ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Συνέντευξη Ν. Γ. Μιχαλολιάκου στο Crash: Εμείς οι Χρυσαυγίτες εμπνεόμαστε μόνο από την Πίστη προς την Πατρίδα!



Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Ν. Γ. Μιχαλολιάκος έδωσε μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Crash που κυκλοφορεί.

Για τους λαθρομετανάστες: "Δεν μας έρχονται έρχονται ούτε από το Χαλέπι ούτε από την εμπόλεμη ζώνη της Συρίας. Μας έρχονται από τα παράλια της Μικράς Ασίας. Γίνετε πόλεμος στην Κωνσταντινούπολη; Στην Σμύρνη; Όχι, βέβαια. 

Άρα δεν είναι πρόσφυγες. Από την στιγμή που φεύγουν από την Συρία και πάνε στην Τουρκία, παύουν να είναι πρόσφυγες πολέμου. Διότι πηγαίνουν σε μια χώρα που δεν διεξάγεται πόλεμος. Όταν η διεθνής συνθήκη της Γενεύης μιλάει για ασφαλή χώρα, δεν μιλάει ότι στη χώρα δεν υπάρχουν διαρρήκτες, λέει ότι δεν γίνεται πόλεμος. Δεν θέλουν να έρθουν εδώ, δεν τους χωράει ο τόπος, το ξέρουν πολύ καλά."

Για την αποφυλάκιση Ρουπακιά: "Μάρτυρες και αστυνομικοί κατέθεσαν ότι πρόκειται περί μίας εμπλοκής. Θα είχε δικαστεί ο Ρουπακιάς και θα είχε λήξει. και δεν θα είχε βγει τώρα με τους 30 μήνες".

Για την σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής: "Φοβήθηκαν τις δημοσκοπήσεις όπου η Χρυσή Αυγή ανέβαινε διαρκώς και ήθελαν να μας σταματήσουν. Και βρήκαν αυτόν τον βρώμικο τρόπο και εκμεταλλευόμενοι ένα τραγικό περιστατικό - για το οποίο εκφράζω ολόθερμα τη λύπη μου, τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου - έφτιαξαν αυτήν την ιστορία".

Για τις κατηγορίες περί αλλαγής στάσης: "Ήμασταν φυλακή, μας πήγαν με χειροπέδες στην Βουλή. Τη χώρα κυβερνούσε ο Σαμαράς και είχαμε το θάρρος και την τόλμη να ρίξουμε με αφορμή την εκλογή του ΠτΔ την κυβέρνηση Σαμαρά μέσα από την φυλακή. Πού βλέπει κανείς ότι ρίξαμε τους τόνους;".

Ολόκληρη η συνέντευξη στο περιοδικό Crash Απριλίου - Μαΐου που κυκλοφορεί.

ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ... ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ: ΠΡΩΤΟΣ Ο ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΛΑΜΠΡΟΥ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΥΠΟΠΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ ΑΠΟ ΜΚΟ!!!




Διαστάσεις θρίλερ, που παραπέμπει στην αμερικανική ταινία τρόμου «Δόκτωρ Τζέκιλ και μίστερ Χάιντ», προσλαμβάνει η ανάρμοστη σχέση που φαίνεται να έχει αναπτυχθεί ανάμεσα σε στελέχη του κυβερνητικού χώρου και σε σκοτεινής προέλευσης πρόσωπα που υποδύονται μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, τα οποία δρουν ανεξέλεγκτα και λυμαίνονται τα κονδύλια για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Σε ρόλο αρωγού των ύποπτων ΜΚΟ, οι περιβόητοι «δικαιωματιστές» του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν σθεναρή μάχη για να μετατραπεί το ελληνικό κράτος σε ξέφραγο αμπέλι και να διευκολυνθεί η δράση δήθεν αλληλέγγυων, οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις ταυτίζονται με τους διακινητές. 

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι την ώρα που η κυβέρνηση, έπειτα από πολύμηνη περίοδο ολιγωρίας, αν όχι και ανευθυνότητας, αναγνωρίζει ότι πρέπει να μπει τάξη στο χάος και την ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ, εμφανίζεται για μία ακόμη φορά χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα, με αντίστοιχες αντιτιθέμενες απόψεις. 

Ετσι, ενώ από τη μία, υπό την πίεση των εξελίξεων και της διάθεσης της κοινής γνώμης, δρομολογούνται έλεγχοι, ακόμα και συλλήψεις «ύποπτων» εθελοντών, την ίδια ώρα, μέσα από το ίδιο το κυβερνητικό στρατόπεδο στηρίζονται και πατρονάρονται κάθε λογής αυτοαποκαλούμενοι «αλληλέγγυοι» και ΜΚΟ, ακόμα και όταν κατηγορούνται για κακουργήματα. 

Ο «βαθύς ΣΥΡΙΖΑ» αρνείται να ακολουθήσει την κυβερνητική πολιτική και ασκεί έντονες πιέσεις για να συνεχιστεί η κρατική παράλυση, φτάνοντας μέχρι του σημείου να υπαγορεύει δηλώσεις σε υπουργούς, να παρεμβαίνει απροκάλυπτα σε δικαστικές έρευνες και να επιχειρεί να προκαταλάβει δικαστικές αποφάσεις. 

Οταν σε ένα ευρωπαϊκό κράτος οι διωκτικές αρχές συλλαμβάνουν πρόσωπα για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και παράνομη οπλοκατοχή, οι εισαγγελείς ασκούν κακουργηματικές διώξεις για απόπειρα διευκόλυνσης παράνομης εισόδου προσφύγων αλλά ο αρμόδιος υπουργός ζητά συγγνώμη από τους συλληφθέντες αλληλέγγυους πριν καν οι ίδιοι απολογηθούν, τότε πραγματικά ανακύπτουν σοβαρότατα ερωτήματα για το τι πραγματικά συμβαίνει σε αυτό τον τόπο.



Oι συλλήψεις οπλισμένων αλληλέγγυων

Η υπόθεση που εξελίχθηκε πριν από λίγο καιρό στα θαλάσσια σύνορα του βορειοανατολικού Αιγαίου αποτελεί ίσως την πλέον ενδεικτική εξήγηση για όσα εξελίχθηκαν στη συνέχεια στην Ειδομένη, αλλά και στον Πειραιά, με τους ανεξέλεγκτους τύπους που ξεσήκωναν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, μπροστά στα επί πολλές ημέρες απαθή βλέμματα των ελληνικών αρχών, οι οποίες παρατηρούσαν αμέτοχες.

Ηταν πρωινές ώρες της 14ης Ιανουαρίου 2016 όταν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος έκανε περιπολία μεταξύ Λέσβου και Τουρκίας. Στο ραντάρ του εντόπισε βάρκες μεταναστών αλλά και ένα ταχύπλοο να ξεκινάει από την ελληνική πλευρά και να κατευθύνεται προς τα τουρκικά παράλια. 

Το συμβάν και η καταδίωξη που ακολούθησε περιγράφονται λεπτομερώς στο επίσημο δελτίο Τύπου του Λιμενικού Σώματος εκείνης της ημέρας: «Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Α.Θ.) εντόπισε ημεδαπό ιδιωτικής χρήσης ταχύπλοο σκάφος να κινείται πλησίον λέμβων με αλλοδαπούς, ευρισκόμενων εντός τουρκικών χωρικών υδάτων στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Αεροδρομίου ν. Λέσβου, χωρίς προς τούτο άδεια. Στη θέα του Π.Α.Θ. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το εν λόγω ταχύπλοο επιχείρησε να απομακρυνθεί και ακολούθησε καταρχήν καταδίωξη, η οποία δεν συνεχίστηκε καθόσον το ανωτέρω σκάφος προέβη σε κράτηση μηχανών». Στη συνέχεια τα πέντε αλλοδαπά μέλη του πληρώματος οδηγήθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης, «όπου κατόπιν σχετικής ενημέρωσης αρμόδιου εισαγγελέα συνελήφθησαν. Το Τ/Χ σκάφος κατασχέθηκε ενώ επ' αυτού εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τρία (03) μαχαίρια στιλέτα και δύο (02) ψηφιακές διόπτρες νυκτός».

Οι πέντε συλληφθέντες ήταν μέλη δύο ΜΚΟ που επιχειρούσαν στη Λέσβο σε ζητήματα μεταναστών και προσφύγων. Οι δύο από αυτούς, αραβικής καταγωγής και δανικής υπηκοότητας, ανήκαν στη ΜΚΟ «Team Humanity» και οι άλλοι τρεις, Ισπανοί, έπαιρναν μέρος στη συγκεκριμένη επιχείρηση για λογαριασμό της ΜΚΟ «Proemaid». 

Οι συλληφθέντες αλληλέγγυοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν στις 16 Ιανουαρίου στη Λέσβο. Και στους πέντε απαγγέλθηκε η κατηγορία της απόπειρας παροχής βοήθειας σε αλλοδαπούς για παράνομη είσοδο στην ελληνική επικράτεια, ενώ σε τρεις εξ αυτών απαγγέλθηκε και η κατηγορία της οπλοκατοχής. 

Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα συγκεκριμένα άτομα επιχειρούσαν στην οριογραμμή Ελλάδας - Τουρκίας ρυμουλκώντας βάρκες με μετανάστες, χωρίς αυτές ή οι επιβαίνοντες σε αυτές να κινδυνεύουν ενώ ήταν παρόν σκάφος του Λιμενικού Σώματος και χωρίς να ενημερώσουν τις Αρχές για τη δράση τους.

Στο σημείο αυτό και ενώ η υπόθεση φαινόταν ότι έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται με την πρωτοφανή πολιτική παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα. Ειδικότερα, μόλις 22 ώρες μετά το δελτίο Τύπου του Λιμενικού Σώματος στο οποίο περιγραφόταν η επιχείρηση σύλληψης των πέντε μελών των ξένων ΜΚΟ, αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου σχόλιο του γραφείου του υπουργού για «τα περιστατικά σύλληψης εθελοντών», με το οποίο ο κ. Δρίτσας αφού «αδειάζει» το Λιμενικό για τις συλλήψεις αυτές, επιχειρεί να προκαταλάβει την απόφαση των δικαστικών αρχών, ζητώντας παράλληλα κατανόηση από τους συλληφθέντες! 

Σύμφωνα με το υπουργικό σχόλιο, «η συνεργασία των ΜΚΟ και των εθελοντών με το Λιμενικό Σώμα και τις άλλες αρχές της ελληνικής πολιτείας, για την ανθρωπιστική στήριξη των προσφύγων, ήταν, είναι και θα παραμείνει αναγκαία και επιθυμητή και αυτό καθημερινά επιβεβαιώνεται». 

Σε αυτές τις συνθήκες «το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, με απόλυτη επιτυχία έχει τον πρώτο και κύριο ρόλο ευθύνης στα λεπτά και κρίσιμα ζητήματα των επιχειρήσεων διάσωσης και αυτό είναι λογικό και αναγκαίο. Τα λίγα μεμονωμένα περιστατικά υπέρβασης αυτών των απολύτως αναγκαίων και συμφωνημένων κανόνων, που δε συνιστούν κατ' ανάγκη πάντα αξιόποινη πράξη, αξιολογούνται από τη Δικαιοσύνη».

Η κατακλείδα του σχολίου αποτελεί πραγματικό μνημείο: «Είναι δεδομένες οι δύσκολες και πιεστικές συνθήκες υπό τις οποίες ενεργούν οι υπηρεσίες πρώτης γραμμής του ελληνικού κράτους. Ζητάμε κατανόηση από όποιους πολίτες-αλληλέγγυους υπέστησαν ταλαιπωρία λόγω της εμπλοκής τους σε συμβάντα που για κανέναν μας δεν είναι ευχάριστα. Σε κάθε περίπτωση η εφαρμογή των κοινά συμφωνηθέντων επιχειρησιακών κανόνων είναι ο μόνος τρόπος προστασίας».

Στη σκιά των εξελίξεων αυτών, οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις 16 Ιανουαρίου στο Δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης για να απολογηθούν. Από νωρίς το πρωί έξω από αυτό βρίσκονταν για να τους συμπαρασταθούν η βουλευτής Β' Αθήνας Βασιλική Κατριβάνου, ο βουλευτής Λέσβου Γιώργος Πάλλης και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Λάμπρου. 

Με κοινή δήλωσή τους, η οποία αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του κόμματος, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα επί του ζητήματος δηλώνοντας την πρόθεσή τους να καταθέσουν υπέρ των συλληφθέντων: «Βρεθήκαμε σήμερα στα δικαστήρια Μυτιλήνης οι βουλευτές Γ. Πάλλης και Βασιλική Κατριβάνου και ο Πάνος Λάμπρου, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, για να καταθέσουμε υπέρ των πέντε εθελοντών που διώκονταν για παράνομη διακίνηση προσφύγων. 

Δεν είναι δυνατόν η αλληλεγγύη και η διάσωση ανθρωπίνων ζώων να βαφτίζεται trafficking και κακουργηματική πράξη. Αποτελεί διακριτό ζήτημα να μπει σε πλαίσιο η δράση των ΜΚΟ από την αυθαίρετη καταστολή. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό των κατηγορουμένων και των αλληλέγγυων, των οποίων τη συνεισφορά θεωρεί σημαντική και υπό τις παρούσες συνθήκες απαραίτητη».

Μετά την 11ωρη απολογία τους, ανακριτής και εισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης αποφάσισαν να μην κρίνουν προφυλακιστέο κανέναν από τους συλληφθέντες, επιβάλλοντας ωστόσο χρηματική εγγύηση σε όλους, ενώ σε έναν από αυτούς απαγόρευσαν την έξοδο από τη χώρα. 

Συγκεκριμένα, στον ιδιοκτήτη του σκάφους με το οποίο επιχειρούσαν, με την υποχρέωση να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης κάθε εβδομάδα, ενώ του επιβλήθηκε και καταβολή εγγύησης 10.000 ευρώ. Στους υπόλοιπους τέσσερις επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ για τον καθέναν.

Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις τους ύστερα από την απόφαση μη προφυλάκισης των πέντε αλληλέγγυων χαρακτήρισαν «ντροπή» την όλη υπόθεση. Η κυρία Κατριβάνου σημείωσε: «Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει σαφή δήλωση πως η αλληλεγγύη δεν βαφτίζεται trafficking και δεν ποινικοποιείται. 

Το γεγονός ότι σε έναν από αυτούς επιβάλλουν εγγύηση 10.000 ευρώ και τον αναγκάζουν να παραμείνει στη χώρα για να παρουσιάζεται κάθε εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα τού διαλύει τη ζωή. Θεωρούμε ότι το μήνυμα που δίνεται με όλη αυτή την ιστορία πρέπει να αλλάξει και η αλληλεγγύη πρέπει να τιμάται και όχι να ποινικοποιείται. 

Αξίζουν ένα μεγάλο "ευχαριστώ" για τις ζωές που σώζουν αυτοί οι άνθρωποι». Από την πλευρά του ο κ. Πάλλης ζήτησε να δοθεί κατεύθυνση από την πολιτική ηγεσία ώστε να μην υπάρξουν ξανά τέτοια «ντροπιαστικά», όπως τα χαρακτήρισε, περιστατικά: «Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι μια πληγή στην εικόνα της Λέσβου της αλληλεγγύης και της συνολικής προσπάθειας που κάνουμε όλοι οι πολίτες της, οι αλληλέγγυοι και όλες οι ομάδες των ανθρώπων που έχουμε ριχτεί στη μάχη να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Το μόνο που μπορούμε να εκφράσουμε είναι η αίσθηση της ντροπής για μια τέτοια εξέλιξη, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που ρισκάρουν τις ζωές τους μέσα στη θάλασσα για να σώσουν άλλους ανθρώπους. Επομένως μας ευχαριστεί μόνο το γεγονός ότι είναι ελεύθεροι. 

Οι περιοριστικοί όροι στον έναν κατηγορούμενο και το κατηγορητήριο όπως συστάθηκε δεν μπορούν να μας αφήνουν ικανοποιημένους. Θα πρέπει να παρθεί μια πολιτική απόφαση ώστε να δοθεί μια κατεύθυνση από την πολιτική ηγεσία για να μην έχουμε στο μέλλον άλλα τέτοια φαινόμενα».


Ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα προσηλωμένο στην εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου


Ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα προσηλωμένο στην εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου
Όπως και πέρυσι, τέτοια εποχή, που η “πρώτη φορά Αριστερά” συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε “σκληρή διαπραγμάτευση” με τους διεθνείς τοκογλύφους, έτσι και φέτος έχουμε επανάληψη του ίδιου σεναρίου.
Βεβαίως, όπως και τότε, η πραγματική διαπραγμάτευση δεν γίνεται με τους εταίρους και τους δανειστές, αλλά με τον Ελληνικό Λαό, στην προσπάθεια της συγκυβέρνησης να εμφανιστεί με το προσωπείο του ηρωικώς πεσόντος σε μια αναπόφευκτη ήττα. Πέρα από τους μικροπολιτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης να μπορέσει να ωθήσει σε σύμπλευση μαζί της κάποιον ή κάποιους από τους υπολοίπους “ευρωπαϊστές” του “συνταγματικού τόξου”, αυτό που έχει σημασία είναι η επισήμανση της επανάληψης της απάτης της “σκληρής διαπραγμάτευσης” και της διαφαινόμενης νέας εξαπάτησης των Ελλήνων. 
Οι διεθνείς τοκογλύφοι “δεν μάσησαν” στις περσινές μπλόφες από μια νέα κυβέρνηση, με “νωπή λαϊκή εντολή”, υπάρχει περίπτωση να την πάθουν φέτος, με μια ξεπουπουλιασμένη και καταεξευτελισμένη κυβέρνηση, η οποία ήδη έχει στην πλάτη της ένα Μνημόνιο, το οποίο είναι και το χειρότερο (μέχρι στιγμής) από τα τρία εφαρμοσμένα; Όχι, βέβαια. Είτε, λοιπόν, οι συριζοανελαίοι ψηφίσουν εν σώματι και στην λογική του μαντριού τα νέα εφιαλτικά μέτρα μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών, είτε περάσει η Λαμπρή και επιχειρήσουν “ηρωική έξοδο” παραχωρώντας την θέση τους σε μια οικουμενική μνημονιακή κυβέρνηση, είτε βαθύνει η συστημική πολιτική κρίση και αναγκαστούν να πάνε για εκλογές, το μόνο σίγουρο είναι ότι το σύνολο, σχεδόν, του συστημικού πολιτικού συστήματος είναι αυστηρά προσηλωμένο στην εφαρμογή (και) της νέας μνημονιακής πολιτικής, την τρίτη στην σειρά.
Μια πολιτική υποτέλειας, η οποία οδηγεί στην εξαφάνιση και τυπικά της Εθνικής Κυριαρχίας, το ξεπούλημα της κρατικής-δημόσιας περιουσίας, την απάνθρωπη νεοφιλελεύθερη δημοσιονομική πολιτική και την μεθόδευση της πλήρους φτωχοποίησης του Ελληνικού Λαού. Όλες, λοιπόν, οι πολιτικές κινήσεις των θαμώνων του “συνταγματικού τόξου” οδηγούν στον μονόδρομο της πορείας της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των διεθνών τοκογλύφων και της σύνθλιψης της επιβίωσης του Ελληνικού Λαού.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


ΑΓΡΙΕΣ ΜΑΧΕΣ ΓΑΛΛΩΝ-ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ… ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ (ΒΙΝΤΕΟ)

ImageHandler



Σίγουρα θα μπερδευτήκατε από τον τίτλο της ανάρτησης και θα μυρίζεστε… παγίδα, αλλά σας διαβεβαιώνουμε ότι ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα!

Την περασμένη Πέμπτη, λοιπόν, έγιναν μεγάλα επεισόδια μεταξύ Γάλλων διαδηλωτών και λαθρομεταναστών, στο κέντρο των Παρισίων (στο 19ο διαμέρισμα), και πιο συγκεκριμένα έξω από τον σταθμό του μετρό «Στάλινγκραντ» (κατάλοιπο της διακυβέρνησης της χώρας από τους κομμουνιστές – σε συνεργασία με τους σοσιαλιστές- την δεκαετία του 1980 – μετά απ’ αυτή την συγκυβέρνηση, το άλλοτε πανίσχυρο Κ.Κ. Γαλλίας εξαφανίστηκε από τον πολιτικό χάρτη της χώρας…). 

Εκεί, στο «Στάλινγκραντ» των Παρισίων, έχει στηθεί καταυλισμός περίπου χιλίων λαθρομεταναστών («συμβαίνουν και εις Παρισίους»…) από το Αφγανιστάν, τη Σομαλία και το Σουδάν, που ενισχύεται από σκουπιδο-αλληλέγγυους. Η περιοχή είχε εκκαθαριστεί από τις αστυνομικές αρχές στις 30 Μαρτίου, αλλά τα «προσφυγάκια» επανέκαμψαν.

Σύμφωνα με την «Le Parisien», τα επεισόδια ξέσπασαν όταν ομάδα διαδηλωτών η οποία διαμαρτύρονταν για την παρουσία των λαθρομεταναστών στην περιοχή πέρασε από κει και δέχθηκε την επίθεση των λαθρομεταναστών.

Κάπως καθυστερημένα δεν παρουσιάζετε το θέμα, εφόσον τα επεισόδια έγιναν την περασμένη Πέμπτη, θα πείτε – και με το δίκιο σας. Κι όμως, οι γαλλικές «αρχές» τα έκρυψαν τρεις ολόκληρες ημέρες (για ευνόητους λόγους…) και δόθηκαν στη δημοσιότητα από καταστηματάρχη της περιοχής, που τα κατέγραψε με κάμερά από το κατάστημά του!


Αντίοχος





Ακυβέρνητη πολιτεία - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Ακυβέρνητη πολιτεία - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Έρμη, σκλάβα, πικρή Ρωμιοσύνη,
κατά σένα η βλαστήμια τινάχτη,
την κατάρα σου να ’χει, ω πατρίδα!
Πριν πληγή, πριν αρρώστια να γίνει
σαν τη λέπρα και σαν την ακρίδα, φωτιά!
κάψε την, κάμε τη στάχτη.”


ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ

Η κατάσταση στη χώρα έχει ξεφύγει από κάθε όριο. Το πρωινό της Κυριακής 10 Απριλίου του 2016, άγριες συμπλοκές ξέσπασαν στα ελληνοσκοπιανά σύνορα μεταξύ των λαθρομεταναστών και των προσφύγων του καταυλισμού της Ειδομένης και των αστυνομικών δυνάμεων των Σκοπίων. Οι ταραχές ξέσπασαν όταν εκατοντάδες Ασιάτες και Αφρικανοί προσπάθησαν να περάσουν διά της βίας στα Σκόπια. Την προηγούμενη ημέρα είχαν αναρτηθεί στον καταυλισμό αφίσες από τους περίφημους “αλληλέγγυους”, με τις οποίες τους καλούσαν να προχωρήσουν προς τα Σκόπια. Οι Ελληνικές αρχές απούσες λες και τα σύνορα της Ελλάδος δεν είναι υπόθεση του κράτους μας, αλλά μία περιοχή κάπου στο πουθενά, στην οποία ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει!
Μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας και η “λάσπη” των “νταβατζήδων” των ΜΜΕ
Δύο ημέρες πριν, την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016, η Επιτροπή Εθνικής Μνήμης, έχοντας την ολόθερμη συμπαράσταση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, πραγματοποίησε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ισλαμοποίηση της Πατρίδας μας, η οποία πραγματοποιείται υπό την πλήρη αδιαφορία εάν όχι την ενθάρρυνση τόσο της κυβερνήσεως, όσο και των κομμάτων της λεγόμενης αντιπολιτεύσεως, πλην βεβαίως του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών, της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ! Οι Γαλανόλευκες ανέμισαν στον αγέρα και αυτό φαίνεται αποτελεί… πρόκληση για τους ανθέλληνες που εξουσιάζουν πολιτικά και Ιδεολογικά την χώρα μας εδώ και δεκαετίες.
Το μόνο που βρήκαν να πουν τα κανάλια της διαφθοράς και της διαπλοκής, τα οποία επί μήνες καλλιεργούν ένα κλίμα ευνοϊκό απέναντι σε αυτό το χάος που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα, ήταν για μια ακόμη φορά λάσπη και συκοφαντίες κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Ούτε λέξη, φυσικά δεν είπαν για το γεγονός ότι δίπλα ακριβώς από την συγκέντρωση των Εθνικιστών και των Πατριωτών, είχαν οργανώσει με την πλήρη κάλυψη των αρχών, μία παράνομη αντισυγκέντρωση, αναρχοκομμουνιστικά στοιχεία από τους περίφημους “αλληλέγγυους”, οι οποίοι δημιουργούν ταραχές συνεχώς στην χώρα με αφορμή το λεγόμενο προσφυγικό ζήτημα.
Σε τι πιστεύουν οι “πρόσφυγες”
Το τι πιστεύουν και ποιοι είναι τώρα όλοι αυτοί, τους οποίους αποκαλούν… πρόσφυγες αποκάλυψε μια έρευνα που έκανε η εταιρεία δημοσκοπήσεων KAΠA RESEARCH στους καταυλισμούς. Πρώτα απ’ όλα η έρευνα έδειξε ότι σε ποσοστό 73% είναι νέοι άνδρες ηλικίας έως 35 ετών και το στοιχείο αυτό δεν δείχνει βεβαίως κάποιους απελπισμένους και ανήμπορους…
Χαρακτηριστική ήταν και η απάντησή τους γιατί προτίμησαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα της Ελλάδας και η απάντηση αυτή σε ποσοστό 76% ήταν ότι πολύ απλά επειδή… ήταν εύκολο (!) να περάσουν τα σύνορά μας. Εκεί, όμως, όπου φαίνεται και το τι πιστεύουν και ποιοι είναι όλοι αυτοί προκύπτει από το γεγονός ότι θεωρούν κατά πλειοψηφία υπεύθυνο το καθεστώς Άσσαντ για τον πόλεμο στην Συρία και το Ιράκ και όχι τους… τζιχαντιστές. Αντίθετα βλέπουν την Ρωσσία, η οποία πολέμησε και πολεμά αποφασιστικά τους τζιχαντιστές, με εχθρική διάθεση και μόνο ένα 8% δήλωσε ότι συμπαθεί τους Ρώσσους.
Σημεία και τέρατα συμβαίνουν στην χώρα και όλοι αδιαφορούν και όχι μόνον η κυβέρνηση. Σιωπή και από την Ν.Δ., η οποία κατ’ ουσίαν ευθυγραμμίζεται με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο θέμα των λεγόμενων προσφύγων. Προσφύγων, οι οποίοι επαναλαμβάνουμε είναι νέοι, αντιπαθούν τον Άσσαντ και την Συρία! Με απλά λόγια είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία ισλαμιστές.
Ατέλειωτα ψέματα και προπαγάνδα
Όχι μόνον αδιαφορία, αλλά και ατέλειωτα ψέματα αρχής γενομένης από τον υπουργό Μουζάλα και άλλους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν έχουν… κανένα παράπονο οι Έλληνες κάτοικοι της περιοχής από τα όσα διαδραματίζονται στην Ειδομένη! Απάντηση στους ψεύτες και τους προπαγανδιστές του συστήματος έδωσε ο ίδιος ο δήμαρχος Παιονίας – όπου υπάγεται η κοινότητα Ειδομένης – κ. Χρήστος Γκουντενούδης, ο οποίος δήλωσε: «Υπάρχει μεγάλη ένταση, ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργηθεί έκρηξη και να ξεφύγει η κατάσταση. Δεν ξέρω που θα φτάσει. Είναι πάνω από 14.000 πρόσφυγες αυτή την στιγμή στην Ειδομένη και δεν αποκλείεται να είναι και πολλοί περισσότεροι… Φοβόμαστε ταραχές. Οι κάτοικοι εξεγείρονται και στους πρόσφυγες τελειώνουν τα χρήματα. Πολλοί αγοράζουν όπλα, τα οπλοπωλεία κάνουν χρυσές δουλειές. Και όχι μόνο από την περιοχή γύρω από τον καταυλισμό αλλά και σε πιο μακρινές περιοχές, για την προστασία τους…Η Αστυνομία εκτελεί εντολές, ό,τι της λένε κάνει. Αυτό που γίνεται τώρα δεν την τιμά. Δεν μπορεί να είναι η Αστυνομία σε αυτό το χάλι, απλά να παρακολουθεί…
Μέσα σε καθεστώς τρόμου ζουν λοιπόν, οι κάτοικοι της περιοχής αλλά αυτό δεν προκαλεί αίσθηση στους επαγγελματίες αντιρατσιστές, είτε κατέχουν κυβερνητικές θέσεις, είτε σιτίζονται από τα μαύρα κονδύλια των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, παριστάνοντας με το αζημίωτο τους ανθρωπιστές!
Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης
Εφιαλτική η κατάσταση και στον Πειραιά με ένοπλες συμπλοκές και μαχαιρώματα και με έναν καταυλισμό, μία φαβέλα κυριολεκτικά στημένη στο πρώτο λιμάνι της χώρας μας. Η Πανελλήνια Ένωση των Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος ζήτησε την επέμβαση του Εισαγγελέα, αλλά δεν έγινε τίποτε. Εκρηκτική η κατάσταση και η κυβέρνηση τι κάνει; Μοιράζει φυλλάδια, παρακαλώντας(!) τους λαθρομετανάστες να απομακρυνθούν από τον χώρο. Χαρακτηριστικό είναι και το παρακάτω απόσπασμα από το εν λόγω φυλλάδιο: “Η περίοδος της παραμονής σας στο λιμάνι είναι «χρυσή σελίδα» στην ιστορία του Πειραιά. Σας ζητάμε να  σεβαστείτε τους νόμους της χώρας. Σας ζητάμε να συνεργαστείτε με το Λιμενικό και τους αλληλέγγυους φίλους σας ώστε να μεταφερθείτε στα κέντρα υποδοχής σε όλη την Ελλάδα. Σας υπενθυμίζουμε ότι όπου κι αν βρίσκεστε τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής, σίτισης και υγειονομικής φροντίδας, αναλαμβάνει αποκλειστικά το ελληνικό κράτος…
Με το φυλλάδιο αυτό αναγορεύει σε φίλους των λαθρομεταναστών τους “αλληλέγγυους των ΜΚΟ”, ενώ τους εκλιπαρεί να σεβαστούν τους νόμους. Αυτό είναι δείγμα ενός κράτους οπερέτας, μιας ακυβέρνητης στην κυριολεξία πολιτείας, η οποία βαδίζει σταθερά προς την καταστροφή.
Δεν είναι μόνο όμως η Ειδομένη, οι καταυλισμοί στην Μακεδονία και τα επεισόδια σε Κω, Λέρο, Λέσβο, Σάμο και Χίο. Η αναταραχή απλώνεται παντού και είναι προφανές ότι εάν υπήρχε κυβέρνηση εθνική θα έπρεπε στη χώρα να κηρυχθεί κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Πριν να είναι πολύ αργά κάποιοι επιτέλους πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η Πατρίδα μας καταστρέφεται, ο Λαός πρέπει να αντιδράσει, “όσοι ζωντανοί” πρέπει να αντισταθούν στην καταστροφή που έρχεται.
Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή


Το τέλος του γαλάζιου ΠΑΣΟΚ.

Η ​​απαγόρευση του τραπεζικού δανεισμού της Νέας Δημοκρατίας, σε συνδυασμό με το ήδη ανακοινωθέν πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσής της, είναι μια ευκρινής διαχωριστική γραμμή στην ιστορία του κόμματος. 


Από τη μία πλευρά, οι πρακτικές και τα ήθη που την οδήγησαν στη χρεοκοπία, από την άλλη, η ανασυγκρότηση σε ρεαλιστική βάση. Κάτι ανάλογο, δηλαδή, με αυτό που θα έπρεπε να ισχύει για τη χώρα μας, αλλά ακόμη δεν συμβαίνει γιατί η Ελλάδα της χρεοκοπίας, με τις αυταπάτες και τις ιδεοληψίες της, εξακολουθεί να είναι ισχυρή και επιμένει.

Το νέο καταστατικό της Ν.Δ., που παρουσιάζεται αυτή την εβδομάδα και θα τεθεί προς ψήφιση στο συνέδριο του κόμματος το επόμενο Σαββατοκύριακο, περιλαμβάνει, όπως πληροφορούμαι, ρυθμίσεις οι οποίες αλλάζουν πλήρως τη λογική τής ώς τώρα λειτουργίας του. 

Καθιερώνεται, κατ’ αρχάς, το ασυμβίβαστο της πολιτικής θέσης μέσα στην οργάνωση του κόμματος με οποιαδήποτε κρατική θέση. 

Τέρμα, δηλαδή, τα διοικητικά συμβούλια, τα προεδριλίκια και τα συναφή. 

Τέρμα, εν ολίγοις, στην κομματική δράση ως επάγγελμα και σταδιοδρομία. 

Το επάγγελμα «κομματόσκυλο», περιζήτητο και εξόχως αποδοτικό τα τελευταία τριάντα τόσα χρόνια, τελειώνει εδώ. 

Ας προσθέσω, μακάρι – γιατί εδώ, στο σύμπαν του Υπαρκτού Ελληνισμού, ελλοχεύει πάντα το απρόβλεπτο…

Επειτα, κατοχυρώνεται η εκλογή των προέδρων των ΝΟΔΕ (Νομαρχιακές Διοικούσες Επιτροπές) απευθείας από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, εν αντιθέσει με το ισχύον σήμερα σύστημα της έμμεσης εκλογής τους. 

Αν αυτό εφαρμοσθεί σωστά, ώστε να προσελκύσει κόσμο και να διευρύνει τη διαδικασία, αυτομάτως οι πρόεδροι των κατά τόπους ΝΟΔΕ αποκτούν πολιτική οντότητα: αντιπροσωπεύουν πια τις προτιμήσεις ενός πραγματικού κόσμου, που έκανε τον κόπο να εμπλακεί και να συμμετάσχει. 

Σταματά η νοσηρή ανακύκλωση στελεχών, η οποία, σε συνδυασμό με τον διορισμό σε κρατικές θέσεις, συνέβαλε τα μέγιστα στον εκφυλισμό ενός ιστορικού κόμματος σε πεδίο επαγγελματικής σταδιοδρομίας για άχρηστους με ακόρεστη φιλοδοξία.

Με το νέο καταστατικό, αντιμετωπίζεται επίσης ο γιγαντισμός των οργάνων του κόμματος (no pun intended), ο οποίος αντανακλούσε πιστά την εποχή και τις αξίες της: εν τω πολλώ το ευ, κι ας λέγαν οι αρχαίοι ημών. 

Τα πολυπληθή κομματικά όργανα, οι εκατοντάδες που κατέλυαν σε ξενοδοχεία και οι χιλιάδες που γέμιζαν γήπεδα (όλοι αυτοί για να συζητήσουν, υποτίθεται...) ήταν μια επίδειξη προόδου και εκδημοκρατισμού. 

Ηταν μάλλον ένα πρόσχημα εκδημοκρατισμού, διότι η Ν.Δ. ήταν ανέκαθεν αρχηγικό κόμμα, τους δε αρχηγούς της τελευταίας εικοσαετίας βόλευε πάντα να έχουν πολυπληθή όργανα διότι τα χειραγωγούσαν ευκολότερα. Εξουδετέρωναν, δηλαδή, τον ουσιαστικό ρόλο του κομματικού οργάνου πλημμυρίζοντάς το με πλήθη.

Αν θα ισχύουν μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο όσα ακούγονται για το καταστατικό, θα προτείνεται η μείωση του σώματος του συνεδρίου από τα 5.000 άτομα που είναι σήμερα στα χίλια. (Παρεμπιπτόντως, το γερμανικό CDU κάνει συνέδριο με περίπου 800 άτομα...) Θα προτείνεται να μειωθεί, επίσης, το μέγεθος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, που αριθμεί σήμερα τα 580 μέλη.

Αντιστοίχως, προβλέπεται όμως και ο περιορισμός της εξουσίας του αρχηγού, η οποία πλέον οριοθετείται χρονικά: ανά πέντε χρόνια ο αρχηγός κρίνεται, και αν υπάρχει καλύτερος, παίρνει το κόμμα. Παράταση θητείας δίνεται μόνον εφόσον συμβαίνει ο αρχηγός να είναι και πρωθυπουργός. Σε κάθε άλλη περίπτωση, «αναβαπτίζεται στον λαό». 

Δεν θυμήθηκα άσκοπα την αηδιαστική φράση του Ανδρέα Παπανδρέου, διότι, αν όλα αυτά εφαρμοστούν και καταφέρει να ανασυγκροτηθεί η Ν.Δ. με αυτούς τους κανόνες, τότε εσήμανε το τέλος μιας ολόκληρης εποχής, κατά την οποία η Ν.Δ. μεταλλασσόταν σε γαλάζιο ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, εξίσου ενδιαφέρουσα είναι η καινοτομία της καθιέρωσης τέτοιας ποσόστωσης στην εκλογή των μελών των κομματικών οργάνων, ώστε η σύνθεσή τους να ανανεώνεται κατά το ένα τέταρτο (το μέγιστο) με νέα μέλη ανά εκλογή. Θα ευνοούνται, δηλαδή, όσοι θα έχουν υψηλό αριθμό σταυρών και δεν έχουν ποτέ προηγουμένως εκλεγεί έναντι εκείνων που έχουν χαμηλό αριθμό σταυρών και έχουν ήδη εκλεγεί τρεις φορές.

Υπάρχει, βέβαια, ένα λεπτό σημείο σε όλα αυτά τα παραπάνω: ότι το καταστατικό με το οποίο καταργείται η εποχή του γαλάζιου ΠΑΣΟΚ και βάσει αυτού, λ.χ., το συνέδριο μειώνεται κατά τα τέσσερα πέμπτα του, θα πρέπει να ψηφισθεί από τα 5.000 μέλη του περασμένου συνεδρίου. 

Θα συμφωνήσουν με την αυτοαναίρεσή τους ή θα οργανωθούν τα μικροσυμφέροντα και θα λυσσάξουν;

Ζούμε νέα εποχή, οι προβλέψεις είναι καλό να αποφεύγονται – τα έχουμε πει αυτά. 

Εντούτοις, έχω το προαίσθημα ότι θα περάσει το νέο καταστατικό, χάρη στον αέρα που φέρνει στο συνέδριο η πλήρης κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή. Κάθε εμφάνισή του στη Βουλή μέχρι τώρα είναι καλύτερη από την προηγούμενη σε κάθε επίπεδο: πολιτικής στρατηγικής, ρητορικής διάρθρωσης, εκφοράς. 

Ισως ακόμη δεν έχει γίνει αντιληπτό, αλλά η εποχή που ο Αλέξης Τσίπρας μπορούσε να κερδίζει όλες τις μάχες στη Βουλή πέρασε. 

Αυτή η δυναμική, λοιπόν, καθώς και η άλλη των δημοσκοπήσεων, είναι αδύνατο να αφήσει ανεπηρέαστο το συνέδριο.


Σ.Κασιμάτης
kathimerini