ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Έρχεται τεράστιο πακέτο μέτρων: Επιχειρείται αποπροσανατολισμός του Ελληνικού Λαού από την μνημονιακή συγκυβέρνηση και τα φερέφωνά της


Έρχεται τεράστιο πακέτο μέτρων: Επιχειρείται αποπροσανατολισμός του Ελληνικού Λαού από την μνημονιακή συγκυβέρνηση και τα φερέφωνά της
Οι εκπρόσωποι των δανειστών κατέφθασαν και από σήμερα άρχισαν δουλειά με τους υπουργούς της εντολοδόχου εγχώριας κυβέρνησης. Μία δουλειά, βεβαίως, η οποία ποτέ δεν σταμάτησε, καθώς την έκαναν τα τεχνικά κλιμάκια, τα οποία έκλειναν ένα προς ένα τα ανοιχτά θέματα. Και οι υπουργοί, επίσης, με τα επιτελεία τους, οι οποίοι δίνουν νέες προτάσεις, πιο κοντά εννοείται στις προτάσεις της τρόικα.

Την περασμένη Πέμπτη μάθαμε με τον πιο επίσημο τρόπο (από το στόμα του Τσίπρα), ότι υπάρχει συμφωνία κυβέρνησης-ευρωπαϊκών «θεσμών» για νέα μέτρα ύψους 3% του ΑΕΠ. 

Δηλαδή, νέα μέτρα ύψους 5,5 δις ευρώ! Σύμφωνα με τις κυβερνητικές διαρροές, το ένα τρίτο θα αφορά το Ασφαλιστικό, το ένα τρίτο την άμεση φορολογία και το ένα τρίτο την έμμεση φορολογία. Η διαίρεση βγάζει σχεδόν 1,8 δις ευρώ σε καθένα απ΄ αυτούς τους τρεις τομείς.

Ως αφετηρία φυσικά, γιατί μπορεί στο τέλος το 3% των νέων μέτρων να «τσιμπήσει» λίγο προς τα πάνω. Μιλάμε για έναν πραγματικό εφιάλτη σε όλα τα επίπεδα. Ειδικά οι έμμεσοι φόροι θα γονατίσουν ακόμη περισσότερο τον Ελληνικό Λαό, καθώς έρχονται να προστεθούν στα χαράτσια που έχουν ήδη θεσπιστεί στην εξαετία των Μνημονίων.

Όσο για το Ασφαλιστικό, δεν μιλάμε απλώς για μία ακόμη μείωση των συντάξεων, αλλά για μία διαδικασία ολοκληρωτικής διάλυσης της εναπομείνασας Κοινωνικής Ασφάλισης, με συντάξεις άθλια φιλοδωρήματα γι’ αυτούς που θα βγαίνουν στην σύνταξη από τώρα και στο εξής και με συνεχή πετσοκόμματα για τους ήδη συνταξιούχους, ώστε να φτάσουν και αυτών οι συντάξεις στα νέα άθλια επίπεδα (αυτό τον ρόλο θα παίξει ο επανυπολογισμός τους με το νέο σύστημα).

Μπορούμε λοιπόν, να καταλάβουμε για ποιο λόγο η κυβέρνηση δίνει τόση έμφαση και έκταση στην ιστορία με τις «διαρροές» των Wiki leaks, ώστε ο Λαός να έχει την προσοχή του στραμμένη εκεί και όχι στην επικύρωση της συμφωνίας με την τρόικα για τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα που θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση για την Πατρίδα και τον Λαό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ