ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ;

lathro
Επειδή κάποιοι πάνε να φορτώσουνε στους Έλληνες ενοχές για τις καθημερινές ανθρωπιστικές τραγωδίες με τα νεκρά παιδάκια στο Αιγαίο και απαντώντας στην προφανή ερώτηση: «Μα καλά, πως οι γονείς βάζουν τα παιδιά τους στις βάρκες με 8 μποφόρ αέρα; Γιατί δεν περιμένουν 2-3 μέρες να κοπάσει ο άνεμος και μετά να ταξιδέψουν, αφού πληρώνουν;», 

ας δούμε τι αναφέρει η επίσημη σελίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), σε σχετικό της άρθρο:

«Στο Αιγαίο, μας προκαλεί τεράστια θλίψη το πρόσφατο κύμα θανάτων στη θάλασσα ανθρώπων που προσπαθούσαν να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα. Τις τελευταίες ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους 19 άνθρωποι σε πέντε ξεχωριστά περιστατικά, από τους οποίους οι μισοί πέθαναν μέσα στο Σαββατοκύριακο. Μεταξύ των νεκρών βρίσκονταν και βρέφη και παιδιά. Οι πρόσφυγες με τους οποίους μιλήσαμε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μας είπαν ότι οι διακινητές ρίχνουν τις τιμές για το πέρασμα σε κακές καιρικές συνθήκες και συνωστίζουν περισσότερο κόσμο μέσα στις βάρκες».

Καταλάβατε; Για να γλιτώσουν λεφτά, οι ίδιοι οι γονείς τους τα βάζουν στις βάρκες όταν έχει κακοκαιρία, παίζοντας τη ζωή τους κορώνα-γράμματα!

Φίλος από την Μεσσηνία, έθεσε υπόψη μας το παρακάτω δημοσίευμα:

«Το Αντιφασιστικό Μέτωπο Πύλου στη Λέσβο

Η Ομάδα Αλληλεγγύης του Αντιφασιστικού Μετώπου Πύλου θα βρεθεί από τις 15 ως τις 23 Νοέμβρη στη Λέσβο, όπου σε συνεργασία με τις υπόλοιπες αλληλέγγυες ομάδες του νησιού, θα σταθεί στο πλευρό των προσφυγικών οικογενειών που δοκιμάζονται…».

Εδώ προκύπτουν κάποια ερωτήματα:

1ον) Για να πάει η «ομάδα» αυτή στην Λέσβο, πρέπει πρώτα να πάει μέχρι την Αθήνα κι από κει να πάρει το καράβι της γραμμής ή το αεροπλάνο. Το ίδιο και κατά την επιστροφή της. Στην 8ήμερη παραμονή της στο νησί, θα πρέπει να τρώνε δύο φορές την ημέρα, να μείνουν σε κάποιο ξενοδοχείο, συν κάποια άλλα έξοδα. Άραγε, ποιος θα τα πληρώσει όλα αυτά; Οι ίδιοι από την τσέπη τους; Πολύ αμφιβάλλουμε!

2ον) Προφανώς, τέτοιες «αντιφασιστικές» ομάδες «αλληλέγγυων» πηγαίνουν στην Λέσβο κι από άλλα μέρη της Ελλάδος. Ποιος πληρώνει το… μάρμαρο;

3ον) Μετά τους επαγγελματίες κομμουνιστές, έχουμε και επαγγελματίες «αντιρατσιστές»;

4ον) Πότε επιτέλους θα κάνει το ΣΔΟΕ έλεγχο στις διάφορες ΜΚΟ;

Αντίοχος


ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ Ο ΚΑΡΓΑΚΟΣ: ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ Ο ΦΙΛΗΣ! Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΠΡΟΣΟΥΡΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΡΝΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΘΥΡΩΡΟΥΣ!!!



"Σκέτο ποντιακό ανέκδοτο", αλλά και "δοξομανή", άνθρωπο δηλαδή που θέλει να γίνεται κουβέντα γύρω από το όνομά του, χαρακτήρισε μιλώντας στον FOCUS FM 103,6, τον υπουργό παιδείας Νίκο Φίλη, ο ιστορικός-συγγραφέας Σαράντος Καργάκος, με αφορμή τις δηλώσεις του για τη γενοκτονία των Ποντίων.

"Είναι απαράδεκτος και ακατάλληλος για υπουργός παιδείας γιατί σπέρνει τη διχόνοια ανάμεσα στους Έλληνες", είπε ο κ. Καργάκος."Μα δεν έχει διαβάσει τίποτα ο ευλογημένος", διερωτήθηκε ο κ. Καργάκος για την κ. Φίλη, αναφέροντας παράλληλα μία σειρά συγγραφέων, που ασχολήθηκαν με το ζήτημα της ποντιακής γενοκτονίας." Ο Φίλης το "παίζει" Ζιρινόφσκι, αυτός ο γραφικός, αλλά επικίνδυνος πολιτικός, που είχε εμφανιστεί μετά την πτώση του Γκρμπατσόφ."Ο γνωστός ιστορικός έστρεψε μάλιστα τα βέλη του και κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν έχουν καμία παιδεία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά, ότι τους σημερινούς πολιτικούς δεν θα τους έπαιρνε ούτε για θυρωρούς στο φροντιστήριό του.

"Η παιδεία τους είναι η παιδεία της ντουντούκας και της μπροσούρας, με λίγο πασπάλισμα από Χάμπερμας, η παιδεία τους είναι αποτυπωμένη στους τοίχους των Εξαρχείων."


ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ...!!! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ....!! ΘΑ ΠΝΙΞΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ...!!








ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΕΛΑΔΟΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΧΟΥΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΙΣ 4 ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΝΙΞΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΦΙΛΗ ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΠΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ... 


ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΦΙΛΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗΣ... ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ...

“Τα χτυπήματα που δέχεται ο Ποντιακός Ελληνισμός από την Κυβέρνηση είναι διαδοχικά και ουσιαστικά.

Η κατάργηση του βοηθήματος επιβίωσης των ομογενών συμπατριωτών μας,τους οδηγεί στην εξαθλίωση και στον θάνατο.

Η αφαίρεση από την διδακτέα ύλη της Γ΄ Λυκείου, του κεφαλαίου «Παρευξείνιος Ελληνισμός», του μοναδικού με σαφή αναφορά στον όρο Γενοκτονία, λογοκρίνει την παιδεία παραχαράσσοντας το μέλλον μας.

Κορωνίδα στις προσβολές, αποτελεί η πρόσφατη ανενδοίαστη άρνηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας.

Επειδή, η παραμονή του Αρνητή του χειρότερου Εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας, στο Υπουργείο Παιδείας προσβάλλει την ιστορική αλήθεια. Επειδή, η ύπουλη επέμβαση στην παιδεία θανατώνει την μνήμη του μέλλοντος. 

Επειδή, οι νομοθετικές παλινωδίες στο θέμα των συντάξεων εμπαίζουν τους υπερήλικες ομογενείς. Επειδή, πλέον, οι προθέσεις τους δεν κρύβονται, η απάντηση του Ποντιακού Ελληνισμού θα είναι άμεση και έντονη.


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος σας καλεί όλους την Πέμπτη 05/11/2015 και ώρα 16:00 στην Πλατεία Συντάγματος σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις πρόσφατες υβριστικές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας αλλά και την γενικότερη στάση της Κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Καλούμε τα σωματεία όπως ενημερώσουν τα μέλη τους για την μεγαλύτερη δυνατή κινητοποίηση στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, προκειμένου να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα από τον Ποντιακό Ελληνισμό.”