ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Με φτηνά κόλπα η κυβέρνηση παίρνει πίσω το φιλοδώρημα από 240.000 συνταξιούχους




Το ποια θα είναι η πραγματική κατάληξη του φιλοδωρήματος που δίνει στους συνταξιούχους η κυβέρνηση θα φανεί τις επόμενες ημέρες, καθώς περικοπή-σοκ 40% στο ΕΚΑΣ έρχεται την επόμενη εβδομάδα σε 240.000 συνταξιούχους, την ίδια περίοδο δηλαδή που θα δοθεί και ο χριστουγεννιάτικος «μποναμάς» της 13ης σύνταξης. Ουσιαστικά η κυβέρνηση παίρνει πίσω το «δώρο» από 24.000 δικαιούχους, επισπεύδοντας το ψαλίδισμα του ΕΚΑΣ, το οποίο σημειωτέον θα καταργηθεί έως το 2019!

Το νέο τσεκούρωμα του ΕΚΑΣ έρχεται με τις συντάξεις Ιανουαρίου, οι οποίες θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων από 20 έως 22 Δεκεμβρίου. Με βάση τις προβλέψεις του Κρατικού Προϋπολογισμού φέτος πρέπει να εξοικονομηθούν από το ΕΚΑΣ πάνω από 430.000.000 ευρώ.

Την ίδια εβδομάδα που θα δοθεί σε 1.600.000 συνταξιούχους το έκτακτο επίδομα των 300 ευρώ, η κυβέρνηση, με τη νέα περικοπή του ΕΚΑΣ, θα αφαιρέσει από 250.000 εξ αυτών ποσά που κυμαίνονται από 23 έως 92 ευρώ τον μήνα. Αθροιστικά, καθ΄όλη την διάρκεια του έτους, αυτοί οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα χάσουν από 276 έως 1.104 ευρώ. Ωστόσο, επειδή τα ποσά δεν βγαίνουν, δηλαδή με αυτές τις περικοπές δεν εξοικονομείται το σύνολο των 430.000.000 ευρώ, είναι πιθανόν το «μαχαίρι» να μπει τελικά βαθύτερα, σε σημείο που κάποιοι δικαιούχοι να το χάσουν και τελείως.

Σε κάθε περίπτωση, μια μείωση του ΕΚΑΣ κατά 40% θα θίξει και όσους λαμβάνουν σύνταξη χαμηλότερη των 664 ευρώ τον μήνα, καθώς φέτος το ΕΚΑΣ καταργήθηκε για όσους συνταξιούχους έπαιρναν σύνταξη πάνω από 664 ευρώ τον μήνα.

Αντιλαμβανόμενη η κυβέρνηση τους συνταξιούχους ως «ποντικούς» θεωρεί ότι με το «τυρί» του έκτακτου επιδόματος θα μπορέσει να τους πιάσει στην «φάκα» των δικών της πολιτικάντικων συμφερόντων. 

Οι αντιδράσεις, όμως, των συνταξιούχων σχεδόν στο σύνολό τους, δείχνει ότι δεν πρόκειται να πέσουν στην παγίδα (και) αυτών των στυγνών εξουσιαστών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ