ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Εμείς δημιουργούμε τις ειδήσεις




Είναι γνωστή η ρήση “Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις”. 

Η συγκεκριμένη φράση, η οποία αποδίδεται στον Ουμπέρτο Έκο, έχει γίνει αντικείμενο αρκετών “αναλύσεων”, επιτυχημένων ή μη. Το ζήτημα, βεβαίως, σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να στέκεσαι στην ουσία μιας ρήσης και όχι στα όποια απομονωτικά της στοιχεία αφυδατώνοντάς την από κάθε ουσιαστικό περιεχόμενο το οποίο διαθέτει. Π.χ., τον Αύγουστο του 2015 στην Ελλάδα, οι ειδήσεις διαδέχονταν η μια την άλλη

Και τι ειδήσεις: Πρώτα η υπογραφή του τρίτου Μνημονίου και του πρώτου εφαρμοστικού νόμου, μετά η προκήρυξη εκλογών για τις 20 Σεπτεμβρίου και τέλος η “μίνι” διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, με την αποχώρηση του Λαφαζάνη και της κλίκας του.

Φέτος, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, δικαιώνοντας την προαναφερθείσα ρήση. Με κλεισμένη την πρώτη αξιολόγηση του τρίτου Μνημονίου και ενόψει της δεύτερης που τοποθετείται το φθινόπωρο, με κλειστή την Βουλή για τρεις εβδομάδες, οι μόνες “ειδήσεις” που θα παράγονται θα είναι οι κορόνες που θα εκτοξεύονται από τον Τσίπρα και τους υπουργούς του, τον Μητσοτάκη και τους ακόλουθούς του, το θλιβερό τσίρκο της “Κεντροαριστεράς” και άλλες κατάπτυστες φιγούρες του “συνταγματικού τόξου”.

Ούτε, φυσικά, μπορούμε να θεωρήσουμε ως είδηση τις προετοιμασίες για την καθιερωμένη διαδήλωση στην επίσης καθιερωμένη ΔΕΘ, η οποία για τους γραφικούς ακροαριστερούς συμμετέχοντες σ' αυτήν έχει αποκτήσει μια ξεκάθαρα εθιμοτυπική ταυτότητα, που παραπέμπει στον χαρακτήρα των λαϊκών πανηγυριών και γλεντιών. 

Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές θα έχουν αρχίσει ήδη οι διεργασίες, οι ανακοινώσεις, τα πύρινα προσκλητήρια και οι επαφές με τα γραφεία ταξιδιών για την ρύθμιση των λεπτομερειών της συγκεκριμένης εθιμοτυπίας. Δεν αμφιβάλλουμε καθόλου ότι αυτό το εθιμοτυπικό προσκλητήριο “μαχητικότητας” θα απευθύνει ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος το συνηθίζει να... διαδηλώνει ενάντια στον εαυτό του, προσφέροντας έτσι μια ακόμη εικόνα μεταξύ γέλωτα και αηδίας.

Αφού, λοιπόν, “τον (εφετινό) Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις”, με την ουσιαστική έννοια του όρου, ας φροντίσουμε από την δική μας πλευρά να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες, οι οποίες από το φθινόπωρο και μετά θα οδηγήσουν στην δημιουργία πραγματικών ειδήσεων, συνεχίζοντας σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα την ενδυνάμωση του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος, την εμπεριστατωμένη επαφή και ζύμωση με τον Ελληνικό Λαό, την παραγωγή προτάσεων και λύσεων, έτσι ώστε η γέννηση ειδήσεων με ιδεολογικό στεγανό και πολιτικό υπόβαθρο να αποτελεί την επιτυχημένη διαδρομή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, στην πολλαπλή πορεία επιβεβαίωσης της άμεσης σύνδεσής της με την Πατρίδα και τον Λαό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ