ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Τελειώνουν τον Τσίπρα...


Ο Πρωθυπουργός όπως όλα δείχνουν ετοιμάζει το "κύκνειο" άσμα του στο Νταβός. 

Στο περιθώριο του Φόρουμ, ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να έχει σημαντικές συναντήσεις για θέματα, όπως το προσφυγικό και η έναρξη της συζήτησης για την απομείωση του ελληνικού χρέους, αλλά και οι συνολικότερες εξελίξεις στην Ευρώπη, σε συνάρτηση με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν με τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ισπανία.

Το διάστημα που θα βρεθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Νταβός, άλλωστε, θα κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το ασφαλιστικό, ενόψει του κλεισίματος της αξιολόγησης.

Εξ ου και οι συναντήσεις στο περιθώριο με ηγέτες, όπως η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ ή η Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, αναμένεται να παρουσιάσουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στο Νταβός θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν σημαντικές διαβουλεύσεις για το Κυπριακό, καθώς -όπως αποκαλύπτει η Realnews που κυκλοφορεί- παρασκηνιακά ετοιμάζεται πενταμερής συνάντηση Κορυφής, η οποία «κάηκε» λόγω της διαρροής της και της άρνησης τελικά του Κύπριου Προέδρου να συμμετάσχει.

Στο Νταβός, ωστόσο, πέραν του Ν. Αναστασιάδη, θα παρευρίσκονται και ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακεντζί, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κάμερον, αλλά και ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν και φυσικά – πλέον – και ο Αλέξης Τσίπρας.

Στις 26 Ιανουαρίου ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Τελ Αβίβ και στις 28 τη Λευκωσία, όπου θα πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση Κορυφής Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου.

Αρχές Φεβρουαρίου, επίσης, προγραμματίζεται μια πολύ σημαντική συνάντηση, στο Ιράν, με οικονομικές και πολιτικές προεκτάσεις.

Τέλη Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με την Τουρκία στην Άγκυρα, ενώ θα ακολουθήσει τριμερής με τις δυο χώρες και τη Βουλγαρία.

voicenews.gr