ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Economist: H ιδεολογική τούμπα του Αλέξη Τσίπρα.ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΝΕ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΛΙΝΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ!



Για να καταφέρει να επανεκλεγεί, ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκε να προχωρήσει σε μια «ιδεολογική τούμπα» σε πολιτικό και προσωπικό επίπεδο.

Αυτό αναφέρει ο Economist σε σχετικό άρθρο το οποίο διερευνά τους λόφους που έφεραν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ξανά στον πρωθυπουργικό θώκο. Σημειώνει, χαρακτηριστικά:

«Ο Αλέξης Τσίπρας, αν και ένας από τους νεότερους πρωθυπουργούς που έχει γνωρίσει η Ευρωζώνη, έχει στην “πλάτη” του δύο δεκαετίες ως πολιτικός της Αριστεράς».

Αν και στην πρώτη του εκδοχή, αυτή του Ιανουαρίου, αντεπιτέθηκε στους δανειστές και τάχθηκε εναντίον της λιτότητας, σε… δεύτερο χρόνο, στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, χρειάστηκε «να βάλει στην άκρη τις ιδεολογικές του πεποιθήσεις».

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δίδει, εκ νέου, την εντολή στον κ. Τσίπρα να κρατήσει την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης και για να το επιτύχει, καλείται να εφαρμόσει μια σειρά μεταρρυθμίσεων, τις οποίες και απέκρουε κατά την πρώτη θητεία του. Αλλά αυτό ήταν πριν από τη μεγάλη απειλή του Grexit που τον ώθησε στη συμφωνία για νέο πρόγραμμα διάσωσης με τους πιστωτές.

Και όπως και προηγούμενοι ηγέτες, όταν βρέθηκαν σε συνθήκες κρίσης, ο κ.Τσίπρας διέπραξε μια “ιδεολογική τούμπα”, σχολιάζει χαρακτηριστικά το άρθρο. “Το ερώτημα τώρα είναι εάν και ο υπόλοιπος ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αναποδογυρίσει το ίδιο καλά”.

“Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μπόρεσε να εξέλθει από τα όρια τις ακραίας αριστερής ρητορικής, το ίδιο έκαναν και οι Έλληνες ψηφοφόροι”, διαπιστώνει, παρακάτω, ο Economist, αναφερόμενος στη Λαϊκή Ενότητα που δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή.

Ωστόσο, όπως παρατηρεί, ο Πρωθυπουργός και η υπόλοιπη “ομάδα” του απέχουν πολύ από το να επαναφεύρουν τους εαυτούς τους ως σοσιαλδημοκράτες. Ενδεικτικό, σύμφωνα με το άρθρο, είναι και το γεγονός πως ο κ. Τσίπρας επέλεξε να συνεργαστεί και πάλι με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αντί του Ποταμιού ή του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, η νέα κυβέρνηση διατηρεί και κάποιους από τους βασικούς επικριτές του καπιταλισμού, όπως για παράδειγμα ο Πάνος Σκουρλέτης που κράτησε τη θέση του ως υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κάτι που ερμηνεύεται ως ένδειξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει να υποχωρήσει στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων.

Πάντως, ο Economist σχολιάζει πως η στροφή του Αλέξη Τσίπρα αντικατοπτρίζεται και στην προσωπική του ζωή, αφού πέρασε το καλοκαίρι του σε μια βίλα δίπλα στη θάλασσα και επέστρεψε στο γραφείο του με ελικόπτερο.

Οι επικριτικές “φωνές” από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν έλειψαν, αλλά η εκλογική νίκη του κ. Τσίπρα δείχνει πως οι ψηφοφόροι δεν ενοχλήθηκαν, όπως καταλήγει το δημοσίευμα.

Έρχονται κατασχέσεις εξπρές για οφειλές προς την εφορία: Ποιους αφορούν, πως θα γίνονται

MISTER TSIPRAS: 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΝΕ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΛΙΝΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ!


Μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2012, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε αξιωματική αντιπολίτευση, ήρθε η πρώτη πρόσκληση από την Αμέρικα για τον mister Tsipra. Όχι από την επίσημη κυβέρνηση (που τηρεί τα προσχήματα…) αλλά από κάποια «Ιδρύματα» (Levi, Brookings), δηλαδή από την… παρακυβέρνηση. Πράγματι, ο mister Tsipras δέχθηκε με χαρά την πρόσκληση, πήγε εκεί τον Ιανουάριο του 2013, πέρασε τις… εξετάσεις (με άριστα!) κι έτσι δύο χρόνια αργότερα έγινε πρωθυπουργός της χώρας.

Τις προσεχείς ημέρες, ο… αριστεύσας αμερικανοκομμουνιστάκος επιστρέφει στην Αμέρικα, για… έλεγχο προόδου και λήψη νέων οδηγιών. 

Παράλληλα, θα ζήσει και το… μύθο του. Έτσι, κατ’ αρχάς αναμένεται να παραβρεθεί στο συνέδριο του Ιδρύματος Κλίντον (του πιθανού «πρώτου κυρίου» των ΗΠΑ – αν η Χίλαρι εκλεγεί προεδρίνα). Το «κονέ» κανονίστηκε από την πλουτοκράτισσα Γιάννα Αγγελοπούλου(των χλιδάτων Olympic Games 2004).

Επίσης, ο αμερικανόπαις θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι (κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Τετάρτη) και το… αποκορύφωμα, με τον Ομπάμα. Η συνάντηση δε θα είναι επίσημη, αλλά θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, από μια ΚΟΒΑ (Κομματική Οργάνωση Βάσης) της ΚΝΕ ξεκίνησε το Αλεκάκι μαζί με την Περιστέρα του και δείτε που κατέληξε…

Γι’ αυτό το τελευταίο, δώστε προσοχή στον κνίτη της γειτονιάς σας! Διόλου απίθανο, μετά από καμιά 20αριά χρονάκια να είναι… πρωθυπουργός της Ελλάδος και συνδαιτυμόνας του τότε… πλανητάρχη!

Αντίοχος

Μην «ξεχάσετε» 
να ευχαριστήσετε τις ΗΠΑ, κύριε TSIPRA


Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: Η Χρυσή Αυγή θα αντισταθεί στα καταστροφικά σχέδια της νέας κυβέρνησης - ΒΙΝΤΕΟ



Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος δήλωσε για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης:

"Η Χρυσή Αυγή θα είναι στη νέα Βουλή η εθνική αντιπολίτευση και θα πολεμήσει με όλες της τις δυνάμεις τα καταστροφικά σχέδια της νέας κυβερνήσεως, για το ξεπούλημα της χώρας, για το εξοντωτικό μνημόνιο 3, για την λαθρομετανάστευση".