ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτό είναι το “νέο” του Σύριζα: Γέμισε ανθρώπους του Τζέφρυ το... μικρό (46 ατόμων!) υπουργικό συμβούλιο

Αυτό είναι το “νέο” του Σύριζα: Γέμισε ανθρώπους του Τζέφρυ το... μικρό (46 ατόμων!) υπουργικό συμβούλιο

Το Πασόκ έχει σταλθεί στο χρονοντούλαπο της πολιτικής ιστορίας προ πολλού από τον Ελληνικό Λαό. Ακόμα και η φαινομενική άνοδος των ποσοστών του στις τελευταίες εκλογές ήταν απόρροια της αλλαγής του άκρως αντιπαθητικού Βενιζέλου, αλλά δεν ήταν επί της ουσίας.
Ασχέτως, όμως, που ο Λαός έχει στείλει το Πασόκ στα αζήτητα, αυτό συνεχίζει και κυβερνάει ακόμα τον τόπο, αποδεικνύοντας ότι τα πασόκια και οι κατσαρίδες μπορούν να επιζήσουν από οτιδήποτε.
Στο παρελθόν παρά τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά του Πασόκ, αυτό κυβερνούσε δι’ αντιπροσώπου και συγκεκριμένα από το γεγονός ότι η ομάδα Σημίτη (Στουρνάρας, Χαρδούβελης και ΣΙΑ) συνέχιζαν να κατοικοεδρεύουν στο υπουργείο οικονομικών,ψηφίζοντας και εφαρμόζοντας μνημόνια.

Στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, η «ομάδα Βαρουφάκη» είχε και πάλι ανθρώπους του απέθαντου πασόκ να διαπραγματεύονται επί των οικονομικών. Το αποτέλεσμα ήταν άλλο ένα μνημόνιο.

Τώρα που υποτίθεται ότι ήρθε το «νέο», έχουμε και πάλι τα πασόκια στην εξουσία. Χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις της υπουργοποίησης των ανθρώπων του Τζέφρυ, επί κυβερνήσεως Σανέλ. Ο λόγος φυσικά για την Τζάκρη και τον Μπόλαρη, οι οποίοι από το πλευρό του Τζέφρυ Παπανδρέου, βρέθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο των τσιπροκαμμένων.
Ηθικό δίδαγμα; Ό,τι και να ψηφίσεις (πλην Χρυσής Αυγής) το Πασόκ θα κυβερνάει!

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 46 ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΟΚΤΟΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Ιδιαίτερης αναφοράς χρήζουν οι τοποθετήσεις του Φίλη στο Παιδείας με αναπληρώτρια την Σία Αναγνωστοπούλου και της Τζάκρη στο υφυπουργείο Βιομηχανίας. 

Η νέα κυβέρνηση:





 Πρωθυπουργός: Αλέξης Τσίπρας




Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: Γιάννης Δραγασάκης





Υπουργός ΕπικρατείαςΝίκος Παππάς




Υπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου: Αλέκος Φλαμπουράρης




Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ: Τέρενς Κουίκ




Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος: Όλγα Γεροβασίλη



Υπουργείο Εσωτερικών - Διοίκησης Ανασυγκρότησης



Υπουργός: Παναγιώτης Κουρουμπλής




Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Νίκος Τόσκας




Αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Χριστόφορος Βερναρδάκης




Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης: Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά




Αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής: Γιάννης Μουζάλας





Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού:



Υπουργός: Γιώργος Σταθάκης





Υφυπουργός για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ: Αλέξανδρος Χαρίτσης







Υφυπουργός Βιομηχανίας: Θεοδώρα Τζάγκρη







Αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού: Έλενα Κουντουρά 



Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού:



Υπουργός Πολιτισμού: Aριστείδης Μπαλτάς




Υφυπουργός Αθλητισμού: Σταύρος Κοντονής



Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής:



Υπουργός: Θοδωρής Δρίτσας





Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων:



Υπουργός: Χρήστος Σπίρτζης 




 Υφυπουργός: Δημήτρης Καμμένος





Υπουργείο Εθνικής Άμυνας:




Υπουργός: Παναγιώτης Καμμένος





Υφυπουργός: Δημήτρης Βίτσας




Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων



Υπουργός: Νίκος Φίλης




Αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας για τη Νέα Γενιά: Σία Αναγνωστοπούλου





Αναπληρωτής υπουργός για Έρευνα και Καινοτομίας: Κώστας Φωτάκης







Υφυπουργός: Θεοδόσης Πελεγρίνης





Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

Υπουργός: Βαγγέλης Αποστόλου

Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Μάρκος Μπόλαρης


Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας:

Υπουργός: Παναγιώτης Σκουρλέτης

Αναπληρωτής υπουργός: Γιάννης Τσιρώνης


Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:

Υπουργός: Νίκος Παρασκευόπουλος

Υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς: Δημήτρης Παπαγγελόπουλος


Υπουργείο Εξωτερικών

Υπουργός: Νίκος Κοτζιάς

Αναπληρωτής υπουργός για θέματα Ευρωπαϊκών υποθέσεων: Νίκος Ξυδάκης 

Υφυπουργός Εξωτερικών: Δημήτρης Μάρδας

Υφυπουργός Εξωτερικών: Γιάννης Αμανατίδης


Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργός Οικονομικών: Ευκλείδης Τσακαλώτος

Αναπληρωτής υπουργός: Τρύφων Αλεξιάδης

Αναπληρωτής υπουργός: Γιώργος Χουλιαράκης


Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης:

Υπουργός: Γιώργος Κατρούγκαλος

Αναπληρωτής υπουργός για την καταπολέμηση της ανεργίας: Ράνια Αντωνοπούλου

Αναπληρωτής υπουργός για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Θεανώ Φωτίου

Αναπληρωτής υπουργός για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Αναστάσιος Πετρόπουλος 


Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Υπουργός: Ανδρέας Ξανθός

Αναπληρωτής υπουργός Υγείας: Παύλος Πολάκης


Πρόεδρος της Βουλής θα προταθεί ο Νίκος Βούτσης. 




ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ


Κάποιες σύντομες παρατηρήσεις για τις εκλογές και τι μέλλει γενέσθαι από δω και μπρος:

1ον) Το δήθεν «ντέρμπι» που πρόβλεπαν οι εταίρες δημοσκοπήσεων στις πατσαβουροδημοσκοπήσεις που ανακοινώνονταν στα ΜΜΕ, ήταν καραστημένο από τους δύο (δήθεν) «μονομάχους», για να δημιουργήσουν συνθήκες ασφυκτικής πόλωσης. Όπως κι έγινε. Και κανένας… εισαγγελέας δεν πρόκειται να ελέγξει τις εταίρες. Μ’ ένα «συγνώμη, κάναμε λάθος» θα ξεμπερδέψουν κι αν χρειαστεί, την επόμενη φορά θα το ξανακάνουν!

2ον) Η νέα συγκυβέρνηση θεωρητικά είναι… μακράς πνοής, με σκοπό οι επόμενες εκλογές ν’ αργήσουν πολύ. Σ’ αυτό θα βοηθήσουν και τα «φιλοευρωπαϊκά» κόμματα της δήθεν αντιπολίτευσης, που έχουν δεσμευθεί ενώπιον των διεθνών τοκογλύφων – προστατών τους, να κρατούν χαμηλούς τόνους και να στηρίζουν την συγκυβέρνηση δια των ψήφων των βουλευτών τους σε δύσκολα αντιλαϊκά νομοσχέδια. Αλλά, υπάρχει ο αστάθμητος παράγων, που είναι το φούντωμα και η έκρηξη της λαϊκής οργής, που θα φέρει αναπόφευκτα απρόβλεπτες και ανεξέλεγκτες εξελίξεις και θα τους χαλάσει τα σχέδια επί χάρτου!

3ον) Σε πρώτη φάση επελέγη συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων. Σε δεύτερη φάση, όταν θα δυσκολέψουν τα πράγματα, θα μπούνε στη συγκυβέρνηση οι δύο καραδοκούσες εφεδρείες, το κλεφτο-ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, ίσως δε και το κόμμα Λεβέντη. Και μόνο αν υπάρξει γερό στρίμωγμα του συστήματος, θα γίνει η «μεγάλη συγκυβέρνηση» και με την νουδούλα μέσα!

4ον) Η τραγική κατάληξη του μορφώματος των Λαφαζανίστας, θα είναι εξόχως διδακτική για όσους συριζαίους έχουν στην άκρη του μυαλού τους να το παίξουν… ήρωες και… αντιστασιακοί.

5ον) Εις ότι αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα της Χρυσής Αυγής, κρίνεται θετικότατο, υπό τις αντίξοες συνθήκες που διεξήχθησαν οι εκλογές. Ήτοι, τεχνητό κλίμα πόλωσης, πλήρης συνωμοσία σιωπής από τα ΜΜΕ και απουσία εκπροσώπων μας απ’ όλες τις εκπομπές «πολιτικού λόγου, τα δε «σποτάκια» και οι διακαναλικές συνεντεύξεις του Κινήματος που ήταν υποχρεωμένα από τον νόμο τα κανάλια να προβάλλουν, έπαιζαν σε «γερμανικά» νούμερα, από τις 2 τη νύχτα μέχρι τις 6 το πρωί. Επιπροσθέτως, τα οικονομικά μέσα που μπόρεσε να διαθέσει το Κίνημα –όντας αποκλεισμένο από την κρατική χρηματοδότηση επί μια ολόκληρη διετία- ήταν τα άκρως απαραίτητα για την συμμετοχή στις εκλογές, την ίδια ώρα που τα υπόλοιπα κόμματα σκορπούσαν εκατομμύρια!

6ον) Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι η έκτη εκλογική αναμέτρηση μέσα στα τελευταία τρία χρόνια (τέσσερις φορές βουλευτικές, μία ευρωεκλογές και μία δημοτικές-περιφερειακές εκλογές), στην οποία συμμετείχε το Κίνημα, όχι μόνο αντέχοντας (διώξεις, φυλακίσεις Αρχηγού και βουλευτών καθώς και κάθε είδους περιορισμό) αλλά και αυξάνοντας τις δυνάμεις του. Τα δε παραμύθια περί «ευκαιριακής ψήφου διαμαρτυρίας», έχουν πλέον γίνει φτερό στον άνεμο. Η Χρυσή Αυγή ήρθε για να μείνει, κι αυτό πλέον το έχουν συνειδητοποιήσει άπαντες!

7ον) Η «υποχρεωτική» αποχή (των μνημονιοπλήκτων ετεροδημοτών που αδυνατούσαν οικονομικά να μεταβούν στις περιφέρειές τους και να ψηφίσουν) έβλαψε κατά πολύ το Κίνημα. Ίσως σε τέτοιο βαθμό, που του στέρησε το διψήφιο ποσοστό!

8ον) Ωστόσο, η νέα μνημονιακή θύελλα που θα σαρώσει ότι έχει απομείνει όρθιο σ’ αυτό τον τόπο, αλλά και το γεγονός ότι το σύστημα στέρεψε από εναλλακτικές λύσεις – αναχώματα της προκοπής, δημιουργούν ασφαλείς προϋποθέσεις απότομου ξυπνήματος της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και γιγάντωσης των ποσοστών της Χρυσής Αυγής. 

Όχι στο μακρινό μέλλον, αλλά άμεσα, μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου! Και τότε, όταν η Χρυσή Αυγή θα αποτελεί πλέον την τελευταία ελπίδα του τόπου και του λαού, θα λογαριαστούμε υπό άλλους όρους με το σάπιο μεταπολιτευτικό σύστημα και θα το συντρίψουμε μία και καλή!

Αντίοχος