 ευρώ στο πακέτο.

- Ειδικός φόρος κατανάλωσης στα ηλεκτρονικά τσιγάρα και συγκεκριμένα στα υγρά που θα επιφέρει αύξηση 1 ευρώ στο μπουκαλάκι.

- Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην μπίρα και κατάργηση του ειδικού καθεστώτος έκπτωσης 50% στον ΕΦΚ για τις εταιρείες οινοπνευματωδών ποτών που εδρεύουν στα Δωδεκάνησα, από την 1η Ιουνίου.

- Αύξηση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24% από την 1η Ιουλίου 2016.

- Επιβολή τέλους 10% στη συνδρομητική τηλεόραση, από την 1η Ιουλίου ή από τον Ιανουάριο του 2017.

- Επιβολή τέλους ανά διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, από το 2018.

- Αύξηση του φόρου στα μικτά κέρδη των τυχερών παιγνίων, όλων των εταιρειών, από το 30% στο 35%.