ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ευρωπαϊκές υποδείξεις στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ για να προωθούν την λαθρομεταναστευτική προπαγάνδα



O Marteen Verwey είναι ένας ακόμα ψιλόλιγνος ασπρουλιάρης χαρτογιακάς, που εργάζεται στη σύγχρονη Βαβυλώνα, στις Βρυξέλλες. Κατάγεται από τη χώρα που επιτρέπει στους πολίτες της την αιμομιξία, που το κόμμα των παιδεραστών συμμετέχει στις εκλογές και που η κυριότερη τουριστική ατραξιόν της είναι οι βιτρίνες με τις εκδιδόμενες και τα ζαχαροπλαστεία με το καταίφι από φύλλα μαριχουάνας.

Στην παλιά καλή Ελλάδα, αυτούς τους τύπους τους ονόμαζαν «λιμοκοντόρους» και τους έδιναν σημασία μόνο αν ήταν να τους «κράξουν». Στη σύγχρονη «ευρωπαϊκή» ψωροκώσταινα, τους έχουν περί πολλού και υποτάσσονται στα κελεύσματά τους, γιατί εκπροσωπούν την «ελίτ» της γραφειοκρατίας της ΕΕ, που κι αυτή, παραδόξως, στεγάζεται σε ένα γυάλινο κτίριο που θυμίζει πολύ τις γειτονικές βιτρίνες, αλλά απείρως πιο ανήθικο από εκείνα με τις εκδιδόμενες, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο επίσημος τίτλος του εν λόγω τζιτζιφιόγκου (επίσημο συνώνυμο του «λιμοκοντόρου» κατά το wikiλεξικό) είναι «Γενικός Διευθυντής της Υπηρεσίας Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» και αν με ρωτήσετε «τι είναι αυτό», θα σας παραπέμψω στη διεύθυνση της «βιτρίνας» των Βρυξελλών για περισσότερες πληροφορίες, γιατί εγώ θα σας γελάσω.


Η ουσία είναι άλλη. Ότι ο τύπος αυτός, μαζί με μια παγκοσμίως άγνωστη Natasha Bertaud που δηλώνει «εκπρόσωπος τύπου της ΕΕ για το Προσφυγικό» επισκέφθηκαν τον Φεβρουάριο, περίπου στα μουλωχτά την Αθήνα, για να συναντήσουν στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα, λίγα μέτρα από τη Βουλή, ελάχιστους δημοσιογράφους, προκειμένου να τους «ενημερώσουν» σε κλειστή σύσκεψη για το "προσφυγικό".

Για τη συνάντηση δεν θα μάθαινε κανένας τίποτα αν μια λαθρόβια «αντιρατσιστική, αντιμιλιταριστική κλπ» κίνηση - από αυτές που δύσκολα ξεχωρίζεις αν αυτός που σου μιλάει είναι άντρας με γένι ή γυναίκα με περίσσεια τεστοστερόνης- δεν αποκάλυπτε την είδηση. 

Κανένα «μέσο» επίσης δεν την έπαιξε, εκτός μια εβδομαδιαίας εφημερίδας σε μονόστηλο, για ευνόητους λόγους. Ο λόγος είναι προφανής: 

Ποιος «δημοσιογράφος» από αυτούς που κατευθύνουν την ενημέρωση θα παραδεχόταν ανοιχτά ότι πριν μας κατευθύνει, κατευθύνεται ο ίδιος από έναν αλλοδαπό λιμοκοντόρο; 

Ποιος ημιμαθής «δημοσιογράφος»- απ’ αυτούς που εξανίστανται για τον έλεγχο που θέλουν οι μπολσεβίκοι του ΣΥΡΙΖΑ να επιβάλουν στις τηλεοπτικές άδειες- θα διαμαρτυρηθεί που ένας άσχετος σφουγκοκωλάριος των Βρυξελλών του λέει πώς να κάνει τη δουλειά του στη χώρα του;

Ποιος υποκριτής τηλεσχολιαστής- απ’ αυτούς που συμμετείχαν στις κλειστές συσκέψεις του κόμματος επί Σημίτη ή Καραμανλή- θα παραδεχτεί ότι τώρα έπεσε τόσο χαμηλά, ώστε παίρνει εντολές από έναν θλιβερό αλλοδαπό;


Πέρα από την κατάντια της Ελλάδας και των ελληνοφώνων που αναδεικνύει αυτή η είδηση, αποδεικνύεται και κάτι πολύ σημαντικότερο: 

Για τους Ευρωπαίους «συμμάχους» , η χειραγώγηση της κοινής γνώμης στη χώρα μας για το λαθρομεταναστευτικό αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα. Χωρίς αυτή, υπάρχει έστω, μια αμυδρή πιθανότητα, κάποτε αυτός ο λαός να ξυπνήσει. Και για να εκμηδενίσουμε αυτήν την πιθανότητα, πρέπει από το πρωί ως το βράδυ να τον «φλομώνουμε» με ειδήσεις του τύπου «Οι γιαγιάδες και το νόμπελ», «Ο φούρναρης από την Κω» και άλλα κομψά, χωρίς καμιά αναφορά ούτε στο κόστος που συνεπάγεται η εισβολή στις κοινωνικές δομές, ούτε στην πίεση που δέχονται τα δημόσια νοσοκομεία, ούτε καν στα εθνοφυλετικά προβλήματα που δημιουργεί ο συχνωτισμός στον ίδιο χώρο δεκάδων αντιμαχομένων φυλών και θρησκευτικών σεκτών μεταξύ τους.

Και αν αυτά φαντάζουν υπερβολικά στους πιο «προοδευτικούς» από τους αναγνώστες, σας παραπέμπω στις πρόσφατες συζητήσεις των ηγετών της ΕΕ, σύμφωνα με τις οποίες «είναι προτιμότερη η επιδότηση της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που προκύπτει από το προσφυγικό, δεδομένου ότι η στάση της ελληνικής κοινωνίας έναντι των προσφύγων, είναι πολύ πιο φιλική από αυτή άλλων ευρωπαϊκών κοινωνιών» .

Παρότι είναι απίθανο να μάθουμε οτιδήποτε για την περιβόητη αυτή μυστική συνάντηση των υπαλλήλων της ΕΕ και των δημοσιογράφων, καθώς και ποιοι είναι αυτοί (αν και κάπου πάει το μυαλό μας..), τους προτείνουμε στην επόμενη συνάντησή τους, όποτε και αν λάβει χώρα, να συμπεριλάβουν και την εξής πρόταση προς τους «θεσμούς»: 

Την εισήγηση προς την αρμόδια επιτροπή για τη θέσπιση βραβείων Νόμπελ Αυτοκαταστροφής και Ενδοτισμού. Τα έχουμε και τα δύο στο τσεπάκι. 

Μάλιστα, αν συνοδευτούν και με το ανάλογο χρηματικό έπαθλο, μπορούμε εύκολα να μοντάρουμε ακόμα ένα hot spot, κατά προτίμηση, αυτή τη φορά, μέσα στην Ακρόπολη. 

Άλλωστε, η Ακρόπολη, όπως μας λένε, είναι «παγκόσμιο σύμβολο της Αθηναϊκής Δημοκρατίας». Ή όχι;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ
Δικηγόρος- ΜΔΕ Ποινικού Δικαίου 


«ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙ» ΠΡΟΣ ΜΜΕ: ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ



Μέσα στον απίστευτο προπαγανδιστικό καταιγισμό των εγχώριων ΜΜΕ υπέρ των εξ’ Ανατολών απρόσκλητων επισκεπτών μας, ξεχωρίσαμε τις εξηγήσεις που έδωσε στους δημοσιογράφους ένα «προσφυγάκι» ονόματι (κατά δήλωσή του…) Αλί Καντίρ, για τους λόγους που οι όμοιοί του… προτιμούν την Ελλάδα κι όχι την Βουλγαρία ή την Αλβανία. 

Ιδού οι πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσες εξηγήσεις του:

«Είναι ο μόνος δρόμος, που δεν θεωρείται έγκλημα να περάσεις τα σύνορα. Για παράδειγμα σας λέω ότι όποιος πρόσφυγας προσπαθήσει να περάσει για παράδειγμα τα σύνορα της Ουγγαρίας, κινδυνεύει με τέσσερα χρόνια φυλάκιση. Αν τώρα πάμε από τα σύνορα Τουρκίας – Βουλγαρίας, υπάρχουν αστυνομικοί που θα μας κλέψουν, ώστε να μας αποτρέψουν να περάσουμε. 

Θα μας πάρουν τα χρήματα, τα τηλέφωνά μας κι ότι βρουν επάνω μας. Την έχουν πατήσει άλλοι συμπατριώτες μας πιο πριν και τώρα ξέρουμε. Και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα μας αφήσουν να περάσουμε. Μπορεί να μας στείλουν πίσω στην Τουρκία. Όσο για την Αλβανία, υπάρχει μια κανονική μαφία στα σύνορα».

Έτσι, επιβεβαιώνεται κορυφαίος αξιωματούχος της Κομισιόν, που δήλωσε τις προηγούμενες μέρες στην Wall Street Journal: 

«Η Ελλάδα δεν θα ήταν το χειρότερο μέρος για να εκδηλωθεί μια ανθρωπιστική κρίση για μερικούς μήνες. Οι Έλληνες είναι πολύ πιο φιλικοί προς τους πρόσφυγες συγκριτικά με άλλους λαούς των Βαλκανίων ή της ανατολικής Ευρώπης».

Αυτά, για να μην ψάχνουν κάποιοι τις αιτίες για τα τεράστια κύματα των απρόσκλητων που πλημμύρισαν την Ελλάδα!

Αντίοχος



Καθεστωτικά ΜΜΕ και απόκρυψη ειδήσεων.

Καθεστωτικά ΜΜΕ και απόκρυψη ειδήσεων


Πριν από λίγες ημέρες σε μια απογευματινή εκπομπή υπήρχε αναφορά σ’ έναν κατηγορούμενο για παιδεραστία. Μάθαμε το όνομά του, είδαμε φωτογραφία του, πληροφορηθήκαμε γενικώς όλα τα στοιχεία της ταυτότητας και της μέχρι τώρα ζωής του. Στην συγκεκριμένη περίπτωση κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε για ενδεχόμενη διαπόμπευση, ούτε επικαλέστηκε το «τεκμήριο της αθωότητας». Ίσως επειδή ο τύπος αυτός ήταν «ανώνυμος», δεν είχε δηλαδή την αναγνωρισιμότητα που έχουν οι «επώνυμοι».
Πριν από λίγο καιρό, όμως, είχαμε την περίπτωση ενός άλλου κατηγορουμένου για παιδεραστία και πολύ χειρότερα για βιασμό ανηλίκου. Μόνο που η περίπτωσή του είχε διαφορετική αντιμετώπιση, ίσως επειδή εκτός από «επώνυμος» είχε και μια πολύ συγκεκριμένη και ισχυρή πολιτική ιδιότητα. Μιλάμε, βεβαίως, για την κραυγαλέα περίπτωση του Νίκου Γεωργιάδη, πρώην γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού στη ΝΔ, του οποίου την υπόθεση έφερε στην δημοσιότητα το περιοδικό HOT DOC και ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.
Σ’ αυτή την περίπτωση υπήρξαν κάποιοι ελάχιστοι, και μάλιστα αριστεροί, οι οποίοι ανακάλυψαν όχι μόνο «τεκμήριο αθωότητας», αλλά έψεξαν με τον χειρότερο τρόπο τον Βαξεβάνη για το γεγονός ότι έβγαλε στην επιφάνεια ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Επιτομή δημοσιογραφικής αθλιότητας και ανοησίας ήταν αναμφίβολα η τοποθέτηση της γνωστής εθνομηδενίστριας, Άντας Ψαρρά υπέρ του Νίκου Γεωργιάδη, με τέτοιο αισχρό τρόπο ώστε η ιστοσελίδα της «Εφημερίδας των Συντακτών» να κατακλειστεί κυριολεκτικά από έντονες διαμαρτυρίες και ανάλογα αναθέματα εναντίον της. Σε όλα αυτά έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν.
Μπορεί ο ίδιος ο Γεωργιάδης μετά τις αποκαλύψεις να αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την θέση του, αυτό όμως το οποίο προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι η στάση που κράτησε σε σχεδόν ολοκληρωτικό βαθμό το σύνολο των ΜΜΕ. Ας δούμε τι γράφει επί του προκειμένου ο Βαξεβάνης, ο δημοσιογράφος δηλαδή που έφερε στο φως της δημοσιότητας την σκανδαλώδη περίπτωση Γεωργιάδη:
«Στην υπόθεση Γεωργιάδη, που αποκάλυψε το Hot Doc, η είδηση της παραίτησης Γεωργιάδη (και αναγκαστικά και του λόγου παραίτησης) ανέβαινε και κατέβαινε στα sites, με πρωτοφανή τρόπο. Δεν ξέρω ποια πολιτική σκοπιμότητα μπορεί να ανεβοκατεβάζει μια τέτοια είδηση για παιδεραστία, που συγκλονίζει το πανελλήνιο».
Επιβεβαιώνουμε την καταγγελία Βαξεβάνη, ξεκινώντας από τα (πολύ) χειρότερα. Ότι υπήρξαν, δηλαδή, ΜΜΕ τα οποία δεν έκαναν την παραμικρή αναφορά στην είδηση, λες και δεν υφίσταται το γεγονός! Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του «Έθνους», το οποίο την επόμενη ημέρα της παραίτησης Γεωργιάδη από τη ΝΔ έκρινε ότι δεν ενδιαφέρει καθόλου ως είδηση τους αναγνώστες του, έστω και με απλή αναφορά, δείχνοντας έτσι το πώς αντιλαμβάνεται την ενημέρωση (και) η φυλλάδα αυτή. Από εκεί και πέρα, όντως, η είδηση, όπως περιγραφόταν στις εφημερίδες και τις ιστοσελίδες, είχε ένα πολύ «ουδέτερο» περιεχόμενο καθαρά ειδησεογραφικό χωρίς σχολιασμό γνώμης για τα όσα κατηγορείται ο Γεωργιάδης, ενώ ορισμένες ιστοσελίδες «έριξαν» την είδηση σχεδόν αμέσως μετά την ανάρτησή της, με αποτέλεσμα όποιος ήθελε να επανέλθει για να την ξαναδιαβάσει, να βρίσκεται προ τετελεσμένου γεγονότος, της εξαφάνισης δηλαδή της είδησης!
Δεν χρειάζεται να ακονίσει κάποιος για πολλή ώρα το μυαλό του για να αντιληφθεί ότι αυτό το «ρίξιμο» της πληροφορίας σχετικά με τα όσα κατηγορείται ο Γεωργιάδης έχει να κάνει με σχετικές πιέσεις από την πλευρά της ΝΔ ώστε να «πέσει» η είδηση και έτσι να την δει όσο το δυνατόν λιγότερος κόσμος. Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται από την μεριά της ΝΔ μια τέτοιου είδους παρέμβαση, η οποία έχει να κάνει με την χαλιναγώγηση και την φίμωση μια είδησης με ξεκάθαρα ηθικό, πολιτικό και ποινικό περιεχόμενο. Πριν από λίγες ημέρες, ο υπεύθυνος της ιστοσελίδας «Παραπολιτικά» αποκάλυψε ότι ο ίδιος ο αρχιτέκτονας της πολιτικής σκευωρίας κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ο Αντώνης Σαμαράς, παρενέβη έντρομος ώστε να διαγραφεί η ανάρτηση που αφορούσε το γνωστό ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο ακουγόταν ξεκάθαρα να δίνει εντολές με τον πιο ποταπό και χυδαίο τρόπο για την προφυλάκιση τριών Βουλευτών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Τότε ήταν η περίπτωση της γεμάτης μίσους φωνής του Σαμαρά, ενώ τώρα αφορούσε τις καταγγελίες κατά ενός ηγετικού στελέχους της ΝΔ για παιδεραστία και βιασμό ανηλίκου. Είναι, λοιπόν, ευρέως αντιληπτό ότι η ΝΔ στην προσπάθειά της να επανέλθει στην εξουσία, έστω και ως ο βασικός μέτοχος στην επόμενη εντολοδόχο συγκυβέρνηση, προσπαθεί να «θάψει» οτιδήποτε θα μπορούσε να βλάψει τα στενά συντηρητικά συμφέροντά της. Και όλα αυτά, εννοείται, σε αγαστή συνεργασία με όλες τις εκφάνσεις και τις εκφράσεις των καθεστωτικών ΜΜΕ, τα οποία αντιλαμβάνονται τη ΝΔ ως αναπόσπαστο μέρος του συστήματος της διαπλοκής, της διαφθοράς και της αδιαφάνειας, στο οποίο από κοινού ανήκουν.
Γι’ αυτό, άλλωστε, αυτή η «ασυλία» της ΝΔ σε τέτοιου είδους κραυγαλέα ζητήματα ηθικής και πολιτικής σημασίας θα συνεχιστεί, ακριβώς γιατί το απόλυτα καθεστωτικό αυτό κόμμα προορίζεται ως εναλλακτική λύση εξουσίας στην επόμενη μνημονιακή συγκυβέρνηση που θα ετοιμαστεί από τους διεθνείς τοκογλύφους και τους εγχώριους υποτακτικούς τους. 
ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ! 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ