ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΛΟΓΩ ΚΟΥΛΗ... ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΡΗΞΗΣ ΦΩΦΗ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΓΙΑ… ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ!ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ - ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ



Έμπνευσης Κ. Λαλιώτη (ο οποίος είναι πάντα ατύπως μεν, αλλά ο στενότερος σύμβουλός της) ήταν η χαρακτηριστική λέξη «άβυσσος» που χρησιμοποίησε η Φώφη Γεννηματά για να περιγράψει όσα –κατά τη γνώμη της- τη χωρίζουν απ’ τον Κυρ. Μητσοτάκη, αλλά και το ΠΑΣΟΚ απ’ τη Ν.Δ.

Και ήταν κάθε άλλο παρά τυχαία.

Η Φώφη και το στενό επιτελείο της (περιλαμβανομένου του Λαλιώτη) διαβλέπουν τον άμεσο κίνδυνο διεμβολισμού του ΠΑΣΟΚ απ’ τον «μεταρρυθμιστή» Μητσοτάκη, ο οποίος συγκινεί ένα «εκσυγχρονιστικό» ακροατήριο εντός του Κινήματος, το οποίο εκφράζεται βασικά απ’ τον Β. Βενιζέλο και τους βουλευτές και στελέχη που επηρεάζει (Α. Λοβέρδο, Λεων. Γρηγοράκο, Παντ. Καψή και άλλους).

Μάλιστα δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν (λένε ότι έχουν και σχετικά στοιχεία!) ότι μεγάλος αριθμός «εκσυγχρονιστών» πασόκων πήγε στις νεοδημοκρατικές κάλπες και ψήφισε Κυριάκο!

Έτσι ο Κ. Λαλιώτης τη συμβούλεψε να θέσει άμεσα τις διαχωριστικές γραμμές, ώστε να περιορίσει τις πιθανές διαρροές. Όπερ και εγένετο...

Ωστόσο αποδείχτηκε ότι η ανοιχτή επαφή μεταξύ Βενιζέλου και Σαμαρά (ουδέποτε έχει σταματήσει και το ξέρουν όλοι αυτό) έχει ακόμα ισχυρές επιρροές και μέσα στο ΠΑΣΟΚ, με στόχο τη συγκρότηση ενός «μεταρρυθμιστικού» φιλοευρωπαϊκού κόμματος.

Και οι βενιζελικοί απ’ τη μεριά τους επέλεξαν να σηκώσουν το γάντι και να απαντήσουν, με τις γνωστές τοποθετήσεις των Λοβέρδου, Γρηγοράκου, Καψή, δείχνοντας έτσι ότι πολύ δύσκολα θα υποστείλουν τις σημαίες των απόψεών τους.

Όταν ειδικά ο βουλευτής Λεων. Γρηγοράκος έκανε τις γνωστές δηλώσεις, υπήρξαν προτάσεις ακόμα και για διαγραφή του (από Χρ. Πρωτόπαπα, Μαν. Όθωνα και ορισμένους άλλους του επιτελείου της Φώφης), αλλά επικράτησαν ψυχραιμότερες απόψεις.

Ωστόσο, όπως μας τόνισε στενός συνεργάτης της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, «αυτό δεν θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα, δεν θα επιτρέψουμε το διεμβολισμό μας».

Αυτής της άποψης είναι κι ο Λαλιώτης, ο οποίος εκτιμά ότι ο Βενιζέλος και οι συν αυτώ θα οδηγήσουν τις εσωκομματικές εξελίξεις μέχρι και τη ρήξη ακόμα και θα πρέπει να είναι έτοιμη η Φώφη για την αντιμετώπιση μιας τέτοιας εκδοχής.

Απ’ τη μεριά τους οι βενιζελικοί κατηγορούν την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι είναι εγκλωβισμένη από μια ομάδα... «συνταξιούχων» (Λαλιώτης, Όθωνας, Πρωτόπαπας) οι οποίοι την οδηγούν σε απανωτά λάθη... 

newsbomb.gr



Εξαλλη η Ρωσία κι ο Πούτιν με την Ελλάδα! Τεράστια ένταση…




Σύμφωνα με ραγδαίες εξελίξεις, η Ελλάδα ετοιμάζεται να πουλήσει αμυντικό υλικό παλαιού τύπου στους Ουκρανούς, αλλά και μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών που δεν χρησιμοποιήθηκαν κι έληξαν το 2015.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του voicenews.gr, ετοιμάζουν προς πώληση και 100 παλιά BMP-1 άρματα, αλλά και τα Αντιαεροπορικά οπλικά συστήματα “Άρτεμις”, τα οποία δε θεωρούνται παλιά.


Αν και ο Υπουργός Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος παρουσιάζει όσα συμβαίνουν ως ιδανικά, οι πληροφορίες που έρχονται από τη Μόσχα είναι τελείως διαφορετικές!

Σύμφωνα με τις πρόσφατες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ακούγεται πως  ασκείται μεγάλη πίεση στην Ελληνική Κυβέρνηση από άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, για την παράδοση του υλικού αυτού στην Ουκρανία. Παράλληλα τονίζεται πως οι περισσότερες πιέσεις ασκούνται από τη Γερμανία.

Ο Ουκρανικός στρατός που μάχεται τους Ρώσους αυτονομιστές διαθέτει και χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένα BMP-1, μπορεί επομένως να επωφεληθεί από τη συγκεκριμένη αγορά! 

Αξίζει να σημειωθεί πως τα περισσότερα από τα BMP-1 που κατέχει η χώρα μας προέρχονται από το οπλοστάσιο της πρώην Ανατολικής Γερμανίας κι είχαν παραχωρηθεί δωρεάν από τη Γερμανία κατά τη δεκαετία το ’90.

Η Ελλάδα στο παρελθόν είχε παραχωρήσει δωρεά πολεμικό υλικό στον πρόεδρο της Γεωργίας Σαακασβίλι.

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως η Ρωσική πλευρά είναι εξαγριωμένη με την πρόθεση αυτή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Αναμένονται σύντομα εξελίξεις.

http://www.voicenews.gr/


ΘΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΛΕΕΙ Η ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΑΒΔΑ...!!!

Το ψυχροπολεμικό κλίμα ανάμεσα σε Τουρκία και Ρωσία κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι δεν είναι απίθανο να ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών. Η γνωστή εφημερίδα Πράβδα αποφάσισε να εξετάσει αυτό το σενάριο απευθυνόμενη σε ειδικούς αναλυτές.





Ο Μιχαήλ Αλεξαντρόφ, προϊστάμενος του Κέντρου Στρατιωτικών και Πολιτικών Μελετών πιστεύει ότι σε περίπτωση πολέμου η Ρωσία πρέπει να κάνει ευθύς αμέσως χρήση πυρηνικών όπλων επειδή διακυβεύεται η ύπαρξη της χώρας.


«Θα ήταν λάθος της Ρωσίας να μη χρησιμοποιήσει πυρηνικά οπλα. 

Η Δύση και η Τουρκία θα επιχειρήσουν να μας ωθήσουν σε πόλεμο φθοράς, όπως στον Κριμαϊκό πόλεμο του 1853-1856. Δηλαδή σε βραδεία κλιμάκωση των επιχειρήσεων, με εξεγέρσεις στην περιοχή του Καυκάσου, ενώ και η ρωσική μονάδα στη Συρία θα εξοντωθεί. 

Η Δύση θα βοηθήσει την Τουρκία–θα εγκατασταθούν στο έδαφος της στρατιωτικές δυνάμεις και αεροπορία υψηλής τεχνολογίας. Θα εφαρμόσουν την τακτική του πολέμου βραδείας τριβής.

Κατά την άποψη μου, αν πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία αυτός θα είναι πόλεμος αποφασιστικής σημασίας, ταχύς και σύντομος. 

Η Ρωσία θα πρέπει να καταφέρει πυρηνικά πλήγματα σε στόχους στρατιωτικούς και στην υποδομή της Τουρκίας από την πρώτη στιγμή–όχι, φυσικά, σε πόλεις όπου ζουν άνθρωποι, αλλά στα στρατηγεία, στα μεγάλα κέντρα επικοινωνίας, στις αποθήκες όπλων, στα αεροδρόμια και στα λιμάνια. 

Από τις πρώτες ώρες του πολέμου η Ρωσία πρέπει να καταστρέψει όλη την στρατιωτική υποδομή της χώρας. Και δεν χρειάζονται βαλιστικοί πύραυλοι για αυτά τα πλήγματα. 

Αρκούν οι πύραυλοι Iskander-M με πυρηνικές κεφαλές. 

Μόλις η στρατιωτική υποδομή καταστραφεί θα κινηθούν ρωσικές δυνάμεις και θα καταλάβουν την περιοχή των Στενών».

Και η Δύση; Η Δύση δεν θα έχει χρόνο να αντιδράσει. Οι ευρωπαϊκές χώρες θα φοβηθούν τόσο πολύ που ούτε θα τολμήσουν να επέμβουν. 

Οι Αμερικανοί θα πρέπει να επιλέξουν–είτε να αρχίσουν έναν στρατηγικό πυρηνικό πόλεμο με τη Ρωσία είτε όχι. Αποτέλεσμα–η Ρωσία θα καταλάβει την περιοχή των Στενών. Όλη η άλλη χώρα θα μείνει στην Τουρκία, λέγει ο Μιχαήλ Αλεξαντρόφ.

Υπάρχει και μη πυρηνικό σενάριο και το παρουσιάζει ο Σεργκέι Ερμακόφ, υποδιευθυντής του Κέντρου Ανάλυσης RΙSΙ της Ταυρίδας. 

Λέγει:

«Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξει πραγματική σύγκρουση. Η χρήση πυρηνικών όπλων γίνεται μόνο σε έσχατη ανάγκη. Σε έναν «κανονικό» πόλεμο τα πάντα αποκτούν χαρακτήρα στρατιωτικού μέσου. Υπάρχουν πολλοί παίκτες εναντίον της Τουρκίας. Σε περίπτωση στρατιωτικής σύγκρουσης οι Κούρδοι θα κάνουν την περιοχή κομμάτια καθώς ο πόλεμος είναι το στοιχείο τους».

«Από στρατιωτικής πλευράς η Τουρκία είναι ισχυρή αλλά όχι τόσο που να μπορεί να αντιμετωπίσει τη Ρωσία. Ο στόλος μας είναι σε θέση να καταφέρει πλήγματα από πολύ μακριά, και πέρα από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. 

Νικητής σε έναν σύγχρονο πόλεμο είναι εκείνος που χρησιμοποιεί διαφορετικές δυνάμεις και το πιο αναπτυγμένο σύστημα ελέγχου της μάχης. 

Η Ρωσία έχει ένα πλεονέκτημα εδώ–έχουμε το δορυφορικό σύστημα καθορισμού θέσεων και το σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου της μάχης τα οποία μας δίδουν πλήρη εικόνα του θεάτρου στρατιωτικών επιχειρήσεων ανά πάσα στιγμή. 

Φυσικά, θα χρησιμοποιήσουμε την αεροπορία. Η ρωσική βάση στη Συρία συντομεύει σημαντικά τον χρόνο πτήσης εναντίον τουρκικών στόχων. 

Έτσι, η Τουρκία θα αντιμετωπίσει απειλές από διάφορα μέρη», λέγει ο Σεργκέι Ερμακόφ.

Όσον αφορά το ΝΑΤΟ, η Τουρκία είναι μέλος του και ως χωρά οπωσδήποτε δικαιούται να ζητήσει την ενεργοποίηση του άρθρου 5. 

Αλλά, αφ” ενός η στρατιωτική ισχύς της Ρωσίας και αφ” εταίρου η διστακτικότητα της Ευρώπης να αναμειχθεί στη σύγκρουση-οι αποφάσεις στο ΝΑΤΟ απαιτούν πλήρη ομοφωνια–όλα τα μέλη της Συμμαχίας θα πρέπει να συμφωνήσουν κατά πόσον το ΝΑΤΟ θα πρέπει να σταθεί αντιμέτωπο σε έναν επιτιθέμενο. Αλλά τότε πρέπει να καθοριστεί ποιος είναι ο άμεσα επιτιθέμενος. Αν η Τουρκία προκαλέσει τη σύγκρουση ίσως το ΝΑΤΟ δεν προσφύγει στο άρθρο 5. 

Επίθεση είναι ένα πράγμα, αλλά μια χωρά που επιχειρεί σύγκρουση και σέρνει το ΝΑΤΟ είναι άλλο πράγμα. Σε μια τέτοια περίπτωση το ΝΑΤΟ θα προσπαθήσει να μη αναμειχθεί. Κανένας δεν θέλει να αναμειχθεί σε άμεση στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία. Ο πυρηνικός πόλεμος είναι μια παγκόσμια τραγωδία, καταλήγει ο Ερμακόφ .

crashonline.gr